Επίδομα παιδιού 2024: Για ποιους κόβεται από τον Ιούλιο

2024-05-24

Απαραίτητες ενέργειες των δικαιούχων για να συνεχίσει η καταβολή του επιδόματος παιδιού Α21 του έτους 2024.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής της Β Δόσης του επιδόματος παιδιού θα ξεκινήσει η διαδικασία διασταύρωσης εγγραφής στο νηπιαγωγείο των παιδιών που είναι γεννημένα το έτος 2020 και μέσα στο έτος 2024 έχουν κλείσει η θα κλείσουν τα 4 χρόνια. 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Αφορά όλα τα παιδιά γεννημένα από 1.01.2020 μέχρι 31.12.2020. Η πλατφόρμα θα ζητήσει τον αριθμό μητρώου μαθητή και την βεβαίωση εγγραφής στο νηπιαγωγείο για να συνεχίσει η επιδότηση του συγκεκριμένου τέκνου και τους υπόλοιπους μήνες. 

Έτσι μέχρι τα μέσα Ιουλίου οι δικαιούχοι που έχουν παιδιά που θα κλείσουν η έκλεισαν τα τέσσερα τους χρόνια να έχουν επισυνάψει στην αίτηση την βεβαίωση εγγραφής στο νηπιαγωγείο. 

Βεβαίωση φοίτησης για το επίδομα παιδιού - Πως βγαίνει ηλεκτρονικά με απλά βήματα

Πλέον οι γονείς και οι κηδεμόνες δεν χρειάζεται να απευθύνονται στο σχολείο και μπορούν να βγάλουν την βεβαίωση φοίτησης ηλεκτρονικά από το Gov.gr σε λίγα απλά βήματα.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να την παραλάβουν στην προσωπική τους θυρίδα πολίτη στο my.gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr, είτε στην ενότητα «Εκπαίδευση» και στην υποενότητα «Εγγραφή σε σχολείο».

Για την έκδοση της βεβαίωσης μαθητή οι ενδιαφερόμενοι συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο TaxisNet και εκδίδουν τη βεβαίωση, χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσουν κανένα άλλο στοιχείο.

Η βεβαίωση που εκδίδεται, φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο έγγραφο.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Βεβαίωση φοίτησης μαθητή/τριας σε σχολείο

Μπορείτε να εκδώσετε τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η βεβαίωση μπορεί να εκθοθεί είτε για το ανήλικο παιδί σας είτε για εσάς εφόσον είστε ενεργός μαθητής/τρια.

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Η βεβαίωση διαθέτει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του gov.gr και μπορείτε είτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά, είτε να την εκτυπώσετε και να την καταθέσετε σε έντυπη μορφή. Στην έντυπη μορφή της δεν χρειάζεται επικύρωση και επιβεβαιώνεται με την εφαρμογή εγκυρότητας εγγράφων του gov.gr.

Βγάλε την βεβαίωση φοίτησης μαθητή/τριας σε σχολείο ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

25 ευρώ από την ΔΥΠΑ για βιβλία και σχολικά - Ποτέ οι αιτήσεις για τα νέα Voucher

Εισπρακτικές: Πρόστιμα σε τρεις εταιρείες για παράνομες πρακτικές και παραπλάνηση πολιτών

Στεγαστικά δάνεια σε οικογένειες: Ποια τράπεζα και σε ποιους τα δίνει με επιτόκιο 1% για 40 χρόνια

Συντάξεις Ιουνίου 2024: Πότε εμφανίζονται στα ΑΤΜ τα χρήματα

Νέο πρόγραμμα για αγορά ηλεκτρικών συσκευών λόγω "νυχτερινού τιμολογίου...μεσημέρι"

ΔΥΠΑ: Πως θα λάβεις επίδομα ίσο με το κατώτατο μισθό αν είσαι γονιός

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται για το φυσικό αέριο και τηλεθέρμανση

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις