Πληρωμή επιδόματος παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ - Πότε η 1,5 επιπλέον δόση επιταγή ακρίβειας

2023-11-16

Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί τέσσερεις διμηνιαίες δόσεις του επιδόματος παιδιού Α21, πού αφορούσαν τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάϊο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Οι επόμενες πληρωμές για το επίδομα παιδιού Α21 θα πραγματοποιηθούν στις εξής ημερομηνίες.

Πέμπτη δόση:

Στις 30 Νοεμβρίου θα καταβληθεί η πέμπτη δόση για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και από τις 29.11 τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ

Έκτη δόση:

Τελευταία εργάσιμη Δεκεμβρίου (29.12) θα καταβληθεί η έκτη και η τελευταία δόση για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

* Η ημερομηνία για τον Δεκέμβριο μπορεί να αλλάξει.

Εμβόλιμη πληρωμή Ιανουάριου:

Τελευταία εργάσιμη ημέρα Ιανουάριου η Φεβρουάριου (δεν υπάρχει ακόμα σχετική διευκρίνηση του ΟΠΕΚΑ) θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού Α21 σε όσους δεν έχουν λάβει το επίδομα στις προηγούμενες πληρωμές, έχουν εκκρεμότητες η έχουν αποκτήσει τέκνα για τα οποία δεν θα έχουν λάβει τα αντίστοιχα ποσά στις προηγούμενες πληρωμές.

Εκκαθάριση πληρωμής Α21

Πριν από κάθε πληρωμή επιδόματος παιδιού Α21 στη σελίδα τον αιτήσεων, αν μπούμε με τους κωδικούς taxis μας στην αίτηση, θα δούμε την εκκαθάριση της ερχόμενης πληρωμής, όπου θα μπορούμε να δούμε τι ποσό πρόκειται να πάρουμε.

Η εκκαθάριση πληρωμής πραγματοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ και εμφανίζεται στις αιτήσεις των δικαιούχων περίπου 3 με 7 ημέρες πριν την πληρωμή.

Σε περίπτωση πού δεν γίνεται εκκαθάριση, προφανώς για κάποιο λόγο η πληρωμή αναστέλλεται και συνήθως αναφέρεται ο λόγος αναστολής.

Πότε η 1,5 επιπλέον δόση επιταγή ακρίβειας

H κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσει την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών τους πιο δύσκολους μήνες του χειμώνα, καταβάλλοντας απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων την 1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού Α21, διπλό ΚΕΑ και επιταγή ακρίβειας στους ΑΜΕΑ, που λαμβάνουν το προνοιακο επίδομα αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ.

Η καταβολή των επιπλέον ποσών από τον ΟΠΕΚΑ θα γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων των επιδομάτων που αναφέρονται.

Ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν την 1,5 μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού

Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του έτους 2023, που δεν έχουν οφειλές προς ΟΠΕΚΑ

Το ποσό της ενίσχυσης για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού Α21 ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Η 1,5 «έξτρα» δόση του Α21 θα είναι μηνιαία, δηλαδή ένας μήνας και μισός, που αντιστοιχεί στα 150% μηνιαίου ποσού, που λαμβάνει ο δικαιούχος. 

Πχ. Αν κάποιος έχει δύο παιδιά και λαμβάνει 280 ευρώ στη δίμηνη (140ευρώ δηλαδή το μήνα) , θα πάρει ως δώρο 140+(140/2)=210 ευρώ.

Αντίστοιχα: 140 ευρώ το δίμηνο, δηλαδή 70 το μήνα, που σημαίνει "δώρο" 70 + 35, πάμε στα 105 ευρώ.

Οι υπολογισμοί γίνονται αναλόγως της κλίμακας που είναι ο καθένας.

«Θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της διάθεσης επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ μέσω σειράς από στοχευμένες παρεμβάσεις.

«Στους δικαιούχους του επιδόματος τέκνου του ΟΠΕΚΑ και θα υπάρχει μια σημαντική αύξηση. Αναφέρω ενδεικτικά ότι ένα ζευγάρι με δύο τέκνα με χαμηλά εισοδήματα θα λάμβανε κανονικά 140 ευρώ, θα πάρει το Δεκέμβριο 350 ευρώ» είπε.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) www.enaklik.com 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις