Έρχεται Νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για ευάλωτα νοικοκυριά με Free Pass

2022-05-07
Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας στη πρόσφατη δήλωση του αναφέρθηκε σε Νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού,  το οποίο θα τρέξει φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας. 

Πρόκειται για το πρόγραμμα του Υπουργείο Τουρισμού  και δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ,  έτσι όπως το γνωρίζουμε. 

Ο υπουργός τουρισμού, μιλώντας στην τηλεόραση (05.05.2022), ανέφερε ότι από 1 Ιουλίου 2022 θα υλοποιηθεί από το υπουργείο τουρισμού, με γρήγορη και χωρίς γραφειοκρατία διαδικασία, Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού με free pass, και με δικαιούχους όλους τους οικονομικά αδύναμους πολίτες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enaklik.com, το πρόγραμμα αυτό θα απευθύνεται σε πρώτη φάση σε ευάλωτες Κοινωνικές ομάδες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα,  που δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού όπως αυτό του ΟΑΕΔ και ΛΑΕ ΟΠΕΚΑ. 

Οι δικαιούχοι θα λάβουν μία επιταγή σε μορφή προπληρωμένης κάρτας Free Pass.
Θα είναι κάτι παρόμοιο με την Freedom Pass και Fuel Pass που ήδη γνωρίζουμε. 
Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου. 
Η Free Pass του Κοινωνικού Τουρισμού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ'ολη τη διάρκεια του έτους.  

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Τουρισμού ανέφερε το εξής:

«Ανακοινώσαμε 30 εκατομμύρια ευρώ για κοινωνικό τουρισμό, από την 1η Ιουλίου, με free pass. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, αυτή παρέμβασή μας απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν, για αυτούς που έχουν επωμιστεί τα μεγαλύτερα βάρη. Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο στηρίζει τους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Πάνω από 80.000 νέοι δικαιούχοι εντάχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή», που οσονούπω ενισχύεται με άλλα 140 εκατ. ευρώ, δίνοντας την ευκαιρία σε άλλους 140.000 επιλαχόντες να αποσύρουν ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά), αντικαθιστώντας τες με πιο αποδοτικές ενεργειακά...

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, τα στοιχεία που προκύπτουν από την 6η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» καθώς και αναλυτικές λεπτομέρειες για το πως θα εφαρμοστούν το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και το «Καλάθι του Άη Βασίλη», τα οποία θα βρίσκονται σε ισχύ, το μεν...

Για την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα έχουν προγραμματιστεί οι περισσότερες τακτικές και έκτακτες πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων από ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ. Μεταξύ αυτών, και το επίδομα παιδιού που έρχεται με διπλή πληρωμή αυτόν τον Δεκέμβριο.

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2023, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παρατείνεται έως 31.3.2023 η ισχύς της διάταξης περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γράψτε τον όρο αναζήτησης