Μονομερείς δηλώσεις εργαζομένων στον Τουρισμό. Αργεί η πληρωμή. Παράταση στην υποβολή των Δηλώσεων. 

2021-06-28
Παράταση προθεσμίας υποβολής στις μονομερείς Δηλώσεις εργαζομένων στον Τουρισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης. 


Σχετική ανακοίνωση στο Π.Σ ΕΡΓΆΝΗ.


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΩΝ (ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 2/7/2021 η υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων βάσει του άρθρου 129 του ν. 4808/2021 (Α' 101), από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 1346/1983 (Α΄ 46) και με την παρ. 5 του άρθρου 38 του ν. 1836/1989 (Α΄ 79) σε συνδυασμό με τους όρους κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που είναι σε ισχύ, σε επιχειρήσεις - εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα ΜΑΪΟ 2021

Δικαίωμα να υποβάλουν μονομερή δήλωση έχουν οι εξής:

- Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις - εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τον Μάιο 2021: Σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλο το μήνα.

- Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις - εργοδότες που επαναλειτούργησαν αλλά που δεν επαναπροσλήφθηκαν κατά τον μήνα Μάιο 2021: Και σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλον το μήνα Μάιο.

- Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις- εργοδότες που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για το χρονικό διάστημα από 01/05/2021 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους.

Η αποζημίωση αφορά είτε για όλο τον μήνα Μάιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Μαΐου 2021.

Αν η δήλωση αφορά όλο τον μήνα Μάιο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών

Οι πληρωμές δικαιούχων αναμένεται να πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου μετά από την σχετική ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. 

Υποβάλετε την δήλωση σας εδώ έως την Παρασκευή 2/7/2021

Πάμε να δούμε την διαδικασία που χρειάζεται να κάνουμε:

Μπαίνουμε στην διεύθυνση: https://supportemployees.services.gov.gr

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών TaxisNet.

Μέτα την εξουσιοδότηση, που θα πατήσουμε, θα δούμε την λίστα με επιλογές, επιλέγουμε: "Μηχανισμός εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (Τουρισμού)" και πατάμε υπεύθυνη δήλωση.

Ακολουθεί η φόρμα με τα στοιχεία μας και πατάμε ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ (Για το μηνά αναφοράς που δεν έχει γίνει δήλωση)

Στην επόμενη φόρμα, αν ο εργαζόμενος είχε κάνει και πέρυσι την ίδια διαδικασία και το ΕΡΓΑΝΗ έχει αποθηκευμένα τα στοιχεία του καθώς επίσης και τα στοιχεία της επιχείρησης. Το μόνο που μας μείνει να κάνουμε είναι: να συμπληρώσουμε το ΑΜΚΑ, ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, EMAIL, Μήνας αναφοράς είναι επιλεγμένος o Μήνας Μάϊος και συμπληρώνουμε εμείς το έτος αναφοράς δήλωσης: 2021

Στις επιλογές: Δεν έχω επαναπροσληφθεί εντός του μηνός (επιλογή ενός από τα τρία):

Αν δεν επαναπροσληφθήκαμε τον μηνά Μάϊο επιλέγουμε την πρώτη επιλογή, βελάκι και μας βγάζει τον Μάϊο και τον επιλέγουμε.

ή επαναπροσλήφθηκα στις (επιλογή ενός από τα τρία): Επιλέγουμε την ημερομηνία επαναπρόσληψης από την εταιρεία.. πχ 15/05/2021

Αν τώρα η επιχείρηση άνοιξε μας έκανε πρόσληψη για τον Μάϊο αλλά λόγω των συνεπειών της πανδημίας ξανά έκλεισε πχ 20 Μάϊου, βάζουμε την ημερομηνία αυτή που έκλεισε η επιχείρηση.

Τέλος Επιλέγουμε την τράπεζα της επιλογής μας που θέλουμε να μας γίνει η κατάθεση και το IBAN.

Πηγη: filoxenianews.gr

Πρόσφατα