Γιατί δεν δόθηκε το έκτακτο επίδομα Δώρο Πάσχα 2024 - Τι θα ισχύει από δω και πέρα

2024-05-07

Καμιά στήριξη δεν έλαβαν οι οικονομικά ευάλωτοι συμπολίτες μας ενόψει του Πάσχα 2024.

Φαίνεται πως από δω και πέρα κόβονται οριστικά τα μέτρα στήριξης προηγούμενων ετών όπως Market pass έξτρα 1,5 δόση στο επίδομα παιδιού Α21,  διπλό ΚΕΑ και επιταγή ακρίβειας

Μόνο τα τακτικά επιδόματα θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα,  Επίδομα παιδιού,  Προνοιακά Επιδόματα για τα ΑμεΑ και τα ήδη υπάρχοντα επιδόματα ΔΥΠΑ. Με απόφαση τρίτων όμως "κόβονται" τα έκτακτα επιδόματα λόγω ακρίβειας. 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

 Συγκεκριμένα η κυβέρνηση βάζει οριστικά το τέλος στα έκτακτα επιδόματα, όπως Δώρο Πάσχα και Χριστούγεννα στους δικαιούχους επιδόματος παιδιού (1,5 έξτρα δόση), διπλό ΚΕΑ (που έχει γίνει μισό την τελευταία φορά που δόθηκε), Επιταγή ακρίβειας στους χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ, όπως και το Market Pass.

Εν μέσω πιέσεων από την ΕΕ για να υπάρχουν βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα η κυβέρνηση κόβει τα μέτρα στήριξης ευαλωτων πολιτών σε μορφή Εκτάκτων παροχών Πάσχα και Χριστούγεννα που έδινε τα τελευταία χρόνια σε μορφή επιταγής ακρίβειας. 

Η νέα πολιτική αυτή σχετίζεται άμεσα με την ανάγκη να μειωθεί το χρέος που δημιουργήθηκε μετά την πανδημία και υποδεικνύεται από το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Έτσι οικογένειες με παιδιά, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, και άλλες ευάλωτες ομάδες, θα μείνουν χωρίς έκτακτες οικονομικές ενίσχυσες λόγω ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά.

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) και την διατήρηση όλων των ενεργών συνδέσμων που υπάρχουν μέσα στο κείμενο. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις