Ξεκινάνε ηλεκτρονικές εγγραφές σχολικού έτους 2022-2023 στα Λύκεια

2022-06-23

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις, προβλέπονται έγκαιρα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλη την επικράτεια και επιτυγχάνεται καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμός. 

Πρέπει να υποβάλουν αίτηση για το σχολικό έτος 2022-2023, ανεξάρτητα από το σχολείο τελευταίας φόιτησης: 

1. Μαθητές/τριες Γ΄ Γυμνασίου που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου (Δημόσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ημερήσιου ή εσπερινού) ή ΠΕΠΑΛ). 

2. Μαθητές/τριες Α΄& Β΄ Λυκείου που θα ανανεώσουν την εγγραφή τους για τη Β΄ ή Γ΄τάξη αντίστοιχα (Δημόσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ημερήσιου ή εσπερινού) ή ΠΕΠΑΛ) ή θα μετεγγραφούν σε άλλου τύπο σχολείο.

Ποιος/α από τους κηδεμόνες ανήλικων μαθητών/τριών υποβάλλει αίτηση; 

Αίτηση υποβάλλει κάνοντας είσοδο στην εφαρμογή με τους προσωπικούς του κωδικούς TaxisΝet ο/η κηδεμόνας που έχει δηλωθεί ως "κηδεμόνας e-eggrafes" στο Π.Σ. myschool στο σχολείο τελευταίας φοίτησης. 

Σε περίπτωση που δεν διαθέτει προσωπικούς κωδικούς Taxisnet: 

α. εκδίδει κωδικούς TaxisNet ή 

β. επικοινωνεί με το σχολείο τελευταίας φοίτησης, ώστε να δηλωθεί ως "κηδεμόνας e-eggrafes" ο/η κηδεμόνας που διαθέτει κωδικούς Taxisnet. 

Μετεγγραφή μέσω της εφαρμογής μπορεί να γίνει στις εξής περιπτώσεις: 

α. Από ΓΕΛ σε ΕΠΑΛ ή το αντίστροφο. 

β. Από ημερήσιο σε εσπερινό ή το αντίστροφο. 

γ. Από ιδιωτικό σε δημόσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. 

δ. Από Καλλιτεχνικό, Μουσικό, Πρότυπο, Πειραματικό, Διαπολιτισμικό Σχολείο σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. 

ε. Από ξένο σχολείο του εξωτερικού ΜΟΝΟ εφόσον έχει γίνει αντιστοιχία σε τάξη του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης. 

στ. Aπό ένα ΓΕΛ σε άλλο, ΜΟΝΟ εάν πρόκειται για σχολεία που ανήκουν σε διαφορετική Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης και έχει δηλωθεί η νέα δ/νση κατοικίας στο σχολείο τελευταίας φοίτησης 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Όπως είχαμε ενημερώσει στο προηγούμενο άρθρο έχει γίνει ένα συστημικό λάθος στην εκκαθάριση πληρωμής της Α δόσης σε πάρα πολλούς δικαιούχους, βγάζοντας χρέος από τα προηγούμενα έτη.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θεσπίστηκε για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και παρέχεται σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.