150 ευρώ στους νέους για τον εμβολιασμό.

2021-06-28

Νέο μέτρο προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός σαν επιβράβευση σε νέους απο 18 μεχρι 25 ετών, που θα εμβολιαστούν με την πρώτη δόση τού εμβολίου για το COVID-19. 

Θα ειναι σε μορφή μίας προπληρωμενης κάρτας σε ψηφιακή μορφή μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό, αλλά και σε φυσική μορφή. 
Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις και και μεταφορές . Η εξειδίκευση τού συγκεκριμένου μέτρου θα γίνει τις ερχόμενες μέρες και η κάρτα θα αρχίσει να εκδίδεται από το δεύτερο δεκαήμερο Ιουλίου.

in.gr αναφέρει μεταξύ άλλων:

 Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το voucher θα είναι ύψους 150 ευρώ και θα καλύπτει εισιτήρια για τα ταξίδια, μουσεία, θέατρα.

Θα αφορά τους γεννηθέντες από το 1996 έως το 2003 που έχουν κάνει το εμβόλιο εντός του 2021 αλλά και όσους θα το κάνουν από εδώ και στο εξής. Θα χρησιμοποιείται για την είσοδο σε κινηματογράφους, συναυλίες, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και να πληρώσουν ταξίδια (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, σιδηροδρομικά) και έξοδα ξενοδοχείων, τουριστικών πακέτων, κάμπινγκ

Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα υλοποιείται με το ΑΜΚΑ του κάθε νέου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα πρόκειται για μία χρεωστική ψηφιακή κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Θα είναι διαθέσιμη μπριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Θα αφορά:

  • Ακτοπλοϊκές, αεροπορικές μετακινήσεις
  • Καταλύματα, κάμπινγκ
  • Μουσεία, συναυλίες, κινηματογράφους, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Διαμονή σε τουριστικά καταλύματα

Πώς θα εκδίδεται

Η διαδικασία θα είναι απλή, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός και ενημέρωσε πως θα βγαίνει αυτόματα με το ΑΜΚΑ των νέων αφού κάνουν τη πρώτη τους δόση.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης, οι αιτήσεις για τη λήψη της κάρτας θα γίνονται μέσω του gov.gr και η διαδικασία θα κρατάει μία ημέρα, ενώ στη συνέχεια ο χρήστης θα λαμβάνει σχετικό μήνυμα.Η κάρτα, τελικώς, θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του τηλεφώνου, ενώ θα μπορεί να βγει και εντύπως.