Τουρισμός για όλους - Απόδοση νέων voucher σε όσους δικαιούχους δεν το έχουν λάβει λόγω σφάλματος, ενώ έχουν κληρωθεί

2021-10-23
Τις τελευταίες ημέρες πολλοί δικαιούχοι έχουν λάβει μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που τους προσκαλεί να χρησιμοποιήσουν το voucher του προγράμματος Τουρισμός για όλους. 
Πολλοί από όσους έχουν λάβει το σχετικό μήνυμα έχουν διαπιστώσει πως είναι τελικά δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος,  ενώ εξαρχής δεν είχαν βρει το όνομα τους στους πίνακες των κληρωθέντων. Που αποδίδεται αυτό;
Όπως είχε ανακοινωθεί από τους υπεύθυνους του προγράμματος στις 30.09.2021, είχε προκύψει ένα τεχνικό σφάλμα κατά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων κλήρωσης με αποτέλεσμα πολλοί δικαιούχοι,  ενώ είχαν κληρωθεί, να μην φαίνονται τα ονόματα τους στο αρχείο των τελικών δικαιούχων, με αποτέλεσμα να μην έχουν λάβει το voucher. 
Όπως ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους του προγράμματος,  πρόκειται για τους δικαιούχους voucher για τα τουριστικά γραφεία και όχι τα καταλύματα. 
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει το εξής:

Απόδοση 32979 νέων vouchers σε 57129 δικαιούχους μέσω του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

Κατόπιν ελέγχου που διενήργησε το Υπουργείο Τουρισμού, διαπιστώθηκε ότι προέκυψε τεχνικό σφάλμα κατά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, κατά παραδοχή της υπεύθυνης για την διαδικασία αυτή αναδόχου εταιρείας, λόγω δυσλειτουργίας που παρουσιάστηκε κατά την επικοινωνία του συστήματος με το υποσύστημα αρχείων (file system), που είχε σαν αποτέλεσμα την αδυναμία ανάγνωσης των περιεχομένων του αρχείου εισόδου της κλήρωσης δικαιούχων μέσω τουριστικών γραφείων που απεστάλη στην ανάδοχο εταιρεία, και την συνέχιση αυτής με βάση τη συνολική λίστα των δικαιούχων. Η υπεύθυνη για την διεξαγωγή της ως άνω διαδικασίας ανάδοχος εταιρεία ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το τεχνικό αυτό σφάλμα. 

Κατά συνέπεια των ανωτέρω, και προς επίλυση του ζητήματος που προέκυψε, το Υπουργείο Τουρισμού μεριμνά για την απόδοση vouchers του προγράμματος στο σύνολο των δικαιούχων της κλήρωσης που λόγω του ως άνω τεχνικού σφάλματος παραλείφθηκαν (32979 vouchers σε 57129 δικαιούχους). Παράλληλα, όσοι δικαιούχοι έλαβαν voucher καταλυμάτων (στο σύνολο των οποίων η ανάρτηση διεξήχθη χωρίς σφάλμα) αλλά και όσοι έλαβαν μέσω τουριστικών γραφείων, μπορούν να συνεχίσουν να τα εξαργυρώνουν κανονικά μέχρι την προβλεπόμενη προθεσμία του προγράμματος (31.12.2021).  

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Το Οριστικό Μητρώο Δικαιούχων - Ωφελούμενων για τουριστικά γραφεία που έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr περιλαμβάνει το σύνολο των δικαιούχων.

Για να δείτε το voucher που έχει εκδοθεί θα πρέπει να συνδεθείτε στο πεδίο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΕΣΗ και να προχωρήσετε με εισαγωγή των κωδικών taxisnet τους οποίους χρησιμοποιήσατε για να υποβάλλετε αίτηση στο πρόγραμμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Πρόγραμμα θα λήξει 31.12.2021 εκτός και αν δοθεί παράταση. Μετά την 31η.12.2021 (ημερομηνία λήξης του προγράμματος) τo e-voucher δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί. Συνεπώς, οι δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίησή του, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε περίπτωση που στο τουριστικό πακέτο που έχουν επιλέξει περιλαμβάνεται και διαμονή τους σε τουριστικό κατάλυμα, η διάρκεια αυτής θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος, με τελευταία διανυκτέρευση την 30η Δεκεμβρίου 2021.

To e-voucher μετά την ενεργοποίησή του με την υπογραφή σύμβασης δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Πως βρίσκω τον κωδικό Voucher;

Θα συνδεθείτε στην εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr με τους κωδικούς taxisnet που χρησιμοποιήσατε για να υποβάλετε την αίτησή σας και θα δείτε την αίτηση και τον κωδικό voucher που αντιστοιχεί. Ακολουθήστε την διαδρομή ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΕΣΗ (πράσινο κουμπί), μετά την καταχώρηση των κωδικών σας, θα σας ζητηθεί να πατήσετε ξανά σύνδεση και να επιβεβαιώσετε τον ΑΦΜ σας, στη συνέχεια θα εμφανιστεί η αίτηση και ο κωδικός του voucher.(Το Υπουργείο Τουρισμού δεν έχει πρόσβαση στον κωδικό αριθμό voucher καθώς πρόκειται για προσωπικό σας δεδομένο.)

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΛΛΟΥ ΦΟΡΕΑ (ΠΧ. ΟΑΕΔ, ΟΓΑ κλπ) ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ E-VOUCHER ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Κ.Υ.Α. 9022/17.06.2020 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ

Οδηγίες για την εξαργύρωση του voucher σε τουριστικό γραφείο θα διαβάσετε εδώ. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο blog

Τα νέα της εβδομάδας
 

Αυτά θα είναι τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Καμιά έκτακτη οικονομική, ούτε 1,5 δόση του επιδόματος παιδιού, ούτε διπλό ΚΕΑ, ούτε επιταγή ακρίβειας φέτος τα Χριστούγεννα.

Αλλαγή τελευταίας στιγμής ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στις προϋποθέσεις χορήγησης του φετινού επιδόματος θέρμανσης, ανεβάζοντας αρκετά τα όρια εισοδήματος για οικογένειες με παιδιά.

Με το ξεπάγωμα των τριετιών, που ήταν το μέτρο-έκπληξη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον βασικό μισθό των 780 ευρώ θα έχουν ετήσιο όφελος έως 1.092 ευρώ, ανάλογα με το μήνα που θα συμπληρώσουν την πρώτη ή την επόμενη τριετία της προϋπηρεσίας...

Το επίδομα θέρμανσης 2023-2024 αναμένεται να έχει τις ίδιες προϋποθέσεις και ποσά με το περσινό επίδομα και όπως κάθε χρόνο η πρώτη δόση θα πληρωθεί προκαταβολικά αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ., από την 1η Ιανουαρίου του 2014 ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012 για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Το «ξεπάγωμα» έρχεται νωρίτερα από τα αναμενόμενα καθώς αυτό θα έπρεπε να συμβεί σύμφωνα με τον νόμο, όταν η ανεργία θα...