«Τουρισμός για όλους»: Θα αφορά αποκλειστικά τη διαμονή το voucher - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

2022-07-12

Tην ικανοποίησή της για την κατάσταση στον τουρισμό εξέφρασε η αρμόδια Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Περιμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο 15-16 Ιουλίου, να είναι έτοιμη η πλατφόρμα «Τουρισμός προς όλους» σημείωσε σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας, ενώ αναφερόμενη στην καθυστέρηση τόνισε πως «είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα σε συνεργασία με άλλους φορείς και επειδή θέλουμε να είναι άρτια, και στην οργάνωσή της αλλά κυρίως στην εφαρμογή της - και αφού περιμένουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εισέλθουν - δεν θα θέλαμε να υπάρχει μία αρνητική πρώτη διάθεση».

Επιπλέον σημείωσε πως φέτος η παροχή θα είναι σε μορφή της άυλης κάρτας των 150 ευρώ και υπογράμμισε πως στόχος είναι «να μην ταλαιπωρηθεί ούτε ο χρήστης αλλά ούτε και ο ξενοδόχος, ο οποίος θα το αξιοποιήσει καθώς θα παίρνει άμεσα τα χρήματα» και πρόσθεσε πως «Θα πληρώνεται άμεσα και δεν θα περιμένει μήνες, όπως με τα προηγούμενα προγράμματα. Χρήματα μάλιστα που θα είναι αφορολόγητα. Είναι ένα ποσό που θα πηγαίνει για τη ρευστότητα της επιχείρησης» τονίζοντας πως όλο αυτό είναι «μία αλυσιδωτή θετική αντίδραση».

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα όπως είναι τώρα, αφορά αποκλειστικά τη διαμονή με την υφυπουργό Τουρισμού να διευκρινίζει πως «οποιαδήποτε άλλη προσθήκη θα καθυστερούσε αρκετά την έναρξή του» ενώ σημείωσε σχετικά με το πρόγραμμα.

Πρόκειται στην ουσία για μια μεγάλη ανατροπή καθώς όπως είχε ανακοινωθεί το συγκεκριμένο voucher θα είναι στα πρότυπα της ψηφιακής κάρτας Freedom Pass και όσοι τη λάβουν θα μπορούν να την εξαργυρώσουν για διαμονή, εισιτήρια αλλά και στον επισιτισμό καθώς από φέτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο φαγητό.

Αυτό είχαν επιβεβαιώσει τόσο ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας όσο και η Υφυπουργός Τουρισμού Μαρία Ζαχαράκη με δηλώσεις τους, ωστόσο, τελικά η καθυστέρηση στο πρόγραμμα δεν αφήνει περιθώρια για αυτές τις αλλαγές γεγονός που θα αφήσει τελικά τον Τουρισμό για όλους ως έχει δηλαδή θα περιλαμβάνει μόνο τη διαμονή στα τουριστικά καταλύματα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Εως 16.000 ευρώ ατομικό εισόδημα
Εως 28.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα
Εως 29.500 ευρώ οικογένεια με 1 παιδί
Εως 31.000 ευρώ οικογένεια με 2 παιδιά
Εως 33.000 ευρώ οικογένεια με 3 παιδιά
Εως 38.000 ευρώ για τους πολύτεκνους

Για μονογονεϊκές οικογένειες ισχύουν τα εξής:

Εως 17.500 ευρώ με 1 παιδί
Εως 19.000 ευρώ με 2 παιδιά
Εως 21.000 ευρώ με 3 παιδιά
Εως 26.000 ευρώ για τις πολύτεκνες

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Όπως μπορούμε να δούμε, μπαίνοντας στην σελίδα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα παιδιού, έχει εμφανιστεί η εκκαθάριση της προγραμματισμένης πληρωμής Μαΐου για το Α21.