Θεανώ Φωτίου για την "Επιταγή ακρίβειας "- "Ούτε ένα ευρώ στους ανέργους- Κινδυνεύουν να μην πάρουν τίποτα οι οικογενειάρχες δικαιούχοι ΚΕΑ"

2022-03-26
Αναφερόμενη στα έκτακτα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς αντιμετώπιση ακρίβειας, η Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην Ολομέλεια επί του Σ/Ν, τονίζει τα εξής σημεία:

Λέγοντας και πάλι ψέματα ότι δεν μπορεί να ορίσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, όταν ενημερώνεται γι αυτό καθημερινά, ο κ. Μητσοτάκης χρηματοδοτεί από δημόσιο χρήμα την αισχροκέρδεια. 

Με τα ανεπαρκή και αναποτελεσματικά μέτρα ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τα αδύναμα και μεσαία στρώματα σε μια νέα ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης, επιδοτεί την αισχροκέρδεια των εταιρειών ενέργειας που είναι 1,4 δις όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Αισχροκέρδεια που παρίστανε ότι δεν ήξερε ενώ ενημερώνεται καθημερινά από τη ΡΑΕ από 1ης Μαρτίου.

Τα μέτρα δεν καλύπτουν τα μεσαία και αδύναμα στρώματα τα οποία πληρώνουν πάνω από το 50% των εισοδημάτων τους για έξοδα στέγης. Αυτό συμβαίνει στα 2 εκ από τα 4,1 νοικοκυριά.

Ισχυρίζεται ότι δεν κάνει οριζόντια μέτρα για να μην ενισχύσει τους πλούσιους. Όμως, η επιδότηση 70 € στο ρεύμα είναι οριζόντια, ενώ οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ ευνοούν τους πολύ πλούσιους. 

 Αντίθετα, οδηγεί τα αδύναμα νοικοκυριά σε νέα ανθρωπιστική κρίση και τα μεσαία στρώματα σε ραγδαία φτωχοποίηση όπως μέχρι τέλος του 2014. 

Ειδικά για τα αδύναμα νοικοκυριά η κοροϊδία είναι μεγάλη:

Ούτε ένα ευρώ δεν έδωσε στους άνεργους και εμπαίζει τους χαμηλοσυνταξιούχους που τους έκοψε τα 500 ευρώ 13η σύνταξη για να τους δώσει 200 ευρώ «δώρο» το Πάσχα. 

Οι οικογενειάρχες δικαιούχοι του ΕΕΕ κινδυνεύουν, αντί να πάρουν επιπλέον ένα επίδομα ΕΕΕ και ενάμιση επίδομα παιδιού, να μην πάρουν τελικά τίποτε, διότι στο Σ/Ν με τα μέτρα δεν ψήφισε ότι το έκτακτο εισόδημα παιδιού δεν συνυπολογίζεται στο εισόδημα. Παράδειγμα: Μια οικογένεια με 3 παιδιά θα πάρει 450 ευρώ αλλά θα της αφαιρεθεί ως εισόδημα το 1,5 επίδομα παιδιού, 420 ευρώ, και θα πάρει τελικά 30 ευρώ!

Για να μην «πέσει η χώρα στα βράχια» δίνει μόνο 200 ευρώ στους ανασφάλιστους ανάπηρους και υπερήλικες, όταν έχουν ως μόνο εισόδημα 330-370 ευρώ το μήνα. 

Είναι δυστύχημα για τη χώρα που αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις κρίσεις εφαρμόζοντας το παρωχημένο manual του νεοφιλελευθερισμού, το μόνο που γνωρίζει. Δεν μπορούμε να την αφήσουμε να διαχειριστεί και τα 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε ότι φοβάται τις εκλογές, αλλά η μόνη λύση είναι μια κυβέρνηση με άλλη πολιτική για την κοινωνία και η χώρα τη χρειάζεται τώρα.

Δείτε την ομιλία της κ.Φωτίου εδώ:

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...

Μεχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα παροχής αγοράς βιβλίων απο την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αφού έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πού ορίζει τους δικαιούχους του προγράμματος 2022.

Ημέρα πληρωμής για σχεδόν 1,8 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει αίτηση για την επιδότηση καυσίμων. Σήμερα αναμένεται να μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στην άυλη ψηφιακή κάρτα τους τα ποσά που δικαιούνται για το Fuel Pass 2.

Ανοίγει και πάλι την Πέμπτη 25 Αυγούστου η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για την άυλη κάρτα Evia-Samos Pass για την τρίτη φάση του προγράμματος.
Αφορά όσους επιθυμούν να πάνε διακοπές Σεπτεμβρίο στις παρακάτω περιοχές:

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Εκταμιεύτηκαν τα χρήματα από το ΥΠ.ΟΙΚ. Ίσως και σήμερα η καταβολή σε όσους επέλεξαν τραπεζικό λογαριασμό (iban)