Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Πότε η πρώτη πληρωμή

2023-03-13

Μέχρι τη Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 18.00 μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ προκειμένου να γίνει η πρώτη πληρωμή του έτους 2023.

Η πλατφόρμα θα κλείσει προσωρινά μέχρι να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2023.

Η πρώτη δόση του επιδόματος θα πληρωθεί Παρασκευή 31 Μαρτίου με την δυνατότητα ανάληψης από ΑΤΜ από την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Η πληρωμή θα αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και θα πληρωθούν οι δικαιούχοι που θα έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους μέχρι 13 Μαρτίου.

Η αίτηση θα πρέπει να είναι σε κατάσταση "Υποβληθείσα" και τα έγγραφα που έχουν επισυνάψει οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν εγκριθεί μέχρι περίπου 25 Μαρτίου οπότε και αναμένεται η εκκαθάριση της πρώτης πληρωμής. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Σημαντικό να τονίσουμε πως το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022. Μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους όμως, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Η πρώτη πληρωμή θα γίνει σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία του έτους 2021 και μετά την υποβολή των Νέων Φορολογικών δηλώσεων, το ποσό επιδόματος θα προσαρμοστεί ανάλογα με τα εισοδήματα του 2022. Παρόλο αυτά οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού πρέπει να δηλώσουν την οικογενειακή κατάσταση και τις σπουδές των τέκνων που αφορούν το τρέχον έτος και όχι το προηγούμενο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις