ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

Στις 9 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το φετινό επίδομα θέρμανσης και Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η διασταύρωση αγορών και η πληρωμή της προκαταβολής, αλλά και των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως 30 Νοεμβρίου 2022.Η πρώτη πληρωμή σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου οικονομικών θα πραγματοποιηθεί μέχρι 21...

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.

Τελικά, έγινε και πάλι η ανατροπή και η HELLENiQ ENERGY αποφάσισε να δώσει παράταση στην έκπτωση για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, με ανακοίνωσή της την Τρίτη, λίγες ώρες πριν λήξει η πρώτη παράταση που είχε δώσει.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης 2022-2023. Οπως έχουμε αναφερθεί νωρίτερα οι δικαιούχοι θα πρέπει να προβούν σε υποβολή της αίτησης μέχρι 9 Δεκεμβρίου για να πληρωθούν το επίδομα.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση έχει ανοίξει 7 Νοέμβριου. Η διαδικασία για την υποβολή της αίτησης είναι απλή ωστόσο για τα νοικοκυριά στις πολυκατοικίες που έχουν κοινή θέρμανση η διαδικασία είναι διαφορετική. Απαιτεί τη συμμετοχή του διαχειριστή χωρίς ωστόσο να είναι πολύπλοκη.

Η υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για τον προσδιορισμό και τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης δημιουργεί χαμένους και κερδισμένους. Στους χαμένους είναι όσοι δεν είναι επιλέξιμοι για το επίδομα και όσοι μένουν σε περιοχές με χαμηλό αριθμό βαθμοημερών.