Προσοχή! Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για να μην χάσουν το επίδομα στέγασης. Τι ισχύει για το μισθωτήριο;
Ε.Ε.Ε.(ΚΕΑ) Πότε πρέπει να γίνει επανυποβολή τον αιτήσεων, που έληξαν 31 Ιουλίου.
Έχουν λήξει οι αιτήσεις λόγω παρέλευσης εξάμηνου του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ), που είχαν υποβληθεί και εγκριθεί τον μήνα Φεβρουάριο 2021 και είχαν ισχύ μέχρι 31 Ιουλίου.
Έχει λήξει πλέον το εξάμηνο τους και μέχρι τέλος Αυγούστου πρέπει να γίνει η ανανέωση. Η ανανέωση μπορεί να γίνει μόνο όταν γίνει ακύρωση τις αίτησης. Από αύριο οι δικαιούχοι, μπαίνοντας στην αίτηση τούς θα βλέπουν δίπλα στην ημερομηνία λήξης έναν αριθμό, ξεκινώντας από +1. Τι σημαίνει αυτός ο αριθμός;
Πολλές φορές οι αναγνώστες μας ρωτάνε τι σημαίνει ο αριθμός +1, +2, +3..., που εμφανίζεται στην αίτηση ΚΕΑ στις πρώτες ημέρες του μήνα, αφού έχει κλείσει το εξάμηνο η αίτηση.
Αυτός είναι αυξών αριθμός, που αυξάνεται κάθε μέρα, όσο περνάνε η μέρες.
Όπως γνωρίζουμε η αίτηση ΚΕΑ μετά την πάροδο εξαμήνου πρέπει να ανανεωθεί οπωσδήποτε για να μην διακόπτεται η ενίσχυση. Για να γίνει όμως η ανανέωση, πρέπει πρώτα να ακυρωθεί η προηγούμενη αίτηση. Ο αριθμός λοιπόν που μας εμφανίζεται είναι οι μέρες, που η αίτηση μάς, η όποια στην ουσία έχει λήξει, δεν έχει ακυρωθεί και παραμένει στην κατάσταση "Εγκεκριμένη". Αφού ακυρωθεί η αίτηση, θα σβήσει ο αριθμός και η αίτηση θα μεταβεί σε κατάσταση "Ακυρωμένη", για να μπορεί να υποβληθεί Νέα αίτηση.
Με την ακύρωση της αίτησης ο δικαιούχος θα λάβει ένα γραπτό μήνυμα πώς η αίτηση έχει ακυρωθεί και πρέπει να υποβληθεί Νέα. Επίσης θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις, που είχαν τον αρχικό μήνα έγκρισης Αύγουστο 2020 και είχαν πάρει παράταση λόγω COVID-19. Αυτοί οι δικαιούχοι μπορούν κανονικά να κάνουν τις αιτήσεις τους, διότι οι αιτήσεις τους είχαν ακυρωθεί νωρίτερα. Οι πληρωμές αυτών των αιτήσεων συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά λόγω παράτασης, αλλά πρέπει να γίνει επανυποβολή για να μην διακόπτεται η ενίσχυση.
Υπενθυμίζουμε πως δεν υπάρχει άλλη παράταση λόγω COVID-19.
Σε ότι αφορά εισοδηματικά κριτήρια:
Το εισόδημα του νοικοκυριού κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού:
Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως ακολούθως:
- 200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
- 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
- 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό)
Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές το ΚΕΑ είναι ένα συμπληρωματικό εισόδημα, το οποίο συμπληρώνει το εισόδημα του δικαιούχου μέχρι το Ελάχιστο εγγυημένο πόσο, πού δικαιούται βάσει των μελών του νοικοκυριού του. Επομένως οποίο εισόδημα υπάρχει στο τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή της αίτησης αφαιρείται από το εγγυημένο αυτό ποσό.
Η πλατφόρμα για το Επίδομα παιδιού 2025 δεχόταν νέες αιτήσεις έως τις 14 Μαρτίου και ώρα 18.00.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 του έτους 2025 με τους δικαιούχους να προσπαθούν συγχρόνως να υποβάλλουν και την αίτηση για την προπληρωμένη κάρτα.
Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2025: Πότε ανοίγει - Ποιοι το δικαιούνται - Τι καλύπτει η επιταγή
Άρχισαν αναζητήσεις για το πρόγραμμα ΔΥΠΑ Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2025-2026 και σας παρουσιάζουμε τις πρώτες πληροφορίες για το πιο δημοφιλής πρόγραμμα Τουρισμού στη χώρα μας.
Αν είσαι κάτοχος επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού μπορείς να πραγματοποιήσεις χειμερινές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2024-25.