Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν τα 200 ευρώ - Ποιοι 1,5 δόση Α21 και ποιοι το διπλάσιο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

2022-03-29
Σύμφωνα με την τροπολογία, η επιταγή ακρίβειας,  η αλλιώς έκτακτη χρηματική ενίσχυση θα καταβληθεί την Μεγάλη Εβδομάδα μεχρι 21.04.2022.
Ας δούμε αναλυτικά ποίοι δικαιούχοι θα πάρουν τα 200 ευρώ,  ποίοι δικαιούχοι θα πάρουν την 1,5 μηνιαίας δόσης επιδόματος παιδιού,  ποίοι το διπλάσιο ποσό του ΚΕΑ και ποίοι θα πάρουν συνδυαστικά τις παροχές αυτές. 

Χρηματικό ποσό των 200 ευρώ:

Θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ σε 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους.

Δικαιούχοι είναι (όπως τον Δεκέμβριο) συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως), ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ και η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. 

Θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ σε 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες

Θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ σε 166.982 δικαιούχους επιδομάτων ΑΜΕΑ

1,5 μηνιαία δόση του Α21: 

Χορηγείται μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο, στους δικαιούχους Μαρτίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα).

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. 

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι θα πάρουν την έκτακτη ενίσχυση είτε τον Απρίλιο, αν προλάβουν οι αρμόδιοι να επεξεργαστούν τις αιτήσεις, είτε αναδρομικά στις επόμενες πληρωμες, υποβάλλοντας την αίτηση μέσα στο έτος. . 

Διπλό ΚΕΑ:

Οι δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που έχουν εγκεκριμένη αίτηση τον μηνά Μάρτιο, τον Απρίλιο θα πληρωθούν δίπλα. Δηλαδή θα πάρουν δύο φορές το ποσό που τους έχει εγκριθεί. 

Η πρώτη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απρίλιου (από 18 Απριλίου στα ΑΤΜ) και η δεύτερη στις 29 Απριλίου (από 28 Απριλίου στα ΑΤΜ)  

Ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν πάνω από μία ενίσχυση από τις παραπάνω.

  • Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού Α21,  που λαμβάνουν και ΚΕΑ θα λάβουν και τις δύο ενισχύσεις. Διπλό ΚΕΑ και 1,5 δόση επιδόματος παιδιού. 
  • Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού Α21,  που λαμβάνουν και  προνοιακά επιδόματα ΑΜΕΑ,  θα λάβουν και τα 200 ευρώ προσαύξηση του επιδόματος ΑΜΕΑ και 1,5 δόση Α21.
  • Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού Α21,  πού λαμβάνουν και ΚΕΑ και προνοιακά επιδόματα ΑΜΕΑ,  θα λάβουν και Διπλό ΚΕΑ και 200 ευρώ προσαύξηση στο επίδομα ΑΜΕΑ και 1,5 δόση επιδόματος παιδιού. 
  • Οι δικαιούχοι Προνοιακών επιδομάτων ΑΜΕΑ,  πού λαμβάνουν ΚΕΑ, θα πάρουν και τα 200 ευρώ προσαύξηση του επιδόματος ΑΜΕΑ και το διπλό ΚΕΑ. 
  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι,  που λαμβάνουν και το επίδομα παιδιού,  θα λάβουν και τα 200 ευρώ σαν χαμηλοσυνταξιούχοι και 1,5 δόση του επιδόματος παιδιού Α21.  
Όσοι λαμβάνουν μόνο το επίδομα παιδιού,  θα λάβουν μόνο την 1,5 μηνιαία δόση του. 

Όσοι λαμβάνουν μόνο το ΚΕΑ,  θα λάβουν μόνο το διπλό ΚΕΑ.  

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνά και συγκεκριμένα Τετάρτη 31 Αυγούστου θα γίνει η τακτική πληρωμή των παρακάτω επιδομάτων. Η καταβολή όπως κάθε μήνα θα ξεκινήσει από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, που είναι Τρίτη 30 Αυγούστου.

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...

Μεχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα παροχής αγοράς βιβλίων απο την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αφού έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πού ορίζει τους δικαιούχους του προγράμματος 2022.

Ημέρα πληρωμής για σχεδόν 1,8 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει αίτηση για την επιδότηση καυσίμων. Σήμερα αναμένεται να μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στην άυλη ψηφιακή κάρτα τους τα ποσά που δικαιούνται για το Fuel Pass 2.

Ανοίγει και πάλι την Πέμπτη 25 Αυγούστου η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για την άυλη κάρτα Evia-Samos Pass για την τρίτη φάση του προγράμματος.
Αφορά όσους επιθυμούν να πάνε διακοπές Σεπτεμβρίο στις παρακάτω περιοχές:

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Εκταμιεύτηκαν τα χρήματα από το ΥΠ.ΟΙΚ. Ίσως και σήμερα η καταβολή σε όσους επέλεξαν τραπεζικό λογαριασμό (iban)