Φορολογικές δηλώσεις 2Ο21 - Νεα παράταση στην υποβολή - Πότε λήγει η προθεσμία

2021-09-08
Μια παράταση 5 ημερών φαίνεται πώς αναμένεται να δώσει το Υπουργείο Οικονομικών στην υποβολή των Φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του έτους 2020. 

Αρχικά είχε δοθεί παράταση έως 10.09.2021, αλλά λόγω προβλημάτων της πλατφόρμας και έντονων πιέσεων από την πλευρά των φοροτεχνικών και λογιστών, αποφασίσθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες επιπλέον ολιγοήμερη παράταση.

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έτους 2021 θα είναι 15.09.2021. 

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών. 

Δείτε σχετικό βίντεο από την εκπομπή  Ώρα Ελλάδος 8/9/2021 | OPEN TV

Όπως αναφέρει www.newsit.gr "Πολλοί λογιστές και φορείς της αγοράς, έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα προς το υπουργείο. Χθες υποβλήθηκαν περίπου 97.000 δηλώσεις και προχθές 94.000.

Πάντως οι υπόλοιπες ημερομηνίες δεν αλλάζουν. Δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν δύο δόσεις, αυτές του Ιουλίου και του Αυγούστου, ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η δόση του τρέχοντος μηνός.

Τους επόμενους μήνες από Οκτώβριο έως και Φεβρουάριο του 2022 θα πληρώνεται από μία δόση για να συμπληρωθούν οι οκτώ που προβλέπονται." 

Χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι πολίτες και φτωχά νοικοκυριά χάνουν το δικαίωμα ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), καθώς η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους έχει υπερβεί από την 1η-1-2022 τα όρια μέχρι τα οποία αναγνωρίζεται το δικαίωμα αυτό.

Σε δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις».