Δωροεπιταγες 200 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες: Πληροφορίες για το πρόγραμμα - Γιατί αργεί η επεξεργασία των αιτήσεων από τον οργανισμό

2022-04-02
Όπως έχει αναφέρει το enaklik.com στο προηγούμενο άρθρο ο Οργανισμός ΕΛΠΩ θα προσφέρει στις μονογονεϊκές οικογένειες τις Δωροεπιταγες 200 ευρώ για τις αγορές από τα σούπερ μάρκετ. 
Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και ο Οργανισμός απαντάει στους υποψήφιους δικαιούχους γιατί έχει καθυστερήσει η διαδικασία επιλογής ωφελούμενων και έκδοση των επιταγών. 

Συγκεκριμένα στην απάντηση του ο Οργανισμός αναφέρει  το εξής:

" Όταν γίνει ο έλεγχος των δικαιολογητικών και των στοιχείων θα ενημερωθείτε. Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος γιατί ο αριθμός των αιτήσεων είναι πάρα πολύ μεγάλος. Το πρόγραμμα των δωροεπιταγων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος, όσοι μπορούν βάσει δικαιολογητικών να είναι μέλη του οργανισμού, θα λάβουν την ηλεκτρονική κάρτα μέλους στο mail που έχουν δηλώσει. Όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα των δωροεπιταγων, κάθε ωφελουμενος θα λαμβάνει επιταγές αξίας 200€ το μήνα για ένα χρόνο. Οι αποστολές των επιταγών θα γίνονται σταδιακά και με σειρά προτεραιότητας εγγραφής. Η ανακοίνωση του οργανισμού έγινε πολύ νωρίτερα από την έναρξη του προγράμματος, για να υπάρχει ο χρόνος που απαιτείται να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες."
Λίγα λόγια για τον Οργανισμό,  Κάρτα μέλους και τις Δωροεπιταγες των 200 ευρώ. 

Ο Οργανισμός απαντάει στις ερωτήσεις σας

Είμαστε ένας νεοσύστατος οργανισμός που απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες αλλά και τα βιώματα κοντινών τους προσώπων γεννήθηκε η ιδέα να στηρίξουμε και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της μονογονεϊκής οικογένειας, που στις ήδη δύσκολες συνθήκες, καλούνται να σηκώσουν διπλό βάρος. 

Όσοι συμμετέχουμε στην δημιουργία αυτού του οργανισμού

 • είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε αφιλοκερδώς,
 • με όλες μας τις δυνάμεις για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής σας,
 • εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα δωρεάν είδη
 • και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Κ΄αρτα μέλους

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ?

Ολοι όσοι είναι μέλη μονογονεϊκής οικογένειας που έχουν τουλάχιστον ένα παιδί και με μηνιαίο καθαρό εισόδημα έως € 1200 το μήνα

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ «ΕΛΠΩ»

Χρειάζεται να στείλω τα εξής έγγραφα σε μορφή pdf ή jpg είτε στην ειδική φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα είτε στο email [email protected]

Α. Εκκαθαριστικό εφορίας
Β. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Γ. Δικαστική απόφαση διαζυγίου
Δ. Ληξιαρχική πράξη θανάτου (σε περίπτωση απώλειας γονέα)

ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΟΥ?

Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εγγράφων σας θα σας σταλεί η κάρτα μέλους 

Η ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ?

Όχι η κάρτα μέλους δεν έχει κανένα κόστος. Είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλα τα μέλη. 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ?

Όχι η κάρτα είναι έτοιμη προς χρήση σε όλα τα συνεργαζόμενα σημεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  
ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΔΩΡΕΑΝ Ή ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ?

Από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία θα ενημερώνονται καθημερινά. 


ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ?

Ναι υπάρχει δυνατότητα αρκεί να επιλέξετε ενημέρωση μέσω email ή/και με αποστολή μηνύματος στο κινητό σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσετε ότι επιθυμείτε να λαμβάνετε τα newsletters μας στο ειδικό πεδίο που θα δείτε στην ιστοσελίδα μας. 

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ 200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΣ 

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του οργανισμού, μας ενημέρωσε για την παροχή δωροεπιταγής αξίας 200 ευρώ σε όλους όσοι γίνουν μέλη ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ στον οργανισμό Έλπω (Elpo Family). 

Η αποστολή δωροεπιταγών θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας εγγραφής και θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνεπώς καλούμε τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την εγγραφή τους άμεσα. 

Για αυτό το λόγο η Έλπω (Elpo Family) προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την αίτησή τους ΕΔΩ για να γίνουν μέλη του οργανισμού άμεσα ώστε να υπάρχει χρόνος να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να τους αποσταλεί η κάρτα τους.

Προκειμένου κανένας μονογονέας να μην αισθανθεί άβολα, η Έλπω (Elpo Family) επέλεξε να δίνει δωροεπιταγές για αγορές σε σούπερ μάρκετ ώστε τα εγγεγραμμένα μέλη να επιλέξουν αβίαστα ό,τι χρειάζονται.

Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι, για να γίνετε μέλη της Έλπω (Elpo Family) δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχετε ανήλικα παιδιά ή συγκεκριμένη ηλικία. Μέλη της ELPO FAMILY μπορούν να γίνουν όλοι όσοι είναι μονογονείς ανεξαρτήτου ηλικίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες μονογονέων που μπορούν να εγγραφούν είναι οι εξής:

α) Διαζευγμένοι

β) Χήροι

γ)Ανύπαντροι γονείς

δ) άτομα που εκτίουν ποινή σε σωφρονιστικό ίδρυμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

- Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη παρακάτω φόρμα.
- Στείλτε τα δικαιολογητικά σας σε μορφή pdf ή σε ευδιάκριτες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το σημείο της αίτησης που γράφει «ανεβάστε». Τα έγγραφα που θα μας επισυνάψετε είναι α) εκκαθαριστικό εφορίας β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης γ) δικαστική απόφαση διαζυγίου ή διαζευκτήριο από την Μητρόπολη ή ληξιαρχική πράξη λύσης γάμου από το ληξιαρχείο του Δήμου στον οποίο ανήκετε ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης γάμου δ) ληξιαρχική πράξη θανάτου (στην περίπτωση απώλειας γονέα)
- Από την στιγμή που θα ελεγχθούν τα έγγραφά σας και θα καταχωρηθεί η αίτησή σας, θα παραλάβετε την κάρτα μέλους «έλπω» εντελώς δωρεάν έτοιμη για χρήση!

-Τα νομιμοποιητικά έγγραφα θα επανεξετάζονται μετά τη συμπλήρωση ενός έτους

Αν στη προσπάθεια σας να αποστείλετε τα αρχεία συναντήσετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να μας τα στείλετε και με email στο [email protected] η στο messenger της elpo-family.

- Η «έλπω» δε φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε λανθασμένα, ψευδή ή πλαστά στοιχεία δηλωθούν στην αίτηση εγγραφής μέλους

Δικαιολογητικά:

 Έγγραφα αποστέλλονται σε μορφή pdf ή jpg είτε στην ειδική φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα είτε στο email [email protected]

Α. Εκκαθαριστικό εφορίας
Β. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Γ. Δικαστική απόφαση διαζυγίου
Δ. Ληξιαρχική πράξη θανάτου (σε περίπτωση απώλειας γονέα)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ 

 • Email:
  [email protected]
 • Διεύθυνση:
  Κερκύρας 6 Ν.Ερυθραία
 • Τηλέφωνο:
  +210 62 54 645