Καύσωνας - Η λίστα με τα κλειστά σχολεία 13.06.2024

2024-06-12

Κλειστά σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας φέρνει ο καύσωνας ο οποίος θα ενταθεί την Πέμπτη 13/6.

Οι δήμοι ελέω καύσωνα βάζουν λουκέτο μέχρι και αύριο με σκοπό την προστασία των μαθητών.

Η απόφαση για κλειστά σχολεία πάρθηκε μετά από το έκτακτο δελτίο καρού το οποίο κάνει λόγω για θερμοκρασίες που μπορεί να ξεπεράσουν και τους 44 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη 13/6.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Υπό το πρίσμα αυτό και δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών εντός τάξεων με απουσία κλιματισμού ή τάξεων που φιλοξενούνται σε προκατ και δεν διαθέτουν παράθυρα για επαρκή αερισμό αρκετοί Δήμοι είτε προχωρούν την Πέμπτη 13 Ιουνίου σε κλείσιμο είτε σε έναρξη ωραρίου από τις 11.30 το πρωί.

Κλειστά σχολεία και την Πέμπτη στο δήμο Αθηναίων

Με απόφαση του Δήμαρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν αύριο Πέμπτη 13/6 στην Αθήνα, όλοι οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί (Δημοτικοί και Ιδιωτικοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, δεν θα λειτουργήσουν.

Δήμος Θεσσαλονίκης - Η απόφαση Αγγελούδη

Με απόφαση του Δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου μέχρι τις 11.30 π.μ. εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών που προβλέπονται.

Προκειμένου να μη διαταραχθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός τα σχολεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. O δήμος Θεσσαλονίκης παρακαλεί τους γονείς να επικοινωνήσουν με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να δηλώσουν περιπτώσεις αδυναμίας παραλαβής των παιδιών τους στην προγραμματισμένη ώρα.

Εξάλλου, ο δήμος Πέλλας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, λόγω καύσωνα.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Μειωμένο ωράριο στην Καλαμαριά

Με μειωμένο ωράριο εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη, θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 13/6 τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στο Δήμο Καλαμαριάς.

Η δημοτική αρχή και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού, σε συνεργασια με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κ. Μακεδονίας, έλαβαν την απόφαση νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11.30, προκειμένου να προστατευθούν από τον καύσωνα μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η διοίκηση του Δήμου, κατανοώντας την ξαφνική ανατροπή στον οικογενειακό προγραμματισμό, ενημερώνει πως σε περίπτωση που γονείς και κηδεμόνες αδυνατούν να ανταποκριθουν στο έκτακτο ωράριο, σε όλες τις σχολικες μονάδες θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας μέχρι τη λήξη του κανονικού ωραρίου, ώστε όλες οι ανάγκες να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κλειστά σχολεία στον Πειραιά

Λόγω του επικείμενου καύσωνα, αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), καθώς και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άνοιξη.

Ενώ παράλληλα κλειστοί θα μείνουν και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Κλειστά σχολεία στο Χαλάνδρι

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πέμπτη 13 Ιουνίου, με απόφαση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καύσωνα. Οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Νίκαιας - Ρέντη

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη λαμβάνει μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα και τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς και για την προστασία πολιτών, παιδιών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην εκπαίδευση.

Αποφασίζονται λοιπόν τα εξής:

1. Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

2. Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Συλλόγου Καθηγητών και Γονέων και Κηδεμόνων.

3. Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

4. Τα ΚΔΑΠ του Δήμου δε θα λειτουργήσουν στις 13 Ιουνίου 2024.

5. Για την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων για τις 13 Ιουνίου 2024, σε περίπτωση έκδοσης απόφασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής ή από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και κατόπιν επανεκτίμησης των καιρικών συνθηκών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας

Ο δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος ενημερώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Οι παιδικοί σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Δήμος Αιγάλεω

Αναστέλλεται η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγάλεω για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Ειδικότερα, ο Δήμος Αιγάλεω λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για άνοδο της θερμοκρασίας σε επίπεδα υψηλότερα των φυσιολογικών, αποφασίζει και ενημερώνει για τα εξής:

* Αναστέλλεται την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά Σχολεία), καθώς και των τριών ΚΔΑΠ που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων του, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

* Επισημαίνεται ότι έχει εξασφαλιστεί η προμήθεια ανεμιστήρων και εμφιαλωμένων νερών για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια) του Δήμου Αιγάλεω, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων και των Προαγωγικών Εξετάσεων.

Δ΄ήμος Καλλιθέας

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων Α/Βάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών) καθώς και των Βρεφικών-Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μας την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024.

Σχετικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις των Σχολείων ο Σύλλογος Διδασκόντων δύναται να οργανώσει την διεξαγωγή τους σε απογευματινές ώρες , έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Κλειστά σχολεία στο Περιστέρι

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι, λόγω καύσωνα, αναστέλλεται η λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Κανονικά θα λειτουργήσουν Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά σχολεία σε Αργυρούπολη - Ελληνικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Πέμπτη 13/6, για την ασφάλεια των μαθητών, ενόψει του καύσωνα. Όλοι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και θα λειτουργήσουν κανονικά για όσους γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα

Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σήμερα Τετάρτη, και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την Πέμπτη, οπότε επίσης προβλέπετει ισχυρός καύσωνας.

Ειδικότερα, λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που ανήκουν στις ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ενόψει του επικείμενου καύσωνα, θα παραμείνουν κλειστά 13/6:

Α) Το ΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ στον 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ (Κρυστάλλη Κώστα 24)
Β) Ο 2ος ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (Μαιάνδρου 113)

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Κλειστά σχολεία στη Φυλή

Με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού θα παραμείνουν κλειστά λόγω καύσωνα, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Φυλής την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Κλειστά σχολεία στο Χαϊδάρι

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά σε κλιματιζόμενους χώρους.

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία την Πέμπτη 13.6 θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά σχολεία στον Διόνυσο

Λόγω του καύσωνα αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Διονύσου ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από τις 07.00 έως τις 14.00 την Πέμπτη...

Η κατάσταση για την Πέμπτη (13 Ιουνίου) θα επανεκτιμηθεί αύριο Τετάρτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας. Αναφορικά με ενδεχόμενη διεξαγωγή εκδήλωσης ή δραστηριότητας στις σχολικές μονάδες μπορείτε να απευθύνεστε στους Διευθυντές/Διευθύντριες.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Κλειστά σχολεία στα Μέγαρα

Κλειστά τα σχολεία Α' βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μεγαρέων, 13/06, λόγω καύσωνα.

Με απόφαση του δημάρχου Μεγαρέων Παναγιώτη Μαργέτη κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Μεγαρέων, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Κλειστά σχολεία στο Χαλάνδρι

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 13 Ιουνίου, με απόφαση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καύσωνα. Οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λουκέτο στα σχολεία της Καισαριανής

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη της ΕΜΥ για αυξημένες θερμοκρασίες τη Πέμπτη 13/6 ο Δήμαρχος Καισαριανής αποφασίζει οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου να λειτουργήσουν κανονικά σε κλιματιζόμενους χώρους ενώ Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά σχολεία στην Αγία Παρασκευή

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 13/6 όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής λόγω του επικείμενου καύσωνα. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά σχολεία στο Περιστέρι

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι, λόγω καύσωνα, αναστέλλεται η λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Κανονικά θα λειτουργήσουν Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί.

Λουκέτο στα σχολεία του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Μετά την τελευταία ενημέρωση από την ΕΜΥ και την Πολιτική Προστασία σύμφωνα με την οποία υπάρχει πρόβλεψη για ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναστέλλει τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων ως εξής:

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 Δεν θα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Οι προγραμματισμένες σχολικές γιορτές για τις απογευματινές ώρες θα γίνουν ή θα ανασταλούν με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Κλειστά σχολεία στον Διόνυσο

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από τις 07.00 έως τις 14.00 την Πέμπτη...

Η κατάσταση για την Πέμπτη (13 Ιουνίου) θα επανεκτιμηθεί σήμερα Τετάρτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας. Αναφορικά με ενδεχόμενη διεξαγωγή εκδήλωσης ή δραστηριότητας στις σχολικές μονάδες μπορείτε να απευθύνεστε στους Διευθυντές/Διευθύντριες.

Κλειστά σχολεία στη Φυλή

Με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού θα παραμείνουν κλειστά λόγω καύσωνα, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Φυλής την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Κλειστά σχολεία στην Πεντέλη

Ο Δήμος Πεντέλης ανακοίνωσε τη αναστολή λειτουργίας σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά την Πέμπτη 13 Ιουνίου υπό την αίρεση επανεκτίμησης της κατάστασης με βάση το Δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Κορυδαλλού

Την Πέμπτη 13/6/2024 όλες οι μονάδες Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν καθόλου. Για τις σχολικές εορτές θα ενημερωθείτε από τα σχολεία. Οι εξετάσεις της Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Κλειστά σχολεία και στο Ίλιον

Με απόφαση Δημάρχου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιλίου, λόγω της εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Κλειστά σχολεία σε Δάφνη και Υμηττό

Με απόφαση του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού Νικόλαου Τσιλίφη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δάφνης και Υμηττού (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Κλειστά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στον Άγιο Δημήτριο

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Στέλιου Μαμαλάκη δεν θα λειτουργήσουν, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για την Αττική, από την ΕΜΥ.

Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες.

Συστήνεται ωστόσο, στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Σε ότι αφορά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, για το τέλος της σχολικής χρονιάς, από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, προτείνεται να επανεξετάσουν την τέλεση τους, υπό το πρίσμα των συνθηκών καύσωνα που ενδέχεται να δημιουργηθούν.

Κλειστα σχολεία στου Ζωγράφου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) στο Δήμο Ζωγράφου, λόγω του καύσωνα που θα επικρατήσει ‼️

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Σαρωνικού μετά τις 11:30

Κλειστά από τις 11:30 και μετά, θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Πέμπτη (13.6.2024) στον Δήμο Σαρωνικού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Συγκεκριμένα μετά από απόφαση του Δημάρχου Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου και του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σχολικής Επιτροπής Μάκη Ντρούβα, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία, αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα κλείνουν στις 11:30 προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στο Δήμο Βριλησσίων αύριο Τετάρτη 12/06/2024 εν όψει καύσωνα
Την Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής-αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου.

Για την Παρασκευή 14/06/2024 η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Κλειστά σχολεία στην Βέροια

Ο Δήμος Βέροιας αποφασίζει την τροποποίηση του ωραρίου των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας και του ΕΕΕΕΚ Βέροιας, την Πέμπτη 13.06.2024, που θα επικρατήσουν στην περιοχή, ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30 π.μ., λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην περιοχή.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, που θα επικρατήσουν αυτή την εβδομάδα και της υπ' αριθμ. Πρωτ. Φ1/64708/ΓΔ4 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αποφασίζει τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δομές του Δήμου, να παραμείνουν κλειστά την την Πέμπτη 13/6/2024 για την προστασία της υγείας των μικρών μας μαθητών και μαθητριών από τις επιβλαβείς επιπτώσεις του πρωτοφανούς για την εποχή καύσωνα.

Παράλληλα, για τα σχολεία του Δήμου όπου διεξάγονται πανελλαδικές εξετάσεις, προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίων, ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ, θα τηρηθούν έκτακτα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα σε συνεργασία του Δήμου με τους Διευθυντές/Διευθύντριες των σχολικών μονάδων.

Κλειστά σχολεία και στο Δήμο Ναυπλιέων

Κατόπιν απόφασης του δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου Ασίνης), για την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Λουκέτο σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στη Βέροια μετά τις 11:30

Στον δήμο Βέροιας τροποποιείται το ωράριο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ώρα αποχώρησης των μαθητών από τις αίθουσες ορίζεται την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί.

Δήμος Κιλελέρ

Με απόφαση του δημάρχου Θανάση Νασιακόπουλου τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κιλελέρ, αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου, θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30. Η απόφαση ελήφθη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται να επικρατήσουν στην περιοχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Κλειστά σχολεία στο Βόλο

Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά) σε όλη την έκταση του Δήμου και το ΕΕΕΕΚ Νέας Ιωνίας δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 13/06/2024, καθώς οι συνθήκες καύσωνα που αναμένεται να επικρατήσουν, καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Κλειστά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στο Δήμο Δέλτα

Λόγω καύσωνα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία όλου του δήμου Δέλτα αύριο Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά. Αναμένουμε τα νεότερα για την Παρασκευή, την τελευταία μέρα του σχολείου.

Με μειωμένο ωράριο σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Καμένων Βούρλων

Οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καμένων Βούρλων, θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 13.06.2024 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:30.

Αυτό σημαίνει ότι δε θα λειτουργήσουν τα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καμένων Βούρλων για το παραπάνω διάστημα.

Επίσης οι σχολικές γιορτές που έχουν προγραμματιστεί από τις ανωτέρα Σχολικές Μονάδες με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτούς, δεν θα πραγματοποιηθούν, τις ανωτέρω ημέρες.

Διήμερο λουκέτο στα σχολεία του Δήμου Αλμυρού

Με απόφαση του Δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά) σε όλη την έκταση του Καλλικρατικού Δήμου δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 13/06/2024, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται, πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Αναστολή λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος στο Ρέθυμνο για δύο μέρες

Την αναστολή της λειτουργίας, των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, αποφάσισε το Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, & Νέας Γενιάς Δήμου Ρεθύμνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης.

Η απόφαση λήφθηκε κατόπιν σχετικών συστάσεων του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούν στο Ρέθυμνο, οι οποίες θα ενταθούν στις 13 Ιουνίου.

Το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης διέπεται από τη λογική να μην προκληθεί αναστάτωση στις οικογένειες των μαθητών και ειδικά στους εργαζόμενους γονείς τους και ταυτόχρονα να προστατευθούν τα μικρά παιδιά από την έκθεση σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα κορυφωθούν κατά τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες (χρονικό διάστημα κατά το οποίο λειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία) των επόμενων δύο ημερών.

Τι θα γίνει τα σχολεία στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδας

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Βασίλειος Κεγκέρογλου, έχοντας υπόψη το γεγονός ότι κρίνεται απαραίτητη η λήψη μέτρων λόγω της επικείμενης έλευσης καύσωνα για την προστασία των μαθητών από τη θερμική καταπόνηση, αποφάσισε:

1. Την μερική λειτουργία των σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μέχρι τις 11:30 π.μ. την Πέμπτη 13/06/2024

2. Την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την Πέμπτη 13/06/2024.

3. Την μερική λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μέχρι τις 11:30 π.μ. την Πέμπτη 13/06/2024.

Μέχρι τις 11 τα μαθήματα στην Κάλυμνο και μετά λουκέτο

Με απόφαση του Δημα΄ρχου Καλύμνου Νηπιαγωγεία και Δημοτικά την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:00 και μετά οι σχολικές μονάδες θα κλείσουν για την ασφάλεια των μαθητών λόγω καύσωνα.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Βιάννου Κρήτης

Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία/Δημοτικά) του Δήμου.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων με το κύμα καύσωνα που επηρεάζει και τον Δήμο Βιάννου, αποφασίστηκε από τον κ. Μπαριτάκη η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Σχολείων: Άνω Βιάννου, Άρβης, Ψαρής Φοράδας, Εμπάρου, καθώς και των νηπιαγωγείων: Άνω Βιάννου, Άρβης, Καστρίου, Εμπάρου, Ψαρής Φοράδας. Επίσης αναστέλλεται και η λειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Βιάννου έως και την Παρασκευή 14/06.

Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας: Τροποποίηση ωραρίου Σχολείων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών, των παιδαγωγών και του λοιπού προσωπικού με απόφαση της Δημάρχου Αμφίκλειας Ελάτειας Αθανάσιας Στιβακτή, μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 θα γίνεται προώρη αποχώρηση των μαθητών ως εξής:

11:30π.μ. από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου

11:30π.μ. από τα Νηπιαγωγεία Αμφίκλειας και Ελάτειας

12:00μ.μ. από το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας

12:00μ.μ. από όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου.

