Επίδομα παιδιού (Α21): Εμβόλιμη πληρωμή του Ιανουαρίου - Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται

2022-01-27
Έχει γίνει εκκαθάριση πληρωμής της τελευταίας πληρωμής για το έτος 2021. Η πληρωμή θα ξεκινήσει την Παρασκευή 28 Ιανουάριου. Είναι εμβόλιμη πληρωμή και δεν αφορά όλους τους δικαιούχους.
Η εμβόλιμη πληρωμή είναι μη τακτική πληρωμή. Όχι από τις δεδομένες έξι (6) του κάθε έτους. Η εμβόλιμη αφορά μόνο όσους έχουν εκκρεμότητες από το περασμένο έτος 2021 και αιτήθηκαν έως 15.01.2022  για να εκκαθαριστούν οι δόσεις,  πού δικαιούνται. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν αφορά όλους τους δικαιούχους. Όσοι δεν έχουν εκκρεμότητες από την προηγουμένη χρονιά και δεν αιτήθηκαν εως 15/1 δεν θα πληρωθούν στις 31.01.2022.

Η εκκαθάριση έχει γίνει σε όλους τους δικαιούχους του έτους 2021. Οσοι δικαιούχοι εχουν εκκρεμότητες θα δουν το ποσό προς πληρωμή στην εκκαθάριση και όσοι εχουν πάρει όλα τα χρώματα του έτους 2021, θα δούνε την εκκαθάριση όπως στη παρακάτω εικόνα,  που φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλα τα χρώματα για το επίδομα παιδιού του έτους 2021 τους έχουν καταβληθεί στις προηγούμενες πληρωμές. 
Η πρώτη πληρωμή του επιδόματος παιδιού για το έτος 2022 θα πραγματοποιηθεί τελευταία εργάσιμη Μαρτίου σε όσους θα έχουν υποβάλλει την αίτηση μέχρι 15 Μαρτίου. Η αιτήσεις αναμένεται να ανοίξουν τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022

Πληρωμές για το επίδομα παιδιού πραγματοποιούνται κάθε δυο μήνες και η κάθε δόση αφορά τους δυο μήνες του επιδόματος.

Πρώτη δόση:
Τελευταία εργάσιμη Μαρτίου η πρώτη δόση Επιδόματος Παιδιού για τούς μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Δεύτερη δόση:
Τελευταία εργάσιμη Μαΐου η δεύτερη δόση και αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Τρίτη δόση:
Τελευταία εργάσιμη Ιουλίου η τρίτη δόση και θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Τετάρτη δόση:
Τελευταία εργάσιμη Σεπτεμβρίου η τέταρτη δόση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Πέμπτη δόση:
Τελευταία εργάσιμη Νοεμβρίου η πέμπτη δόση για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Έκτη δόση:
Τελευταία εργάσιμη Δεκεμβρίου η έκτη και η τελευταία δόση για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. (Η συγκεκριμένη δόση κανονικά θα πληρωνόταν τελευταία εργάσιμη Ιανουάριου, αλλά πληρώνεται Δεκέμβριο για να κλίσουν οι πληρωμές του έτους)

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνά και συγκεκριμένα Τετάρτη 31 Αυγούστου θα γίνει η τακτική πληρωμή των παρακάτω επιδομάτων. Η καταβολή όπως κάθε μήνα θα ξεκινήσει από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, που είναι Τρίτη 30 Αυγούστου.

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...

Μεχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα παροχής αγοράς βιβλίων απο την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αφού έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πού ορίζει τους δικαιούχους του προγράμματος 2022.

Ημέρα πληρωμής για σχεδόν 1,8 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει αίτηση για την επιδότηση καυσίμων. Σήμερα αναμένεται να μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στην άυλη ψηφιακή κάρτα τους τα ποσά που δικαιούνται για το Fuel Pass 2.

Ανοίγει και πάλι την Πέμπτη 25 Αυγούστου η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για την άυλη κάρτα Evia-Samos Pass για την τρίτη φάση του προγράμματος.
Αφορά όσους επιθυμούν να πάνε διακοπές Σεπτεμβρίο στις παρακάτω περιοχές:

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Εκταμιεύτηκαν τα χρήματα από το ΥΠ.ΟΙΚ. Ίσως και σήμερα η καταβολή σε όσους επέλεξαν τραπεζικό λογαριασμό (iban)