Νέο πρόγραμμα για αγορά ηλεκτρικών συσκευών λόγω "νυχτερινού τιμολογίου...μεσημέρι"

2024-05-23
Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει νέο πρόγραμμα για την επιδότηση για ηλεκτρικές συσκευές. 
Το πρόγραμμα Αλλάζω συσκευή του ΥΠΕΝ θα έχει σημαντική αλλαγή λόγω μετακίνησης του νυχτερινού τιμολογίου στις μεσημεριανές ώρες. 
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Έτσι το "Αλλάζω συσκευή" θα επιδοτεί πλέον συσκευές που έχουν "έξυπνη" πλακέτα και λειτουργούν με Wi-Fi   ετσι ώστε μπορούν να τεθούν σε λειτουργία από απόσταση μέσω κινητού. 
Το νυχτερινό ρεύμα μεταφέρεται στις μεσημεριανές ώρες και αυτή η αλλαγή θα πρέπει να συνδέεται με το νέο πρόγραμμα αλλαγής συσκευών και το νέο κουπόνι- voucher να εξυπηρετήσει πλέον τα νοικοκυριά που θα αναγκαστούν να προβούν σε αγορές έξυπνων συσκευών με λειτουργία Wi-Fi. 
Οπότε με αυτή τη λογική το πρόγραμμα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει άλλες συσκευές όπως πλυντήριο ρούχων για παράδειγμα,  διότι το ψυγείο και ο καταψύκτης δεν σχετίζονται με το ωράριο "φθηνού ρεύματος" αφού η λειτουργία τους είναι συνεχόμενη. 
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Οι νέες ώρες του νυχτερινού τιμολογίου προβλέπεται να μεταφερθούν μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ.

Η μετατόπιση της ζήτησης τις ώρες που οι ΑΠΕ δουλεύουν στο φουλ θα περιορίσει την ανάγκη περικοπών πράσινης ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να έρθει και ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων αγοράς «έξυπνων» οικιακών συσκευών ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να θέτουν τις συσκευές σε λειτουργία από απόσταση, αφού οι νέες ώρες του νυχτερινού τιμολογίου προβλέπεται να μεταφερθούν μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ., που είναι εργάσιμες ώρες. Τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν σε συνεργασία με τη ΡΑΑΕΥ και τον ΔΕΔΔΗΕ και θα λάβουν τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης.

Το νυχτερινό τιμολόγιο σήμερα έχει χειμερινό και θερινό ωράριο. Το χειμερινό ισχύει το διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου και για τις ώρες 02.00 με 08.00 και 15.00 με 17.00. Το θερινό ισχύει από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου και αφορά τις ώρες 11 το βράδυ με 7 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link).

Πρόσφατες δημοσιεύσεις