25 ευρώ από την ΔΥΠΑ για βιβλία και σχολικά - Ποτέ οι αιτήσεις για τα νέα Voucher

2024-05-24

25 ευρώ επιταγή για κάθε μέλος οικογένειας για την αγορά βιβλίων από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Αυξημένη και φέτος η αξία της επιταγής αγοράς βιβλίων της ΔΥΠΑ και ανέρχεται στα 25 ευρώ για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο μέλος. Έτσι μια τετραμελής οικογένεια θα λάβει φέτος επιταγές της ΔΥΠΑ για τα βιβλία συνολικής αξίας 100 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές και επιλογή των δικαιούχων θα γίνει και φέτος με μοριοδότηση. 

Οι αιτήσεις όπως και πέρυσι αναμένεται να ανοίξουν την πρώτη εβδομάδα Αυγούστου και θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο  e-services της ΔΥΠΑ. 

Δικαιούχοι και φέτος θα είναι εργαζόμενοι και άνεργοι και το εισόδημα τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ , εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο. 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

 Δικαιούχοι αναλυτικά:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • εργαζόμενοι ασφαλισμένοι λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Προσοχή: Όσοι έχουν επιλεχθεί στο πρόγραμμα 2023 και δεν έχουν χρησιμοποιήσει τις επιταγές τους,  δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο 2024.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Η επιταγή θα είναι σε μορφή ενός μοναδικού αριθμού και μπορεί να χρησιμοποιεί για την αγορά λογοτεχνικών βιβλίων,  κάποια βιβλιοπωλεία δίνουν δυνατότητα αγοράς και σχολικών ειδών και ξενόγλωσσων βιβλίων, αν και Δημόσια πρόσκληση αναφέρει ότι η επιταγή προσδιοριζεται μόνο για τα βιβλία λογοτεχνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίδομα παιδιού 2024: Για ποιους κόβεται από τον Ιούλιο

Τρίτεκνες οικογένειες: Έρχονται νέα προνόμια, επιδόματα και παροχές

Εισπρακτικές: Πρόστιμα σε τρεις εταιρείες για παράνομες πρακτικές και παραπλάνηση πολιτών

Στεγαστικά δάνεια σε οικογένειες: Ποια τράπεζα και σε ποιους τα δίνει με επιτόκιο 1% για 40 χρόνια

Κουπόνια για τα βιβλία αξίας 20 και 30 ευρώ - Στα ΚΕΠ οι αιτήσεις

Νέο πρόγραμμα για αγορά ηλεκτρικών συσκευών λόγω "νυχτερινού τιμολογίου...μεσημέρι"

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις