150 ευρώ σε Νέους για τον εμβολιασμό. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα.

2021-07-10
Για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους νέους που έχουν εμβολιαστεί μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Σαββάτου 10 Ιουλίου ο υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης κ.Γεωργαντας.


Μέχρι 20 Ιουλίου πρόκειται να ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τους νέους από 18 μεχρι 25 ετών. Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα χρειαστούν λιγότερες από 24 ώρες για την επεξεργασία της αίτησης και την διασταύρωση των στοιχείων και την διαπίστωση πώς ο νέος που υποβάλλει την αίτηση έχει όντως εμβολιαστεί.

Η αίτηση θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και όποιος νέος δεν διαθέτει δικούς του κωδικούς, θα μπορεί να υποβάλλει την αίτηση στο ΚΕΠ της περιοχής του.


Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός ανέφερε πως αρκεί να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για να δικαιούται ο νέος την κάρτα αν κάνει το εμβόλιο από τώρα μεχρι τέλος του έτους και θα αφορά και όσους έχουν εμβολιαστεί από τις αρχές του έτους μεχρι και σήμερα. Τα χρήματα της κάρτας δεν μπορεί να μεταφέρει στον τραπεζικό λογαριασμό η να γίνει ανάληψη των χρημάτων. Ο δικαιούχος της κάρτας θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει σε δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με τον τουρισμό, την ψυχαγωγία, σε ένα ταξίδι, σε ξενοδοχεία η την μετακίνηση.

Οπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με το in.gr:
Θα αφορά τους γεννηθέντες από το 1996 έως το 2003 που έχουν κάνει το εμβόλιο εντός του 2021 αλλά και όσους θα το κάνουν από εδώ και στο εξής. Θα χρησιμοποιείται για την είσοδο σε κινηματογράφους, συναυλίες, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και να πληρώσουν ταξίδια (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, σιδηροδρομικά) και έξοδα ξενοδοχείων, τουριστικών πακέτων, κάμπινγκ.


Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων - Ωφελουμένων, Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων, καθώς και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)

Μέσα στην εβδομάδα 23.01 - 27.01.2023 αναμένεται να αρχίσει η πληρωμή στους δικαιούχους των 300 ευρώ, που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους στις 19 και 20 Ιανουαρίου.
Το πιο πιθανόν η πληρωμή θα αρχίσει Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, αφού μέσα στις τρεις εργάσιμες ημέρες θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των πρώτων αιτήσεων.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του προγράμματος «Σπίτι μου», που θα δίνει άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια πρώτης κατοικίας σε νέους 25 έως 39 ετών με εισοδηματικά κριτήρια, έχει αρχίσει καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, θα ξεκινήσει να «τρέχει» έως τις αρχές Μαρτίου.

Με σχέδιο νόμου του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, ορίζονται οι περιπτώσεις που ευθύνεται ο πληρωτής (καταναλωτής) για τις ζημίες από μη εγκεκριμένες πράξεις πληρωμής («phishing»), οι οποίες προκύπτουν είτε από τη χρήση απολεσθέντος ή κλαπέντος μέσου πληρωμών είτε από υπεξαίρεσή του