Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων - Πλέγμα συγκεκριμένων μέτρων υπέρ της οικογένειας 

2021-10-19

Μ. Συρεγγέλα: Απαντάμε στην πρόκληση του δημογραφικού προβλήματος με συγκεκριμένα μέτρα.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το δημογραφικό αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας καθώς η Ελλάδα «γερνάει». Εμείς, όμως, απαντάμε με ένα πλέγμα συγκεκριμένων μέτρων υπέρ της οικογένειας, προωθώντας συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και την επίτευξη της συμφιλίωσης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με την κα Συρεγγέλα, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων προχωράμε με πράξεις που έχουν άμεση εφαρμογή, όπως: 

  • Άδειες πατρότητας
  • Γονικές άδειες
  • Προστασία των γονέων από την απόλυση
  • Τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη συμφιλίωση προσωπικής και οικογενειακής ζωής
  • Χώρους φύλαξης βρεφών και νηπίων σε μεγάλες επιχειρήσεις
  • Το «Σήμα Ισότητας» για τις επιχειρήσεις που προωθούν πολιτικές ίσης μεταχείρισης και συμφιλίωσης
  • Το «Κέντρο Καινοτομίας για Γυναίκες» που θα προωθεί την ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών και των κοριτσιών στους τομείς της τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών και στα επαγγέλματα STEM.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία χάραξης και συντονισμού μιας ενιαίας και μακροπρόθεσμης πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος», ανέφερε η κα Συρεγγέλα, σημειώνοντας ότι «το δημογραφικό πρόβλημα αφορά και επηρεάζει όλες και όλους μας. Γι' αυτό στην προσπάθειά μας αυτή, είναι απαραίτητη η συνεργασία κράτους και κοινωνίας των πολιτών, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο blog

Τα νέα της εβδομάδας
 

Έρχεται η πληρωμή των 3,5 μηνών του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Η πληρωμή είναι προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου και θα αρχίσει από την 21 Δεκεμβρίου μετά τις 2:30 μ.μ.

Γνωρίζεις ότι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης ΔΥΠΑ καταβάλλει ένα επίδομα ίσο με τον κατώτατο μισθό αν έχεις παιδιά; Υπάρχει επίδομα που μπορεί να λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος γονιός και θα δείτε τις προϋποθέσεις παρακάτω.

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα έχει μία επιπλέον προσαύξηση 50% για τον Δεκέμβριο και στη σελίδα των αιτήσεων εμφανίζεται πλέον το επιπλέον ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι.