Οριστικοί πίνακες Κοινωνικού Τουρισμού 2024 - 2025 - Πότε τα τελικά αποτελέσματα

2024-06-23

Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα  - Ξεκινάει το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024 - 2025.

Το τελευταίο βήμα για να ξεκινήσει το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024 - 2024 είναι η επιλογή των τελικών δικαιούχων και παροχων,  και ανάρτηση των πινάκων με τα οριστικά αποτελέσματα. Μετά από αυτό βγαίνουν και οι οριστικές πλέον επιταγές και μπορείς να κλείσεις το κατάλυμα η ξενοδοχείο,  αλλά να χρησιμοποιήσεις και την έκπτωση που παρέχει στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια η ίδια επιταγή της ΔΥΠΑ. 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα οριστικά αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού αναμένεται να αναρτηθούν στη σελίδα της ΔΥΠΑ την Παρασκευή 28 Ιουνίου και το αργότερο το Σάββατο 29 Ιουνίου. Η χρήση των επιταγών μπορεί να πραγματοποιηθεί από την 1 Ιουλίου 2024 μέχρι και 30 Ιουνίου 2025.

Παρακάτω θα δεις τα βήματα για να κάνεις την χρήση των επιταγών για τα Καταλύματα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. 

Η διαδικασία εξαργύρωσης των επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού για τα Καταλύματα 

Οι επιταγές σου θα βρίσκονται στη προσωπική σου καρτέλα στο e-service της ΔΥΠΑ και θα τις βρεις κάνοντας τα παρακάτω βήματα:

Μπαίνουμε με τους κωδικούς ΔΥΠΑ η τους Κωδικούς taxisnet στο e-service της ΔΥΠΑ - Στη πλαϊνή στήλη στις Λειτουργίες επιλέγουμε Επιταγές Ωφελουμένων Προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Ο ΟΑΕΔ δεν εμπλέκεται σε θέματα κράτησης δωματίων. Οι κρατήσεις θα γίνονται από τους ίδιους τους δικαιούχους χωρίς τη μεσολάβηση του Οργανισμού αλλά και χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε τρίτου. Απαγορεύεται η κράτηση δωματίου μέσω άλλων επιχειρήσεων, Γραφείων Τουρισμού κ.λπ.

Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού - Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα ενεργοποιείται:

 • με τη σύναψη προτυποποιημένης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σύμβασης (ιδιωτικού συμφωνητικού) μεταξύ του Δικαιούχου και του Παρόχου, και
 • με την καταχώριση των ημερομηνιών άφιξης και αναχώρησης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Δ.ΥΠ.Α. και την ηλεκτρονική επισύναψη της σύμβασης.

Προσοχή, εάν κάποια από τις παραπάνω δύο ενέργειες παραληφθεί, η Επιταγή θεωρείται ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί. Συνεπώς τα βήματα είναι δυο για τους δικαιούχους που θα περιλαμβάνονται στο οριστικό μητρώο και θα λάβουν επιταγή - voucher:

 1. Επιλέγουν κατάλυμα από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ ΕΔΩ για τις κρατήσεις δωματίων με τον κωδικό της επιταγής.
 2. Με την άφιξη των δικαιούχων-ωφελούμενων μελών στο κατάλυμα ελέγχονται από τον πάροχο τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας τους και στη συνέχεια υπογράφεται μεταξύ τους ιδιωτικό συμφωνητικό (μια προτυποποιημένη σύμβαση)
 3. Ο πάροχος μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ ενεργοποιεί τις Επιταγές των δικαιούχων – ωφελουμένων μελών, καταχωρίζοντας τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης και επισυνάπτοντας το υπογεγραμμένο ιδιωτικό συμφωνητικό.
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Προσοχή:

Οι πάροχοι - τα καταλύματα δεν μπορούν να δεχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος δικαιούχους των οποίων ο τόπος διαμονής βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με το κατάλυμά τους, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Οι πάροχοι μπορούν να δεχθούν στο κατάλυμα ωφελούμενα μέλη, χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τον δικαιούχο πολίτη, με την προϋπόθεση ότι αυτά:

 • είναι παιδιά ηλικίας 18 - 24 ετών,
 • είναι σύζυγοι των δικαιούχων,
 • είναι παιδιά ηλικίας 5 - 18 ετών που συνοδεύονται από τον/την σύζυγο του δικαιούχου πολίτη (ωφελούμενο μέλος ή μη),
 • η σύμβαση υπογράφεται από τους δικαιούχους ή από τα ωφελούμενα τέκνα 18-24 ετών ή τους/τις συζύγους των δικαιούχων (ωφελούμενα μέλη ή μη) με νόμιμη εξουσιοδότηση των δικαιούχων.

Δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές διακοπές:

 • οι συνοδοί ΑμεΑ χωρίς το άτομο με αναπηρία που συνοδεύουν,
 • τα παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών χωρίς τους δικαιούχους ή τους/τις συζύγους τους (ωφελούμενα μέλη ή μη).

Στη σύμβαση προσδιορίζονται απαραιτήτως: ο ακριβής αριθμός διανυκτερεύσεων, το ύψος της ιδιωτικής συμμετοχής, τα ωφελούμενα μέλη που θα πραγματοποιήσουν διακοπές με τον δικαιούχο, το είδος του δωματίου, η προσθήκη κλίνης και η παροχή ή όχι πρωινού. Ο αριθμός διανυκτερεύσεων είναι δεσμευτικός και δεν μπορεί να αναθεωρηθεί με νέο ιδιωτικό συμφωνητικό, όταν δεν εξαντλείται το προβλεπόμενο για το πρόγραμμα μέγιστο όριο ημερών διαμονής.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Δες ΕΔΩ τι θα πληρώσεις για την διαμονή σου

Η διαδικασία για τα Ακτοπλοϊκά εισιτήρια 

Επιταγή δικαιούνται οι ωφελούμενοι και για την μεταφορά τους με πλοίο. Η οικονομική αξία της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού - Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης δεν καλύπτει τη μεταφορά οχημάτων αλλά μόνο τη μετακίνηση επιβατών.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΕΝΗΛΙΚΕΣ 25%

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 20%

ΑΜΕΑ 0%

Τα ποσοστά έκπτωσης, επιδότησης και ιδιωτικής συμμετοχής, ισχύουν για όλη τη διάρκεια του προγράμματος της ίδιας περιόδου, χωρίς να επηρεάζονται από τυχόν μεταβολές των οικονομικών και λοιπών συνθηκών.

Τα Εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού εκδίδονται μετ' επιστροφής από τον ίδιο πάροχο. Εισιτήρια επιστροφής είναι δυνατόν να εκδοθούν από άλλο πάροχο για λόγους που ανάγονται στον πάροχο (π.χ. ακύρωση δρομολογίου).

Τα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού δεν ακυρώνονται, είναι όμως δυνατόν να μετατραπούν σε ανοικτής ημερομηνίας, που δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερη από την ημερομηνία λήξης του προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

Προσοχή, καθώς η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο παράλληλα με την Επιταγή Διαμονής σε Τουριστικά Καταλύματα: μόνο οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι που θα διαμείνουν σε τουριστικό κατάλυμα του Μητρώου που απαιτεί ακτοπλοϊκή μετακίνηση μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Επιταγή Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης για τη μετάβαση σε αυτό σε χρόνο που θα συμπίπτει με την άφιξή τους στο κατάλυμα. Δηλαδή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος την έκπτωση στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο για να πάει στο εξοχικό του.

Χρονική διαφορά ακτοπλοϊκής αναχώρησης και άφιξης στο κατάλυμα έως 3 ημερών είναι δυνατόν να θεωρηθεί αιτιολογημένη λόγω της απόστασης και των δρομολογίων (πχ. για μετάβαση στην Κρήτη από Πειραιά, η αναχώρηση μπορεί να γίνει στις 30.06 και η άφιξη στη 01.07). Υπό την προϋπόθεση της χρήσης της επιταγής για τη διαμονή σε κατάλυμα, η επιστροφή μπορεί να μη συμπίπτει χρονικά με την αναχώρηση από το κατάλυμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Voucher διακοπών: Ψηφιακή κάρτα μέχρι 200 ευρώ - Μην χάσεις την προθεσμία των αιτήσεων

Εγγραφή στο λύκειο για Α', Β', Γ' τάξη (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ.) - Αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή e-eggrafes

Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού - Πως τη βρίσκω και πότε μπορώ να κλείσω ξενοδοχείο και ακτοπλοϊκά

ΟΠΕΚΑ - ΔΥΠΑ - ΕΦΚΑ: Βρέχει χρήμα μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Πληρωμές

Κοινωνικός Τουρισμός - Πόσα χρήματα καλύπτει η ΔΥΠΑ για 4 και 5 αστέρων ξενοδοχεία και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Καταλύματα και ξενοδοχεία Κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 - Πίνακες - Πως γίνεται η χρήση των επιταγών και τι θα πληρώσουν οι δικαιούχοι

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ανακοινώθηκαν εκπτώσεις έως και 50% - Ποιους αφορούν - Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις