Κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ: Οδηγίες αίτησης με εικόνες

2022-06-15

Σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 13:00 ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που αφορά σε 300.000 δικαιούχους και θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2022 - 31 Ιουλίου 2023.

Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού (ΔΥΠΑ)

Υποβάλετε αίτηση για να συμμετέχετε στο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών με επιταγή κοινωνικού τουρισμού περιόδου 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)
Θα χρειαστείτε:

 • είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
 • είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

 • ασφαλισμένοι που συγκέντρωσαν το έτος 2021 50 ημέρες από:
  • την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ ή /και
  • τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας του άρθρ. 142 του ν.3655/2008, όπως ισχύει, ή /και
  • τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις ή/και
  • τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργων της παρ. ΙΑ.1.ΙΙΙ του ν. 4093/2012
 • άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής δικαιούχων στο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών 2022-2023 

Αιτήσεις συμμετοχής δικαιούχων υποβάλλονται από τις 15.06.2022 και ώρα 13:00 έως τις 23.06.2022  και ώρα 14.00 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr. 

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου (www.gov.gr) είναι δυνατή μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες του ΟΑΕΔ (χρήστες που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ). 

Σε περίπτωση απώλειας των κωδικών πρόσβασης οι δικαιούχοι πρέπει να ζητούν ανάκτηση αυτών μέσω της επιλογής «Ξεχάσατε την ονομασία χρήστη ή το συνθηματικό σας;» 

Οι νέοι χρήστες (χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ) μπορούν να εισαχθούν στην ηλεκτρονική αίτηση με τους κωδικούς TAXISnet, επιλέγοντας «ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ». 

Η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής έχει ως εξής: 

Οι δικαιούχοι από τη δ/νση www.gov.gr ακολουθείτε τη διαδρομή "Εργασία και Ασφάλιση"-"Ανεργία"-"Αποζημιώσεις και παροχές" - "Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού ": https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Επιλέγετε «Είσοδος στην Υπηρεσία» και πραγματοποιείτε είσοδο στο σύστημα. 

Επιλέγετε την Αίτηση Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023

Μετά την είσοδό σας μεταφέρεστε στις e-Υπηρεσίες για την υποβολή της αίτησής σας

 Εφιστάται η προσοχή για την ορθή συμπλήρωση όλων των πεδίων της αιτήσεως, σύμφωνα με τις διαδικτυακές οδηγίες. Σφάλματα κατά τη συμπλήρωση της αίτησής σας μπορεί να οδηγήσουν στον αποκλεισμό σας ως δικαιούχου ή των ωφελούμενων μελών σας από το πρόγραμμα ή στη μη ορθή μοριοδότησή σας. 

Ιδιαίτερη προσοχή στην ΟΡΘΗ συμπλήρωση των ζητούμενων ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ΑΜΑ. 

Ελέγχετε τα στοιχεία σας ή αν απαιτείται συμπληρώνετε και στη συνέχεια επιλέγετε "ΕΠΟΜΕΝΟ". Στη συνέχεια επιλέγετε " ΑΙΤΗΣΕΙΣ" - "ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ" και επιλέγετε την αίτηση "Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2022-2023

*Οι εικόνες παρακάτω αφορούν το περσινό πρόγραμμα, αλλά η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με την περσινή

Η επιτυχής αίτηση είναι παρακάτω:

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Όπως είχαμε ενημερώσει στο προηγούμενο άρθρο έχει γίνει ένα συστημικό λάθος στην εκκαθάριση πληρωμής της Α δόσης σε πάρα πολλούς δικαιούχους, βγάζοντας χρέος από τα προηγούμενα έτη.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θεσπίστηκε για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και παρέχεται σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.