Έρχεται Νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για ευάλωτα νοικοκυριά με Free Pass

2022-05-07
Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας στη πρόσφατη δήλωση του αναφέρθηκε σε Νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού,  το οποίο θα τρέξει φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας. 

Πρόκειται για το πρόγραμμα του Υπουργείο Τουρισμού  και δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ,  έτσι όπως το γνωρίζουμε. 

Ο υπουργός τουρισμού, μιλώντας στην τηλεόραση (05.05.2022), ανέφερε ότι από 1 Ιουλίου 2022 θα υλοποιηθεί από το υπουργείο τουρισμού, με γρήγορη και χωρίς γραφειοκρατία διαδικασία, Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με free pass, και με δικαιούχους όλους τους οικονομικά αδύναμους πολίτες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enaklik.com, το πρόγραμμα αυτό θα απευθύνεται σε πρώτη φάση σε ευάλωτες Κοινωνικές ομάδες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα,  που δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού όπως αυτό του ΟΑΕΔ και ΛΑΕ ΟΠΕΚΑ. 

Οι δικαιούχοι θα λάβουν μία επιταγή σε μορφή προπληρωμένης κάρτας Free Pass.
Θα είναι κάτι παρόμοιο με την Freedom Pass και Fuel Pass που ήδη γνωρίζουμε. 
Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου. 
Η Free Pass του Κοινωνικού Τουρισμού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ'ολη τη διάρκεια του έτους.  

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Τουρισμού ανέφερε το εξής:

«Ανακοινώσαμε 30 εκατομμύρια ευρώ για κοινωνικό τουρισμό, από την 1η Ιουλίου, με free pass. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, αυτή παρέμβασή μας απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν, για αυτούς που έχουν επωμιστεί τα μεγαλύτερα βάρη. Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο στηρίζει τους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά. 

Έχουν λήξει οι αιτήσεις λόγω παρέλευσης εξάμηνου του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ), που είχαν υποβληθεί και εγκριθεί τον μήνα Ιούλιο και είχαν ισχύ μέχρι 31 Ιανουάριου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Όπως είχαμε ενημερώσει στο προηγούμενο άρθρο έχει γίνει ένα συστημικό λάθος στην εκκαθάριση πληρωμής της Α δόσης σε πάρα πολλούς δικαιούχους, βγάζοντας χρέος από τα προηγούμενα έτη.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θεσπίστηκε για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και παρέχεται σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Γράψτε τον όρο αναζήτησης