Κατηγορείς

Θα αλλάξουν από το ερχόμενο σχολικό έτος οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης και του ΕΕΕ. Θα συμπεριληφθεί πλέον η υποχρέωση φοίτησης των παιδιών των δικαιούχων στις σχολικές μονάδες, όπως και η συνέπεια των μαθητών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή να περάσει στην επόμενη τάξη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μάϊου και συγκεκριμένα Παρασκευή 29 Ιουλίου θα γίνει η τακτική πληρωμή των παρακάτω επιδομάτων. Η καταβολή όπως κάθε μήνα θα ξεκινήσει από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, που είναι Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: 6Ζ7546ΜΤΛΚ-ΕΣΝ) η αρ. πρωτ. 63719/06-07-2022 εγκύκλιος της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα "Διευκρινίσεις για την ένταξη ωφελούμενων μονάδων ως μονογονεϊκών οικογενειών στα Προγράμματα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» και «Επίδομα Στέγασης»".

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων 2022 από τον ΟΠΕΚΑ αφορά 130.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα.

Οπως κάθε μήνα έχει προγραμματιστεί η πληρωμή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ να γίνει τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα και συγκεκριμένα για την Πέμπτη 30 Ιουνίου.
Η πληρωμή θα αρχίσει απο την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα 29 Ιουνίου και οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους περίπου απο τις 3 μετά το μεσημέρι.

Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις στα ΚΕΠ για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες 2022 από τον ΟΠΕΚΑ

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα το enaklik.com πολλοί δικαιούχοι ΚΕΑ οποίοι λαμβάνουν και το επίδομα παιδιού στη τελευταία τους ανανέωση είχαν διαπιστώσει ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση όπως 1,5 μηνιαία δόση του Α21, που έλαβαν 20 Απριλίου, εμφανίζεται στα Άλλα επιδόματα μαζί με τις τακτικές δόσεις στη πλατφόρμα του ΚΕΑ και υπολογίζεται σαν...

Έχει παρατηρηθεί πώς η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που έχει καταβληθεί στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού Α21 το Πάσχα, εμφανίζεται στο πλαίσιο "Αλλά επιδόματα" μαζί με τις τακτικές δόσεις του επιδόματος παιδιού, πού έχουν εισπράξει οι δικαιούχοι το τελευταίο εξάμηνο. Με αποτέλεσμα να μειώνεται το ποσό ενίσχυσης, πού εγκρίνεται στον...

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μάϊου και συγκεκριμένα Τρίτη 31 Μάϊου θα γίνει η τακτική πληρωμή των παρακάτω επιδομάτων. Η καταβολή όπως κάθε μήνα θα ξεκινήσει από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, που είναι Δευτέρα 30 Μάϊου.

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ότι άνοιξε σήμερα 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 08.00 η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού - προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και να ξεκινήσει η επεξεργασία τους.

Όπως μπορούμε να δούμε, μπαίνοντας στην σελίδα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα παιδιού, έχει εμφανιστεί η εκκαθάριση της προγραμματισμένης πληρωμής Ιουλίου για το Α21.
Πριν από κάθε πληρωμή επιδόματος παιδιού Α21 στη σελίδα τον αιτήσεων, αν μπούμε με τους κωδικούς taxis του αιτούντα στην αίτηση, θα δούμε την εκκαθάριση της ερχόμενης πληρωμής, όπου...

Έχει γίνει εκκαθάριση πληρωμής της Γ δόσης του επιδόματος παιδιού Α21. Κάποιοι βλέπουν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά που εμφανίζονται στην εκκαθάριση και αναρωτιουνται τι σημαίνει αυτό και αν θα πληρωθούν την ερχόμενη δόση.

Μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να γίνει επανυποβολή των αιτήσεων, που έχουν Εγκριθεί Φεβρουάριο και η περίοδος ισχύος τους είναι 1 Μάρτιου - 30 Αυγούστου

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου πρέπει να γίνει επανυποβολή των αιτήσεων, που έχουν Εγκριθεί ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ και η περίοδος ισχύος τους είναι 1 Οκτωβρίου - 31 Μάρτιου

Τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, που είναι Δευτέρα 28 Φεβρουάριου είναι προγραμματισμένη ημέρα πληρωμής του Επιδόματος Στέγασης για τους δικαιούχους που είχαν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Ιανουάριο.

Ο ΟΠΕΚΑ προχωρά στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), έτους 2022, με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Ο ΟΠΕΚΑ προχωρά στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), έτους 2022. Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι και το πρόγραμμα για τα χρηματικά βοηθήματα σε 1000 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες και 4000 τρίτεκνες μητέρες αγρότισσες.

Ο ΟΠΕΚΑ είχε καταστεί η ενιαία αρχή καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στη χώρα. Συνέπεια αυτού είναι και το γεγονός της σταδιακής ένταξης υπό τις αρμοδιότητές του μιας σειράς επιδομάτων που απονέμονταν πολλές δεκαετίες πριν. Μεταξύ των επιδομάτων αυτών είναι και η Στεγαστική Συνδρομή Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Με την απόφαση, που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ δίνεται παράταση στις πιστοποιησεις αναπηρίας απο το ΚΕΠΑ και κατά συνέπεια στην καταβολή των συντάξεων και προνοιακών παρόχων αναπηρίας σε χρήμα μέχρι 31 Ιανουαρίου 2022.

Δημοφιλείς θέματα