ΠΟΕΕΤ Δελτίο τύπου: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

2021-12-30

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορονοϊού για άλλη μια φορά θίγουν τους εργαζόμενους στην εστίαση!

Το κλείσιμο ουσιαστικά των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης αφήνουν χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα αυτές τις ημέρες και το μέτρο αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι μονόδρομος για να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν μια στήριξη! Επομένως κρίνουμε πως η απόφαση της Κυβέρνησης για αυτή την κατηγορία εργαζομένων είναι μονόδρομος!

Στην εστίαση, για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση βρίσκει το εύκολο θύμα και κάνει πάλι το ίδιο λάθος κλείνοντας την οργανωμένη εστίαση ανοίγοντας τα παράνομα πάρτι και τις συνευρέσεις χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο!

Σχεδόν 330.000 εργαζόμενοι για άλλη μια φορά αγωνιούν για το μέλλον τους, μιας και η συρρίκνωση του ωραρίου εργασίας των καταστημάτων και η ζημία που θα προκληθεί από αυτήν θα μετακυλήσει στους εργαζόμενους με χαμένες θέσεις εργασίας!

Η πρόταση της Ομοσπονδίας μας είναι ξεκάθαρη:

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (μιας και παρατάθηκε έως το τέλος Μαρτίου του 2022) ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!

Έτσι μόνο θα αποφύγουμε χαμένες θέσεις εργασίας! Οτιδήποτε άλλο μας βρίσκει αντίθετους και μετά από δυο χρόνια υγειονομικής κρίσης η οποία επιδεινώνεται από λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς δεν είμαστε διατιθέμενοι να υποστούμε κι άλλα!


ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΑ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!!

Πέντε «ψαλίδια» στις επιδοτήσεις ρεύματος έκρυβε το μηνιαίο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, υπάρχει «δραστική αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου».

Αυξάνονται οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ έπειτα από απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου. Με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4670/2020 οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ αναπροσαρμόζονται, βάσει του πληθωρισμού κατά 9,6% .

Την ολοκλήρωση της καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου, την προκαταβολή συντάξεων για τον ίδιο μήνα και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Ιανουάριο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των πληρωμών για την εβδομάδα 30 Ιανουαρίου- 3 Φεβρουαρίου 2023.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του προγράμματος «Σπίτι μου», που θα δίνει άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια πρώτης κατοικίας σε νέους 25 έως 39 ετών με εισοδηματικά κριτήρια, έχει αρχίσει καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, θα ξεκινήσει να «τρέχει» έως τις αρχές Μαρτίου.

Με σχέδιο νόμου του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, ορίζονται οι περιπτώσεις που ευθύνεται ο πληρωτής (καταναλωτής) για τις ζημίες από μη εγκεκριμένες πράξεις πληρωμής («phishing»), οι οποίες προκύπτουν είτε από τη χρήση απολεσθέντος ή κλαπέντος μέσου πληρωμών είτε από υπεξαίρεσή του