ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

Έως την 29 Απριλίου 2022 θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, που έχουν υποβάλλει την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2021-2022.
Η καταβολή Απριλίου αφορά τις αγορές, πού έχουν τιμολογηθει εως την 31 Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρησης απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Σε πολλούς δικαιούχους έχει πραγματοποιηθεί η διασταύρωση αγορών και πλέον μπορούν να δουν το πόσο επιδόματος, πού πρόκειται να τους καταβληθεί στην ερχομένη πληρωμή στις επόμενες ημέρες.

Έως απόψε το βράδυ θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις στην πλατφόρμα της AAΔΕ για το επίδομα θέρμανσης ύψους 100 έως 750 που χορηγείται βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Σε σύνολο 168 εκατ. ευρώ που προβλέπονται να καταβληθούν για τη χειμερινή περίοδο 2021 - 2022, έχουν δοθεί ήδη τα 86 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2021. Η επόμενη καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους, προγραμματίζεται για:

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη πλατφόρμα τής ΑΑΔΕ Myθερμανση και απευθύνεται σε όσους καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια χορήγησης

Δελτίο Τύπου
Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα σχετικά με την καταβολή ποσού συνολικού ύψους 30,5 εκατ. ευρώ σε 299.234 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

Σε πολλούς δικαιούχους έχει πραγματοποιηθεί η διασταύρωση αγορών και πλέον μπορούν να δουν το πόσο επιδόματος, πού πρόκειται να τους καταβληθεί στις ερχόμενες πληρωμές.

Έχει πέσει η αυλαία για τις φετινές αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης και οι περσινοί δικαιούχοι, που έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους μέχρι 30.11.2021 έχουν λάβει το ποσό, που είχαν εισπράξει και πέρυσι ως προκαταβολή.

Άρχισε να γίνεται η διασταύρωση των αγορών καυσίμων για τη ν περίοδο 2021-2022. Πλέον μπαίνοντας στην καρτέλα Διασταυρωμένων αγορών μπορούμε να δούμε τις αγορές που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι και αρχές Δεκέμβριου και το μέγιστο ποσό του επιδόματος, που δικαιούμαστε για την περίοδο 2021-2022.

Έχει ξεκινήσει η διασταύρωση δικαιούχων, που θα πάρουν προκαταβολικά την πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης μέχρι 10 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα στους περσινούς δικαιούχους του επιδόματος (προς το παρόν εμφανίζεται μόνο σε όσους έχουν αγοράσει πετρέλαιο) στις διασταυρωμένες αγορές φαίνεται η ποσότητα λίτρων, που καλύπτεται από την προκαταβολή.