Τουρισμός για όλους: Έγινε η κλήρωση - Πως θα ενημερωθούν οι κληρωθέντες

2022-09-16

Έγινε αργά το βραδύ της 16.09.2022 η κλήρωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για άλλα 75.000 vouchers των 150 ευρώ, στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Θα ακολουθήσει νέα κλήρωση για την ανάδειξη ακόμη 125.000 δικαιούχων, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τις 400.000.

Οι οριστικοί πίνακες για τους νέους δικαιούχους θα αναρτηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν, όπως και στην προηγούμενη κλήρωση, μέσω της εφαρμογής https://vouchers.gov.gr/tourism4all, αλλά και μέσω μηνύματος SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δικαίωμα συμμετοχής στην 2η κλήρωση για πρόγραμμα είχαν, όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν υποβάλλει επιτυχώς την αίτησή τους μέχρι και τις 21.07.2022 τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Οι αιτήσεις που θεωρούνται επιτυχώς υποβεβλημένες, έχουν λάβει στο σύστημα Κατάσταση "Μη Κληρωθείσα". Οι αιτήσεις που έχουν κατάσταση "Υπό Επεξεργασία" δεν συμμετείχαν στη νέα κλήρωση καθώς δεν έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα. 

Άυλη ψηφιακή κάρτας 150 ευρώ

Η χορήγηση των χρημάτων γίνεται άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση των νέων voucher, είναι οι δικαιούχοι τους να μην έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Πότε θα σταλούν τα SMS της κλήρωσης

Στους νέους δικαιούχους θα αποσταλεί εντός 3-4 ημερών από τη σημερινή κλήρωση μήνυμα SMS στο κινητό που έχουν δηλώσει ή στο email τους ότι κληρώθηκε η αίτησή τους.

Πώς θα λάβετε το voucher στο κινητό και τι πρέπει να κάνετε

  • Θα λάβετε sms στο κινητό από την τράπεζα και θα περιέχει οδηγίες
  • Στο email θα σας έρθει ένας σύνδεσμος με τον οποίο ενεργοποιείται η κάρτα
  • Μόλις μπείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο, θα δημιουργήσετε ένα password
  • Στη συνέχεια θα λάβετε έναν κωδικό επιβεβαίωσης στο κινητό με γραπτό μήνυμα

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα παραμένει ενεργή μέχρι να λήξει το πρόγραμμα, στο τέλος Ιουνίου 2023, οπότε και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα.

Ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» ανέρχεται στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του Προγράμματος. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η επέκταση του Προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2025.

Το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, αλλά δεν ισχύει για εισιτήρια και εστίαση. 

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι η ατομική επιδότηση των 150 ευρώ που εξαργυρώνεται σε όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα της χώρας, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!