Έρχεται Νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για ευάλωτα νοικοκυριά με Free Pass

2022-05-07
Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας στη πρόσφατη δήλωση του αναφέρθηκε σε Νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού,  το οποίο θα τρέξει φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας. 

Πρόκειται για το πρόγραμμα του Υπουργείο Τουρισμού  και δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ,  έτσι όπως το γνωρίζουμε. 

Ο υπουργός τουρισμού, μιλώντας στην τηλεόραση (05.05.2022), ανέφερε ότι από 1 Ιουλίου 2022 θα υλοποιηθεί από το υπουργείο τουρισμού, με γρήγορη και χωρίς γραφειοκρατία διαδικασία, Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με free pass, και με δικαιούχους όλους τους οικονομικά αδύναμους πολίτες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enaklik.com, το πρόγραμμα αυτό θα απευθύνεται σε πρώτη φάση σε ευάλωτες Κοινωνικές ομάδες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα,  που δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού όπως αυτό του ΟΑΕΔ και ΛΑΕ ΟΠΕΚΑ. 

Οι δικαιούχοι θα λάβουν μία επιταγή σε μορφή προπληρωμένης κάρτας Free Pass.
Θα είναι κάτι παρόμοιο με την Freedom Pass και Fuel Pass που ήδη γνωρίζουμε. 
Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου. 
Η Free Pass του Κοινωνικού Τουρισμού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ'ολη τη διάρκεια του έτους.  

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Τουρισμού ανέφερε το εξής:

«Ανακοινώσαμε 30 εκατομμύρια ευρώ για κοινωνικό τουρισμό, από την 1η Ιουλίου, με free pass. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, αυτή παρέμβασή μας απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν, για αυτούς που έχουν επωμιστεί τα μεγαλύτερα βάρη. Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο στηρίζει τους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...

Μεχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα παροχής αγοράς βιβλίων απο την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αφού έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πού ορίζει τους δικαιούχους του προγράμματος 2022.

Ημέρα πληρωμής για σχεδόν 1,8 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει αίτηση για την επιδότηση καυσίμων. Σήμερα αναμένεται να μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στην άυλη ψηφιακή κάρτα τους τα ποσά που δικαιούνται για το Fuel Pass 2.

Ανοίγει και πάλι την Πέμπτη 25 Αυγούστου η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για την άυλη κάρτα Evia-Samos Pass για την τρίτη φάση του προγράμματος.
Αφορά όσους επιθυμούν να πάνε διακοπές Σεπτεμβρίο στις παρακάτω περιοχές:

Γράψτε τον όρο αναζήτησης