Χρήσιμα

 

Απο 1η Φεβρουαρίου έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις των δανειοληπτών, που έχουν δει αυξήσεις στις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, για επιδότηση από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας.

Με βάση τη ισχύουσα νομοθεσία υπάρχουν χιλιάδες ασφαλισμένοι στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα που εφόσον το επιθυμούν μπορούν να ανοίξουν πρόωρα την πόρτα της συνταξιοδότησης και το 2023 βασισμένοι στα όρια ηλικίας και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που ήδη έχουν κατοχυρώσει.

Την ανηφόρα τραβούν ξανά οι χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας με τους προμηθευτές να ανεβάζουν τα τιμολόγια του Ιανουαρίου κατά 28% για να μετριάσουν το ρίσκο της πρόβλεψης τιμών δέκα ημέρες πριν το τέλος του μήνα.

Σχεδόν δύο εβδομάδες προθεσμία έχουν οι κάτοχοι οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2023, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Εν μέσω σφοδρής ακρίβειας, όλα συγκλίνουν στο ότι και φέτος, όπως και κάθε άλλη χρονιά, θα ανακοινωθεί παράταση. Το επόμενο ερώτημα όμως είναι για πόσο καιρό θα δοθεί.

Το δρόμο για τη διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο σε υπερχρεωμένους οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα) που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς την Εφορία με δικαστική απόφαση στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη (ν.3869/2010) ανοίγει η ΑΑΔΕ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, τα στοιχεία που προκύπτουν από την 6η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» καθώς και αναλυτικές λεπτομέρειες για το πως θα εφαρμοστούν το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και το «Καλάθι του Άη Βασίλη», τα οποία θα βρίσκονται σε ισχύ, το μεν...

Μονόδρομος είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, ειδικά μετά την πανδημία, και όλες οι τράπεζες οδηγούν τους πελάτες τους στο να χρησιμοποιούν το e-banking για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, η πρακτική αυτή δεν είναι δωρεάν, αφού χρεώνουν υψηλά αυτές τις υπηρεσίες, για τις οποίες τις περισσότερες φορές η εναλλακτική είναι από...


Κατηγορίες