Μονομερείς δηλώσεις των εργαζομένων του τουρισμού. Εμπνέει η προθεσμία υποβολής. Πότε η πληρωμή.

2021-07-02

Μονομερείς δηλώσεις των εργαζομένων του τουρισμού με δικαίωμα επαναπρόσληψης. Εμπνέει σήμερα 02.07.2021 η προθεσμία υποβολής για τις Μονομερείς δηλώσεις των δικαιούχων των 534 ευρώ.


Οι πληρωμές δικαιούχων αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου μετά από την σχετική  ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Λόγω της παράτασης, που έχει δοθεί στις αιτήσεις, και όγκου των αιτήσεων ενδέχεται  καθυστέρηση. 
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.  

 
Υποβάλετε την δήλωση σας εδω έως την Παρασκευή 2/7/2021

Πάμε να δούμε την διαδικασία που χρειάζεται να κάνουμε:

Μπαίνουμε στην διεύθυνση: https://supportemployees.services.gov.gr

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών TaxisNet.

Μέτα την εξουσιοδότηση, που θα πατήσουμε, θα δούμε την λίστα με επιλογές, επιλέγουμε: "Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (Τουρισμού)" και πατάμε υπεύθυνη δήλωση. 

Ακολουθεί η φόρμα με τα στοιχεία μας και πατάμε ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ (Για το μηνά αναφοράς που δεν έχει γίνει δήλωση)

 Στην επόμενη φόρμα, αν ο εργαζόμενος είχε κάνει και πέρυσι την ίδια  διαδικασία και το ΕΡΓΑΝΗ έχει αποθηκευμένα τα στοιχεία του καθώς επίσης και τα στοιχεία της επιχείρησης. Το μόνο που μας μείνει να κάνουμε είναι: να συμπληρώσουμε το ΑΜΚΑ, ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, EMAIL, Μήνας αναφοράς είναι επιλεγμένος o Μήνας Μάϊος και συμπληρώνουμε εμείς το έτος αναφοράς δήλωσης: 2021

Στις επιλογές: Δεν έχω επαναπροσληφθεί εντός του μηνός (επιλογή ενός από τα τρία):

Αν δεν επαναπροσληφθήκαμε τον μηνά Μάϊο επιλέγουμε την πρώτη επιλογή, βελάκι και μας βγάζει τον Μάϊο και τον επιλέγουμε.

ή επαναπροσλήφθηκα στις (επιλογή ενός από τα τρία): Επιλέγουμε την ημερομηνία επαναπρόσληψης από την εταιρεία.. πχ 15/05/2021

Αν τώρα η επιχείρηση άνοιξε μας έκανε πρόσληψη για τον Μάϊο αλλά λόγω των συνεπειών της πανδημίας ξανά έκλεισε πχ 20 Μάϊου, βάζουμε την ημερομηνία αυτή που έκλεισε η επιχείρηση.

Τέλος Επιλέγουμε την τράπεζα της επιλογής μας που θέλουμε να μας γίνει η κατάθεση και το IBAN.

Πηγη: filoxenianews.gr

Δικαίωμα να υποβάλουν μονομερή δήλωση έχουν οι εξής:

- Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις - εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τον Μάιο 2021: Σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλο το μήνα.

- Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις - εργοδότες που επαναλειτούργησαν αλλά που δεν επαναπροσλήφθηκαν κατά τον μήνα Μάιο 2021: Και σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλον το μήνα Μάιο.

- Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις- εργοδότες που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για το χρονικό διάστημα από 01/05/2021 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους.

Η αποζημίωση αφορά είτε για όλο τον μήνα Μάιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Μαΐου 2021.

Αν η δήλωση αφορά όλο τον μήνα Μάιο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών

Δημοφιλή

Από τα μέσα Φεβρουάριου έως 15 Μαρτίου 2023 περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά (αντιστοιχούν σε περίπου 8.500.000 ωφελούμενους) θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση για το ΜarketPass προκειμένου να επιδοτηθούν συνολικά για 6 μήνες από 132 έως 600 ευρώ ανάλογα την οικογενειακή τους κατάσταση.

Απο 1η Φεβρουαρίου έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις των δανειοληπτών, που έχουν δει αυξήσεις στις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, για επιδότηση από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας.

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα και των «φωτοβολταϊκών στη στέγη με μπαταρία», γίνονται γνωστές όσο πλησιάζουμε προς τον Μάρτιο, τον μήνα κατά τον οποίο η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργεία.

Στη λήξη της προθεσμίας που έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα στο gov.gr για την αίτηση του Market Pass. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, η έναρξη των αιτήσεων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, το πιθανότερο σε 6-7 ημέρες, δηλαδή την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Έχουν λήξει οι αιτήσεις λόγω παρέλευσης εξάμηνου του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ), που είχαν υποβληθεί και εγκριθεί τον μήνα Ιούλιο και είχαν ισχύ μέχρι 31 Ιανουάριου.

Με το νέο «Τουρισμός για Όλους PASS» οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα από Alpha Bank η Viva Wallet, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.