Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας της ΔΥΠΑ: Πως να την βρείτε στην εφαρμογή Gov.gr Wallet

2023-01-09
Στην εφαρμογή Gov.gr Wallet, όσοι είστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, μπορείτε πλέον να βρείτε και την ψηφιακή κάρτα ανεργίας σας και να την έχετε στο κινητό σας τηλέφωνο. 
Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορούμε να την βρούμε στο ψηφιακό μας πορτοφόλι μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα. 

Θα δούμε πρώτα πως να την εντοπίσουν όσοι δεν έχουν κατεβάσει αλλά έγγραφα και δεν έχουν συνδεθεί καμιά φορά στην συγκεκριμένη εφαρμογή.  
Στην αρχή θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση  της εφαρμογής Gov.gr Wallet από ΕΔΩ

Μετά την εγκατάσταση πατήστε "Άνοιγμα". Θα σας μεταφέρει στην οθόνη ταυτοποίησης συσκευής,  όπου θα πρέπει να καταχωρίσετε είτε τον κωδικό κλειδώματος που έχετε,  είτε να βάλετε το δάχτυλο σας για όσους το ξεκλείδωμα γίνεται με το δακτυλικό αποτύπωμα. 
Μετά το ξεκλείδωμα θα χρειαστεί να γίνει ταυτοποίηση, όπου για όσους διαθέτουν κωδικούς internet banking θα πρέπει να επιλέξουν την τράπεζα τους και να κάνουν σύνδεση. Η τράπεζα αποστέλλει κωδικό μιας χρήσης για να γίνει και εκεί ταυτοποίηση. Για όσους δεν έχουν internet banking η σύνδεση μπορεί να γίνει και με τους κωδικούς taxisnet, αλλά απαραίτητα θα πρέπει να υπάρχουν καταχωρημένα στοιχεία στο ΕΜΕπ (Εθνικο Μητρώο Επικοινωνίας). Η ταυτοποίηση θα γίνει με την αποστολή του κωδικού μιας χρήσης στο τηλέφωνο σας.
Αφού συνδεθήκατε στην εφαρμογή θα σας εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη,  στην οποία θα επιλέξετε το σύμβολο + οπως δείχνει το βελάκι στην εικόνα.
Από την επόμενη οθόνη θα επιλέξετε την Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ.

Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ προκειμένου να γίνει επαλήθευση των στοιχείων ασφαλιστικής ταυτοποίησης και να διευκρινιστεί εάν η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας είναι ενεργή.

Εάν η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας είναι ενεργή, τότε θα εμφανιστεί στην οθόνη σας ως ένα επιπλέον ψηφιακό έγγραφο στην εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Gov.gr Wallet.

Κάνοντας κλικ πάνω στην Ψηφιακή Κάρτα Δ.ΥΠ.Α. εμφανίζονται τα στοιχεία της

Το ψηφιακό σας έγγραφο είναι έτοιμο προς χρήση και μπορείτε να το αξιοποιήσετε στις συναλλαγές σας με τη Δ.ΥΠ.Α. ή με άλλους φορείς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα.

Η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας περιλαμβάνει QR Code το οποίο μπορεί να σκαναριστεί και έτσι να επαληθευτεί η ισχύς της από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο φορέα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις