Άρχισε η πληρωμή Market Pass αλλά με αλλαγή - Τι ώρα στο Iban

2023-10-02

Έχει αρχίσει η πληρωμή του Market Pass, αλλά με πρώτους δικαιούχους που δήλωσαν την άυλη ψηφιακή κάρτα Viva Wallet και Alpha Bank.

Είναι κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο διότι από τι είχε ανακοινωθεί θα πληρωνόταν πρώτοι οι παλιοί δικαιούχοι που έχουν δηλώσει τον τρόπο πληρωμής τραπεζικό λογαριασμό και όχι ψηφιακή κάρτα. 

Οι δικαιούχοι που άλλαξαν τον τρόπο πληρωμής από τραπεζικό λογαριασμό σε ψηφιακή κάρτα και νέοι δικαιούχοι άρχισαν να λαμβάνουν τα email και τα sms για την έκδοση των ψηφιακών καρτών και αφού την εκδώσουν το ποσό είναι ήδη μέσα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα ψώνια.

Οι παλιοί δικαιούχοι θα αρχίσουν να βλέπουν τα χρήματα από το μεσημέρι και μετά στο ΙΒΑΝ.

Στη πληρωμή του Market Pass 2 σημειώθηκαν καθυστερήσεις καθώς η καταβολή έπρεπε κανονικά να έχει γίνει από την Παρασκευή 29 Σεπτέμβριου. Πληροφορίες ανέφεραν ότι η καθυστέρηση ήταν θέμα των τραπεζικών ιδρυμάτων για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να δουν τελικά οι δικαιούχοι τα χρήματα. 

Συγκεκριμένα η διαδικασία για την έκδοση ψηφιακής κάρτας έχει ως εξής:

Κατά την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος θα έχει καταχωρίσει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του VIVA WALLET, ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK και ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHABANK, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας δεν προαπαιτείται ο δικαιούχος να είναι πελάτης των ως άνω ιδρυμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης του φυσικού προσώπου και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η αρμόδια υπηρεσία διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, τηρουμένων των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου, για τον σκοπό της έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης, και εμβάζει αμελλητί στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Ακολούθως, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγορών από επιλεγμένα καταστήματα πώλησης τροφίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Αφού οι δικαιούχοι θα κάνουν την διαδικασία που θα ζητήσει από την κάθε τράπεζα, θα προσθέσουν την κάρτα στο πορτοφόλι του κινητού τους και θα μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν για πληρωμές, αφού τα χρήματα ήδη θα υπάρχουν στη κάρτα τους.

 Δείτε παρακάτω πώς θα είναι η διαδικασία για την έκδοση κάρτας για κάθε συνεργαζόμενη τράπεζα:

⚠️ δείτε για την Viva Wallet ΕΔΩ 

⚠️ δείτε για την Alpha bank ΕΔΩ 

⚠️ δείτε για την Eurobank ΕΔΩ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις