Υπάρχει ένα σχετικά νέο επίδομα σε γονείς ύψους 325 και 375 ευρώ αλλά με μια βασική προϋπόθεση. Πρόκειται για το Επίδομα αναδοχής και οι ανάδοχοι γονείς μπορείτε να αιτηθείτε οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσης του ανάδοχου παιδιού σας.
ΟΑΕΔ: Αύξηση επιδομάτων ανεργίας από 01.05.2022 - Πως θα διαμορφώνονται τα ποσά
Aύξηση ανάλογα με την αύξηση του κατώτατου μισθού θα λάβει το τακτικό επίδομα ανεργίας, όπως επίσης και τα άλλα 22 εξειδικευμένα επιδόματα ανεργίας
Δεδομένου ότι το τακτικό επίδομα ανεργίας (όπως επίσης και τα άλλα 22 εξειδικευμένα επιδόματα ανεργίας) υπολογίζεται ως αναλογία του κατώτατου μισθού, ενδεχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6% θα οδηγήσει σε αύξηση και του τακτικού επιδόματος ανεργίας κατά 6%.
Αυτό σημαίνει πως ενδεχόμενη αύξηση 6% στον κατώτατο μισθό θα οδηγήσει στο εξής αποτέλεσμα:
- για μικτές μηνιαίες αποδοχές πάνω από 355,45 ευρώ, το μηνιαίο επίδομα θα ανέλθει σε 431,68 ευρώ.
- για μικτές μηνιαίες αποδοχές από 177,73 ευρώ έως 355,44 ευρώ, το μηνιαίο επίδομα ανεργίας θα ανέλθει σε 323,83 ευρώ.
- για μικτές αποδοχές έως 177,72 ευρώ, το μηνιαίο επίδομα ανεργίας θα ανέλθει στα 215,97 ευρώ.
Tα παραπάνω ποσά θα διαφοροποιηθούν προς τα πάνω κατά 10% για όσους δικαιούχους επιδομάτων ανεργίας έχουν προστατευόμενα μέλη.
Παράδειγμα: Ο άνεργος με 2 ανήλικα τέκνα, με βάση τον υφιστάμενο κατώτατο μισθό, λαμβάνει σήμερα επίδομα 495,95 ευρώ.
Σε περίπτωση αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6%, ο άνεργος αυτός θα λάβει το ποσό των 525,65 ευρώ.
Ενδεχόμενη αύξηση 6% θα περάσει και στο Δώρο Χριστουγέννων και το Δώρο Πάσχα τα οποία εισπράττουν οι δικαιούχοι των τακτικών επιδομάτων ανεργίας.
Παράδειγμα: Ο εργαζόμενος, χωρίς προστατευόμενα τέκνα, με μικτές μηνιαίες αποδοχές πάνω από 355,45 ευρώ, απολύεται τον Απρίλιο του 2022 και δικαιούται επίδομα ανεργίας από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο του 2022. Θα λάβει αυξημένο Δώρο Χριστουγέννων ύψους 431,68 ευρώ το Δεκέμβριο του 2022.
Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται, εφόσον ο ασφαλισμένος επιδοτείται κατά το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται 3 ημερήσια επιδόματα Δώρο Πάσχα.
Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα καταβάλλονται 12,5 ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Πάσχα.
Πηγή: capital.gr
Το νέο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου», το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2025, παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να λάβουν χαμηλότοκα δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των κατοικιών τους.
Το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια του νερού είναι πλέον ανοιχτό, όπως δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Αν και δεν προβλέπεται οριζόντια αύξηση των τιμολογίων, μπορεί να υπάρξουν σημειακές αυξήσεις σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στην περιφέρεια.
Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στο ενεργειακό τοπίο, αρκετοί καταναλωτές κάνουν έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα χρέη τους πάνε εφορία και αν είναι δυνατή η διαγραφή χρεών από ανεξόφλητα τιμολόγια, τόσο στη ΔΕΗ όσο και στους υπόλοιπους εναλλακτικούς παρόχους.
Κάθε γονιός έχει δικαίωμα να λάβει ένα επίδομα που χορηγείται συνολικά για 4 μήνες, οι δύο από των οποίων επιδοτούνται από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ ).
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το εφάπαξ επίδομα του ΟΠΕΚΑ που ανέρχεται στα 300 και 600 ευρώ και καταβάλλεται μία φορά του χρόνου εφάπαξ σε όσους υποβάλουν αίτηση μέχρι 30 Οκτωβρίου.
Το Ψηφιακό Φροντιστήριο απευθύνεται συνολικά στους μαθητές και τις μαθήτριες από την Ε' Δημοτικού έως τη Γ' Λυκείου.
Αυξάνεται το επίδομα παιδιού Α21 όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.
Από την 1η Ιανουαρίου 2025, η ασφάλιση οχημάτων για φυσικές καταστροφές θα είναι υποχρεωτική για όλα τα οχήματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.
6 στους 10 ιδιοκτήτες μπαρ και κομμωτηρίων δηλώνουν ζημιές - Τι προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων των φορολογικών τους δηλώσεων
Η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους «επαρκείς κατώτατους μισθούς» προβλέπει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο καθορισμού των μισθών, που θα επηρεάσουν και την Ελλάδα.
Διορθώσεις σε τρία «μέτωπα» έκανε τελικά το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αποφεύγοντας να προχωρήσει είτε σε ολικό «λίφτινγκ» ή και ακόμη σε κατάργηση του συστήματος τεκμηρίων που επέβαλλε στους ελεύθερους επαγγελματίες.