Δώρο Πάσχα: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται - Τι ισχύει τελικά για την 1,5 επιπλέον δόση Α21 και διπλό ΚΕΑ

2024-04-16

Δώρο Πάσχα θα δοθεί στους ανέργους που παίρνουν επίδομα ανεργίας.  Τι ισχύει για το Δώρο  στο Α21 και ΚΕΑ.

Πολλές ερωτήσεις λαμβάνει καθημερινή η συντακτική ομάδα του enaklik.com για το Δώρο Πάσχα της ΔΥΠΑ.

Ποιοι άνεργοι θα λάβουν Δώρο Πάσχα; 

Πάντα το δώρο Πάσχα της ΔΥΠΑ πληρώνεται λίγο πριν από την Μεγάλη Πέμπτη.

Οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από την ΔΥΠΑ, δικαιούνται δώρο Πάσχα. Η ΔΥΠΑ θα προχωρήσει στην προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας αλλά και του δώρου Πάσχα που πρόκειται να καταβληθεί πριν το Πάσχα ή και λίγες ημέρες νωρίτερα και φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα να λάβουν δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν μόνο οι επιδοτούμενοι άνεργοι.

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται, εφόσον ο ασφαλισμένος επιδοτείται κατά το διάστημα από 01.01 έως 30.04. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται τρία (3) ημερήσια επιδόματα Δώρο Πάσχα. Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα καταβάλλονται δωδεκάμισι (12,5) ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Πάσχα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι άνεργοι, που λαμβάνουν ειδικά βοηθήματα, όπως για παράδειγμα Βοήθημα μακροχρονίως ανέργων, δεν δικαιούνται καταβολής Δώρου Πάσχα.

Τι ισχύει για μέτρα στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών. Θα δοθεί τελικά η 1,5 δόση Επιδόματος Παιδιού, διπλό ΚΕΑ και η επιταγή ακρίβειας;

Δεν θα υπάρξει τελικά καμία επιπλέον στήριξη των ευάλωτων ομάδων πολιτών για το Πασχα 2024 όπως τα περασμένα Χριστούγεννα.

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για την έκτακτη ενίσχυση ενόψει του Πάσχα για τους δικαιούχους των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ, όπως 1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού Α21, έξτρα μισή δόση ΚΕΑ και έκτακτη προσαύξηση των επιδομάτων αναπηρίας και ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Αντιθέτως οριστικό τέλος στις φήμες για επιπλέον παροχές ενόψει του Πάσχα έβαλε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή. 

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) www.enaklik.com και την διατήρηση όλων των ενεργών συνδέσμων που υπάρχουν μέσα στο κείμενο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις