150 ευρώ σε Νέους για τον εμβολιασμό. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα.

2021-07-10
Για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους νέους που έχουν εμβολιαστεί μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Σαββάτου 10 Ιουλίου ο υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης κ.Γεωργαντας.


Μέχρι 20 Ιουλίου πρόκειται να ανοίξει η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τους νέους από 18 μεχρι 25 ετών. Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα χρειαστούν λιγότερες από 24 ώρες για την επεξεργασία της αίτησης και την διασταύρωση των στοιχείων και την διαπίστωση πώς ο νέος που υποβάλλει την αίτηση έχει όντως εμβολιαστεί.

Η αίτηση θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και όποιος νέος δεν διαθέτει δικούς του κωδικούς, θα μπορεί να υποβάλλει την αίτηση στο ΚΕΠ της περιοχής του.


Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός ανέφερε πως αρκεί να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για να δικαιούται ο νέος την κάρτα αν κάνει το εμβόλιο από τώρα μεχρι τέλος του έτους και θα αφορά και όσους έχουν εμβολιαστεί από τις αρχές του έτους μεχρι και σήμερα. Τα χρήματα της κάρτας δεν μπορεί να μεταφέρει στον τραπεζικό λογαριασμό η να γίνει ανάληψη των χρημάτων. Ο δικαιούχος της κάρτας θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει σε δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με τον τουρισμό, την ψυχαγωγία, σε ένα ταξίδι, σε ξενοδοχεία η την μετακίνηση.

Οπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με το in.gr:
Θα αφορά τους γεννηθέντες από το 1996 έως το 2003 που έχουν κάνει το εμβόλιο εντός του 2021 αλλά και όσους θα το κάνουν από εδώ και στο εξής. Θα χρησιμοποιείται για την είσοδο σε κινηματογράφους, συναυλίες, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και να πληρώσουν ταξίδια (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, σιδηροδρομικά) και έξοδα ξενοδοχείων, τουριστικών πακέτων, κάμπινγκ.


Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων - Ωφελουμένων, Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων, καθώς και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)

Την επέκταση του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την κατάρτιση 80.000 ανέργων, καθώς λόγω της μεγάλης ζήτησης που εκδηλώθηκε οι θέσεις εξαντλήθηκαν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στο συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική - 2022», που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο...

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα τοποθέτησης φωτοβολταϊκών σε στέγες με νομοθέτηση έως τα Χριστούγεννα της δυνατότητας εικονικού συμψηφισμού για επαγγελματικές ενεργειακές κοινότητες και στο πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης αλλά και νέας τοποθέτησης ηλιακού θερμοσίφωνα