ΟΑΕΔ

Τον υψηλό στόχο της δημιουργίας 200.000 θέσεων εργασίας επιδιώκουν τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης τα οποία αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή εντός του 2023. Απώτερος στόχος η μείωση της ανεργίας κάτω από το 10% το 2024, από 11,6% που ήταν στο τέλος του 2022.

Με τις διατάξεις τροπολογίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα» ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την παράταση καταβολής επιδομάτων και ενισχύσεων ανεργίας και ειδικότερα τίθεται ως προϋπόθεση για την παράταση της καταβολής κατά το ήμισυ των αναφερομένων...

Σε νέα εποχή φαίνεται πως περνά και η κάρτα ανεργίας της ΔΥΠΑ (Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης), δηλαδή του πρώην ΟΑΕΔ, καθώς γίνεται ψηφιακή και πρόκειται το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να ανακοινώσει, εντός του Ιανουαρίου, πως μπορεί να ενταχθεί στο gov.gr wallet στα smartphones.

Οι Πάροχοι Κατάρτισης (Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. των Α.Ε.Ι. και αδειοδοτημένα Κ.Δ.Β.Μ.) μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων «Πάω Μπροστά» μέχρι και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, ώρα 23:59.

Τέθηκαν σε ισχύ τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των παροχών της ΔΥΠΑ, καθώς και τα νέα ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης των ανέργων, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετάπτωσης των υφιστάμενων μητρώων ανεργίας, που τηρούσε η ΔΥΠΑ, στο νέο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ του άρθρου 18 του ν. 4921/2022.