ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται ξανά το επίδομα παιδιού - Τι ισχύει για την 1,5 έξτρα δόση

2024-04-06

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η Β δόση - Όλες οι πληρωμές του έτους 2024 - Τι ισχύει για την 1,5 έξτρα δόση

Στις 28 Μαρτίου έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή του έτους 2024 σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλλει την αίτηση μέχρι 11 Μαρτίου, οπότε και είχε κλείσει η πλατφόρμα, όπως γίνεται πριν από κάθε πληρωμή. 

Η πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος είναι προγραμματισμένη για την 31 Μαΐου (από 30 Μαΐου στα ΑΤΜ) και θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Οι δικαιούχοι που δεν έχουν προλάβει να κάνουν την αίτηση μέχρι 11 Μαρτίου και όσοι για Α, Β λόγο δεν έχουν πληρωθεί την πρώτη δόση θα πληρωθούν αναδρομικά και τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, δηλαδή θα πληρωθούν τα ποσά επιδόματος των τεσσάρων μηνών.

Επίσης αναδρομικά θα πληρωθούν και όλοι υπόλοιποι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση Μάρτιο, αλλά δεν είχαν εγκριθεί ακόμα κάποια δικαιολογητικά που είχαν επισυνάψει στην αίτηση τούς. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ειναι ανοιχτή για να υποβάλλουν την αίτηση οι δικαιούχοι και να μπορέσουν να κάνουν τροποποίηση η προσθήκη τέκνων όσοι έχουν ήδη υποβάλλει τις αιτήσεις τους. 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Υπενθυμίζουμε πως η δεύτερη πληρωμή όπως και η πρώτη θα γίνει με τα φορολογικά στοιχεία του προηγούμενου έτους για όσους δεν θα έχουν κάνει ακόμα την φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του έτους 2023.

Συνιστάται όμως η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος-Ε1 τρέχοντος έτους (εισοδήματα 2023) προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους για το έτος 2024 αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Όλες οι πληρωμές του έτους 2024

Πληρωμές για το επίδομα παιδιού πραγματοποιούνται κάθε δυο μήνες και η κάθε δόση αφορά τους δυο μήνες του επιδόματος.

Πρώτη δόση:
29 Μαρτίου η πρώτη δόση Επιδόματος Παιδιού για τούς μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο (έχει καταβληθεί)

Δεύτερη δόση:
31 Μαΐου η δεύτερη δόση και αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Τρίτη δόση:
31 Ιουλίου η τρίτη δόση και θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Τέταρτη δόση:

30 Σεπτεμβρίου η τέταρτη δόση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Πέμπτη δόση:

29 Νοεμβρίου η πέμπτη δόση για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Έκτη δόση:
Τελευταία εργάσιμη Δεκεμβρίου η έκτη και η τελευταία δόση για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. (Η συγκεκριμένη δόση κανονικά θα πληρωνόταν τελευταία εργάσιμη Ιανουάριου, αλλά πληρώνεται Δεκέμβριο για να κλίσουν οι πληρωμές του έτους)

Τι ισχύει για την 1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού Α21

Επειδή προσπαθούμε πάντα να παρέχουμε μόνο έγκυρη ενημέρωση θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους δικαιούχους του Α21 πως δεν έχει ανακοινωθεί από καμιά επίσημη πηγή πως θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση το Πάσχα 2024 επίδομα παιδιού.

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) www.enaklik.com και την διατήρηση όλων των ενεργών συνδέσμων που υπάρχουν μέσα στο κείμενο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις