150 ευρώ σε Νέους για τον εμβολιασμό. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα.

2021-07-10
Για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους νέους που έχουν εμβολιαστεί μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Σαββάτου 10 Ιουλίου ο υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης κ.Γεωργαντας.


Μέχρι 20 Ιουλίου πρόκειται να ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τους νέους από 18 μεχρι 25 ετών. Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα χρειαστούν λιγότερες από 24 ώρες για την επεξεργασία της αίτησης και την διασταύρωση των στοιχείων και την διαπίστωση πώς ο νέος που υποβάλλει την αίτηση έχει όντως εμβολιαστεί.

Η αίτηση θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και όποιος νέος δεν διαθέτει δικούς του κωδικούς, θα μπορεί να υποβάλλει την αίτηση στο ΚΕΠ της περιοχής του.


Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός ανέφερε πως αρκεί να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για να δικαιούται ο νέος την κάρτα αν κάνει το εμβόλιο από τώρα μεχρι τέλος του έτους και θα αφορά και όσους έχουν εμβολιαστεί από τις αρχές του έτους μεχρι και σήμερα. Τα χρήματα της κάρτας δεν μπορεί να μεταφέρει στον τραπεζικό λογαριασμό η να γίνει ανάληψη των χρημάτων. Ο δικαιούχος της κάρτας θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει σε δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με τον τουρισμό, την ψυχαγωγία, σε ένα ταξίδι, σε ξενοδοχεία η την μετακίνηση.

Οπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με το in.gr:
Θα αφορά τους γεννηθέντες από το 1996 έως το 2003 που έχουν κάνει το εμβόλιο εντός του 2021 αλλά και όσους θα το κάνουν από εδώ και στο εξής. Θα χρησιμοποιείται για την είσοδο σε κινηματογράφους, συναυλίες, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και να πληρώσουν ταξίδια (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, σιδηροδρομικά) και έξοδα ξενοδοχείων, τουριστικών πακέτων, κάμπινγκ.


Ειναι ανοιχτή η εφαρμογή στη σελίδα του ΟΑΕΔ για την υποβολή των αιτήσεων για τις επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού του έτους 2022-2023. Αν και με προβλήματα και συνεχόμενο "πέσιμο" της πλατφόρμας, πολλοί άνεργοι και εργαζόμενοι έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους για την συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Τελικά μόνο με την χρήση αυλής προπληρωμένης κάρτας Fuel Pass απο Viva Wallet η την Alpha bank το ποσό επιδόματος καυσίμων πάει στα 80 ευρώ για τις ηπειρωτικες περιοχές και 100 ευρώ στα Νησιά.
Για όσους δεν έχουν NFC στο κινητό τους και επιλέξουν κατάθεση στο λογαριασμό τους θα πάρουν 65 και 85 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως αποκάλυψε ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης ο κ. Δ. Αναγνωστόπουλος, η πλατφόρμα για το Power Pass θα ανοίξει μετά το μεσημέρι, με μικρότερη πιθανότητα το απόγευμα για το επίδομα ρεύματος.

Μέσα από την πλατφόρμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» τα νοικοκυριά μπορούν να αντικαταστήσουν έως και τρεις παλιές ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες, με νέες, καλύτερης ενεργειακής κλάσης και πολύ πιο αποδοτικές.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής από την 1η Ιουλίου στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών έδωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο MEGA.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.