Διαφορά ανάμεσα στα τρία προγράμματα διακοπών

2021-05-28

Την συγκεκριμένη περίοδο πρόκειται να τρέξουν παράλληλα τρία προγράμματα διακοπών. Κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ ,Κοινωνικός τουρισμός ΛΑΕ (ΟΠΕΚΑ) και Τουρισμός για όλους.

Ας δούμε την διαφορά ανάμεσα στα τρία αυτά προγράμματα:

Πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμου ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Επιδότηση διαμονής σε ξενοδοχεία με πρωινό + ακτοπλοϊκή μετάβαση -1 - 6 διανυκτευρεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα

-Ως 10 διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω, Έβρο

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι:

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμου βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που κατά το 2020:

• πραγματοποίησαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e - ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας ή
• έλαβαν 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
• έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών ή
• συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω ή
• είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος:

• δεν πρέπει να έχει λάβει voucher κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα
• δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Κοινωνικός τουρισμός ΛΑΕ (ΟΠΕΚΑ)

Αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

α) οι συνταξιούχοι του e- ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.

β) οι ασφαλισμένοι του e- ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2020) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

από τη Δευτέρα 24η Μαΐου 2021 και μέχρι και την Τρίτη 15η Ιουνίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους"

Το πρόγραμμα "Τουρισμός Για Όλους", προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021.

Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές.

Όσοι έχουν εγκριθεί και έχουν λάβει τα voucher στη πρώτη φάση του προγράμματος Ιούλιο 2020, που έχει γίνει με κλήρωση, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στα καταλύματα που είναι αναρτημένα στη σελίδα του προγράμματος στο Οριστικό μητρώο παροχών - καταλύματα.

Πλέον με τους νέους όρους το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 2 μέχρι 4 διανυκτέρευσεις. Για 2-3 διανυκτέρευσεις η κάλυψη του υπουργείου είναι 100% και μέχρι 40 ευρώ το άτομο την ημέρα και για 4 διανυκτέρευσεις η κάλυψη είναι 80% μέχρι 30 ευρώ το άτομο την ημέρα.Όσοι έχουν λάβει τα voucher στη δεύτερη φάση του προγράμματος, αφορά όλους όσους έχουν κάνει την αίτηση, αλλα δεν κληρωθηκαν στη πρώτη φάση, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μέσω τουριστικών γραφείων, που είναι και αυτά αναρτημένα στη σελίδα του προγράμματος στο Οριστικό μητρώο παροχών - Τουριστικά γραφεία.


Τα νέα της εβδομάδας