Τουρισμός για όλους - Απόδοση νέων voucher σε όσους δικαιούχους δεν το έχουν λάβει λόγω σφάλματος, ενώ έχουν κληρωθεί

2021-10-23
Τις τελευταίες ημέρες πολλοί δικαιούχοι έχουν λάβει μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που τους προσκαλεί να χρησιμοποιήσουν το voucher του προγράμματος Τουρισμός για όλους. 
Πολλοί από όσους έχουν λάβει το σχετικό μήνυμα έχουν διαπιστώσει πως είναι τελικά δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος,  ενώ εξαρχής δεν είχαν βρει το όνομα τους στους πίνακες των κληρωθέντων. Που αποδίδεται αυτό;
Όπως είχε ανακοινωθεί από τους υπεύθυνους του προγράμματος στις 30.09.2021, είχε προκύψει ένα τεχνικό σφάλμα κατά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων κλήρωσης με αποτέλεσμα πολλοί δικαιούχοι,  ενώ είχαν κληρωθεί, να μην φαίνονται τα ονόματα τους στο αρχείο των τελικών δικαιούχων, με αποτέλεσμα να μην έχουν λάβει το voucher. 
Όπως ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους του προγράμματος,  πρόκειται για τους δικαιούχους voucher για τα τουριστικά γραφεία και όχι τα καταλύματα. 
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει το εξής:

Απόδοση 32979 νέων vouchers σε 57129 δικαιούχους μέσω του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

Κατόπιν ελέγχου που διενήργησε το Υπουργείο Τουρισμού, διαπιστώθηκε ότι προέκυψε τεχνικό σφάλμα κατά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, κατά παραδοχή της υπεύθυνης για την διαδικασία αυτή αναδόχου εταιρείας, λόγω δυσλειτουργίας που παρουσιάστηκε κατά την επικοινωνία του συστήματος με το υποσύστημα αρχείων (file system), που είχε σαν αποτέλεσμα την αδυναμία ανάγνωσης των περιεχομένων του αρχείου εισόδου της κλήρωσης δικαιούχων μέσω τουριστικών γραφείων που απεστάλη στην ανάδοχο εταιρεία, και την συνέχιση αυτής με βάση τη συνολική λίστα των δικαιούχων. Η υπεύθυνη για την διεξαγωγή της ως άνω διαδικασίας ανάδοχος εταιρεία ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το τεχνικό αυτό σφάλμα. 

Κατά συνέπεια των ανωτέρω, και προς επίλυση του ζητήματος που προέκυψε, το Υπουργείο Τουρισμού μεριμνά για την απόδοση vouchers του προγράμματος στο σύνολο των δικαιούχων της κλήρωσης που λόγω του ως άνω τεχνικού σφάλματος παραλείφθηκαν (32979 vouchers σε 57129 δικαιούχους). Παράλληλα, όσοι δικαιούχοι έλαβαν voucher καταλυμάτων (στο σύνολο των οποίων η ανάρτηση διεξήχθη χωρίς σφάλμα) αλλά και όσοι έλαβαν μέσω τουριστικών γραφείων, μπορούν να συνεχίσουν να τα εξαργυρώνουν κανονικά μέχρι την προβλεπόμενη προθεσμία του προγράμματος (31.12.2021).  

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Το Οριστικό Μητρώο Δικαιούχων - Ωφελούμενων για τουριστικά γραφεία που έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr περιλαμβάνει το σύνολο των δικαιούχων.

Για να δείτε το voucher που έχει εκδοθεί θα πρέπει να συνδεθείτε στο πεδίο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΕΣΗ και να προχωρήσετε με εισαγωγή των κωδικών taxisnet τους οποίους χρησιμοποιήσατε για να υποβάλλετε αίτηση στο πρόγραμμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Πρόγραμμα θα λήξει 31.12.2021 εκτός και αν δοθεί παράταση. Μετά την 31η.12.2021 (ημερομηνία λήξης του προγράμματος) τo e-voucher δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί. Συνεπώς, οι δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίησή του, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε περίπτωση που στο τουριστικό πακέτο που έχουν επιλέξει περιλαμβάνεται και διαμονή τους σε τουριστικό κατάλυμα, η διάρκεια αυτής θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος, με τελευταία διανυκτέρευση την 30η Δεκεμβρίου 2021.

To e-voucher μετά την ενεργοποίησή του με την υπογραφή σύμβασης δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Πως βρίσκω τον κωδικό Voucher;

Θα συνδεθείτε στην εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr με τους κωδικούς taxisnet που χρησιμοποιήσατε για να υποβάλετε την αίτησή σας και θα δείτε την αίτηση και τον κωδικό voucher που αντιστοιχεί. Ακολουθήστε την διαδρομή ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΕΣΗ (πράσινο κουμπί), μετά την καταχώρηση των κωδικών σας, θα σας ζητηθεί να πατήσετε ξανά σύνδεση και να επιβεβαιώσετε τον ΑΦΜ σας, στη συνέχεια θα εμφανιστεί η αίτηση και ο κωδικός του voucher.(Το Υπουργείο Τουρισμού δεν έχει πρόσβαση στον κωδικό αριθμό voucher καθώς πρόκειται για προσωπικό σας δεδομένο.)

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΛΛΟΥ ΦΟΡΕΑ (ΠΧ. ΟΑΕΔ, ΟΓΑ κλπ) ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ E-VOUCHER ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Κ.Υ.Α. 9022/17.06.2020 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ

Οδηγίες για την εξαργύρωση του voucher σε τουριστικό γραφείο θα διαβάσετε εδώ. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο blog

Τα νέα της εβδομάδας
 

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...

Μεχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα παροχής αγοράς βιβλίων απο την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αφού έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πού ορίζει τους δικαιούχους του προγράμματος 2022.

Ημέρα πληρωμής για σχεδόν 1,8 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει αίτηση για την επιδότηση καυσίμων. Σήμερα αναμένεται να μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στην άυλη ψηφιακή κάρτα τους τα ποσά που δικαιούνται για το Fuel Pass 2.

Ανοίγει και πάλι την Πέμπτη 25 Αυγούστου η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για την άυλη κάρτα Evia-Samos Pass για την τρίτη φάση του προγράμματος.
Αφορά όσους επιθυμούν να πάνε διακοπές Σεπτεμβρίο στις παρακάτω περιοχές:

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Εκταμιεύτηκαν τα χρήματα από το ΥΠ.ΟΙΚ. Ίσως και σήμερα η καταβολή σε όσους επέλεξαν τραπεζικό λογαριασμό (iban)

Η χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών. Πώς να χρησιμοποιηθεί όμως η άυλη κάρτα Fuel pass αν το κινητό σας τηλέφωνο δεν διαθέτει NFC;

Κατά την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος καταχωρίζει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του Viva Wallet η Alpha Bank, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Ανακοινώνεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» και η κατάρτιση των οριστικών πινάκων εγκεκριμένων και επιλαχουσών αιτήσεων ανά Περιφέρεια. Οι πίνακες βρίσκονται αναρτημένοι στο δικτυακό τόπο του Προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr...

Μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να γίνει επανυποβολή των αιτήσεων, που έχουν Εγκριθεί Φεβρουάριο και η περίοδος ισχύος τους είναι 1 Μάρτιου - 30 Αυγούστου

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ, προκειµένου για την προετοιµασία των αιτούντων, ανακοινώνει την εκκίνηση της διαδικασίας για την υλοποίηση του «Προγράµµατος Προώθηση και Υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία σε...