Έρχεται e-voucher 150 ευρώ: Ανοίγουν 1.04.2024 οι αιτήσεις για την ψηφιακή χρεωστική κάρτα

2024-03-25

e-Voucher 150 ευρώ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για την ψηφιακή χρεωστική κάρτα - Δικαιούχοι

Ανοίγουν 1.04.2024 οι αιτήσεις για το νέο Pass των 150 ευρώ.

ADVERTISING

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και αποτελεί μέτρο ενθάρρυνσης και εισαγωγής των νέων στις πολιτιστικές και τουριστικές δραστηριότητες, ενίσχυσης του εγχώριου πολιτιστικού και τουριστικού κλάδου, καθώς και εξοικείωσης των νέων με τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

150 ευρώ σε νέους και νέες 18 και 19 ετών

H πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει την 1η Απριλίου ενώ οι πληρωμές θα γίνουν στα τέλη Μαΐου.

Οι νέοι οι οποίοι το 2023 έλαβαν το Youth Pass καθώς το 2022 είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα εισπράξουν και φέτος την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ χωρίς νέα αίτηση.

ADVERTISING

Όσοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση όταν ήταν 18 ετών, μπορούν να το πράξουν φέτος που έχουν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Οι νέοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής

 • Δικαιούχοι του Youth Pass είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.
 • Για τη χορήγηση της ενίσχυσης δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

ADVERTISING

Ποιες παροχές προβλέπει το Πρόγραμμα Youth Pass;

Οι αιτούμενοι την οικονομική διευκόλυνση Youth Pass, οι οποίοι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου από την αίτησή τους ημερολογιακού έτους έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, λαμβάνουν σε μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας 150,00€ κατά το έτος υποβολής της αιτήσεως και, εφόσον εξακολουθούν να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, επιπρόσθετα 150,00€ κατά το επόμενο έτος.

Οι αιτούμενοι την οικονομική διευκόλυνση Youth Pass, οι οποίοι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου από την αίτησή τους ημερολογιακού έτους έχουν συμπληρώσει το δέκατο ένατο (19ο) έτος της ηλικίας τους, λαμβάνουν σε μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας 150,00€ κατά το έτος υποβολής της αιτήσεως.

ΔΥΠΑ - ΟΠΕΚΑ: "Σπάνε" στα δύο τα ποσά στα περισσότερα επιδόματα - Ανοίγει η ειδική πλατφόρμα για την προπληρωμένη κάρτα

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις για το Youth Pass;

Απαραίτητη προϋπόθεση, για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση, είναι να υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση στη σχετική Εφαρμογή εισερχόμενος με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet) στην ιστοσελίδα https://vouchers.gov.gr/youthpass.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δυνητικά δικαιούχος θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.

Μετά την είσοδό του στην Εφαρμογή, ο δικαιούχος καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που επιθυμεί για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας Youth Pass και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

ADVERTISING

Σε ποιες επιχειρήσεις μπορεί να αξιοποιηθεί η ψηφιακή κάρτα Youth Pass;

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα του Προγράμματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Αναλυτικά:

 1. αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές
 2. ενοικίαση αυτοκινήτων
 3. ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
 4. μεταφορές
 5. σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
 6. υπηρεσίες ταξί
 7. υπηρεσίες λεωφορείων
 8. θαλάσσιες μεταφορές / ακτοπλοϊκά
 9. ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών
 10. λοιπές αερομεταφορές
 11. αεροδρόμια / αεροσταθμοί
 12. ταξιδιωτικά πρακτορεία
 13. λοιπές μεταφορές
 14. ενοικίαση σκαφών
 15. ενοικίαση τροχόσπιτων κ.λπ.
 16. ηλεκτρονικά βιβλία, ταινίες, μουσική
 17. Βιβλιοπωλεία
 18. λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
 19. κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού
 20. κάμπινγκ
 21. λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων
 22. σινεμά
 23. αίθουσες χορού, σχολεία, στούντιο
 24. θεατρικές επιχειρήσεις, πρακτορεία εισιτηρίων
 25. ορχήστρες και μπάντες
 26. εκθέσεις και τουριστικές ατραξιόν, μουσεία
 27. υπηρεσίες γυμναστηρίου
 28. λοιπές υπηρεσίες αναψυχής

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) www.enaklik.com και την διατήρηση όλων των ενεργών συνδέσμων που υπάρχουν μέσα στο κείμενο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις