Στεγαστικά δάνεια σε οικογένειες: Ποια τράπεζα και σε ποιους τα δίνει με επιτόκιο 1% για 40 χρόνια

2024-05-23
Μοναδική ευκαιρία σε χιλιάδες οικογένειες για απόκτηση πρώτης κατοικίας με ένα προνομιακό προϊόν Ελληνικής τράπεζας. 
Ο λόγος είναι για το στεγαστικό δάνειο της τράπεζας Eurobank, που είναι άκρως προνομιακό αφού διασφαλίζει σταθερό επιτόκιο 1% για 40 έτη.
Είναι ένα εντελώς νέο πρόγραμμα της τράπεζας που δίνει ευκαιρία σε τρίτεκνες  και πολύτεκνες οικογένειες να αποκτήσουν δικό τους σπίτι. 
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Το νέο στεγαστικό δάνειο για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες παρέχεται σε ακριτικές περιοχές της χώρας κα παρέχεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Μπροστά για την οικογένεια, στηρίζοντας τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες των ακριτικών περιοχών που σχεδιάζουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. 

Έτσι δινοντας τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν στεγαστικό δάνειο για την αγορά, την κατασκευή ή την επισκευή της πρώτης κατοικίας τους με προνομιακό σταθερό επιτόκιο 1,00% για όλη τη διάρκεια του δανείου και χωρίς επιβάρυνση για τον νομικό και τεχνικό έλεγχο. 

Σήμερα το δάνειο προσφέρεται στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που ζουν μόνιμα στις περιφερειακές ενότητες Έβρου, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Ρόδου και στο Καστελόριζο.

Το στεγαστικό δάνειο για τρίτεκνους και πολύτεκνους σε ακριτικές περιοχές δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση ακινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Ποσό δανείου έως 90% της εμπορικής αξίας

Το εισόδημά σας, η πιστοληπτική σας ικανότητα και η αξία του ακινήτου ή των εργασιών κατασκευής ή επισκευής διαμορφώνουν το ποσό του στεγαστικού δανείου σας.

  • Εάν αγοράζετε σπίτι, το ποσό του στεγαστικού δανείου δεν ξεπερνά το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς του σπιτιού.
  • Εάν χτίζετε ή επισκευάζετε το σπίτι σας, το ποσό του στεγαστικού δανείου φτάνει μέχρι το 100% του κόστους των αντίστοιχων εργασιών.

Επιπλέον, το ποσό του στεγαστικού δανείου σας δεν μπορεί να ξεπερνά το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου που προσημειώνεται, όπως αυτή θα εκτιμηθεί από ανεξάρτητο πιστοποιημένο μηχανικό που θα πραγματοποιήσει τεχνικό έλεγχο στο ακίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Διάρκεια δανείου

Η διάρκεια του στεγαστικού δανείου σας προσδιορίζεται με βάση τη δόση που μπορείτε να πληρώνετε κάθε μήνα και το πρόγραμμα σταθερής περιόδου που θα επιλέξετε.

Επιπλέον, στη λήξη του δανείου, o νεότερος που συμμετέχει στο δάνειο δεν μπορεί να είναι πάνω από 75 ετών.

Εξασφάλιση

Για να λάβετε το στεγαστικό δάνειο για τρίτεκνους και πολύτεκνους σε ακριτικές περιοχές είναι απαραίτητο να προσφέρετε κάποια μορφή εξασφάλισης για το δάνειό σας:

  • Προσημείωση ακινήτου – Σε αυτήν την περίπτωση είναι υποχρεωτικό να ασφαλίσετε αυτό το ακίνητο για πυρκαγιά και σεισμό. Το ακίνητο που προσφέρεται ως εξασφάλιση μπορεί να είναι το σπίτι που αγοράζετε, χτίζετε ή επισκευάζετε ή κάποιο άλλο ακίνητο.
  • Ενεχυρίαση μετρητών με προθεσμιακή κατάθεση ή ενεχυρίαση τίτλων, όπως αμοιβαία κεφάλαια, τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα κ.λπ.
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Εφάπαξ εκταμίευση ή τμηματικά

Η εκταμίευση του στεγαστικού δανείου σας γίνεται ανάλογα με τον σκοπό του δανείου και το ακίνητο που αγοράζετε:

  • Εφάπαξ, όταν αγοράζετε σπίτι που είναι ήδη ολοκληρωμένο.
  • Τμηματικά, όταν αγοράζετε σπίτι υπό κατασκευή και όταν χτίζετε ή επισκευάζετε το σπίτι σας. Κάθε ποσό που εκταμιεύεται συμβαδίζει με την πρόοδο των εργασιών κατασκευής ή επισκευής.

Το επιτόκιο και τα έξοδα του δανείου σας

Έχετε προνομιακό σταθερό επιτόκιο 1,00% για όλη τη διάρκεια του στεγαστικού δανείου σας έως και 40 χρόνια. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίδομα παιδιού 2024: Για ποιους κόβεται από τον Ιούλιο

Εισπρακτικές: Πρόστιμα σε τρεις εταιρείες για παράνομες πρακτικές και παραπλάνηση πολιτών

Συντάξεις Ιουνίου 2024: Πότε εμφανίζονται στα ΑΤΜ τα χρήματα

Κουπόνια για τα βιβλία αξίας 20 και 30 ευρώ - Στα ΚΕΠ οι αιτήσεις

Νέο πρόγραμμα για αγορά ηλεκτρικών συσκευών λόγω "νυχτερινού τιμολογίου...μεσημέρι"

ΔΥΠΑ: Πως θα λάβεις επίδομα ίσο με το κατώτατο μισθό αν είσαι γονιός

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται για το φυσικό αέριο και τηλεθέρμανση

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link).

Πρόσφατες δημοσιεύσεις