Κλείνουν στο Αίγιο

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) της Αιγιάλειας, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) του Δήμου, με απόφαση του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Η απόφαση ελήφθη λόγω του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ για τον επερχόμενο καύσωνα και τις επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες, σε εφαρμογή μέτρων πρόληψης σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και με στόχο την προφύλαξη των μαθητών από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Παιδικοί Σταθμοί, Γυμνάσια και Λύκεια στον Δήμο Αιγιαλείας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Απόφαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου

Με απόφαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης στις 13 Ιουνίου 2024, λόγω των έκτακτων συνθηκών και του επερχόμενου καύσωνα που καθιστά δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μικρών σε ηλικία μαθητών στο σχολείο και την αποφυγή της θερμικής καταπόνησής τους.

Κλειστά στο Γαλάτσι

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, καθώς, σύμφωνα με όλα τα διεθνή κανάλια μετεωρολογίας, οι θερμοκρασίες στην περιοχή προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Κλειστά σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, κλειστές θα παραμείνουν Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά), καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται

Κλειστά σχολεία στην Ηλιούπολη

<Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Κλειστά τα σχολεία για δυο μέρες σε Μαρκόπουλο Μεσογαία

Ανακοίνωση για την λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών του Δήμου Μαρκοπούλου την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει ότι με απόφαση Δημάρχου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία), λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά αύριο την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλείνουν και στη Σάμο

Με απόφαση των δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του καύσωνα που προβλέπεται για τις συγκεκριμένες ημέρες, σύμφωνα με το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Οι δήμαρχοι έλαβαν υπόψη τις προγνώσεις της ΕΜΥ που αναφέρουν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και του προσωπικού των σχολείων.

Συγκεκριμένα, η αναστολή λειτουργίας αφορά όλες τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας εκπαίδευσης, περιλαμβάνοντας τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά των Δημοτικών Ενοτήτων των Δήμων και καθώς και τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Όλες οι αποφάσεις των Δήμων του Νομού Ηρακλείου για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω καύσωνα

1)Δήμος Ηρακλείου

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία), τα ολοήμερα τμήματα σε βρεφονηπιακούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά την Πέμπτη θα είναι κλειστά. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση τις επόμενες ώρες από τον Δήμο Ηρακλείου.

Την Παρασκευή αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά.

2) Δήμος Μαλεβιζίου

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία), την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:00 το πρωί.

3) Δήμος Μινώα Πεδιάδος Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία), την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 το πρωί.

4) Δήμος Φαιστού:

Στις 11:30 π.μ. θα κλείνουν τα σχολεία έως και την Παρασκευή

5)Δήμος Χερσονήσου

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου

6) Δημος Γορτυνας

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου η λειτουργία σχολείων θα γίνει έως και τις 11.30.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου την Πέμπτη 13 Ιουνίου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Δήμος Περάματος: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου

Με απόφαση του Δημάρχου Περάματος λόγω έκτακτων υψηλών θερμοκρασιών τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά για την πρωινή βάρδια.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Ωρωπού: Στις 11:30 σχολάνε Τετάρτη 12 και Πεμπτη 13 Ιουνίου Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ωρωπού, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 11.30π.μ., λόγω του επικείμενου καύσωνα

Κλειστά τα σχολεία και στη Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, τα σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) στο Δήμο Λαρισαίων την Πέμπτη.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλησης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ηρ. Γερογιώκας.

Δήμος Μαλεβιζίου: Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία/Δημοτικά) του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η απόφαση λαμβάνεται σε συνέχεια του Επικαιροποιημένου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με ημερομηνία 11/6/2024 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ισχυρού καύσωνα που θα επικρατήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και του Δήμου Μαλεβιζίου προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών απέναντι στις αντίξοες συνθήκες.

Ως προς του Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Μαλεβιζίου και τα ΚΔΑΠμεΑ, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, καθώς όλες οι αίθουσες διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, ενώ οι εκπαιδευτικοί στις συγκεκριμένες μονάδες θα ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες οδηγίες για περιορισμό χρήσης εξωτερικών χώρων.

Κλειστά σχολεία στην Ιεράπετρα

Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι με απόφαση του Δημάρχου Εμμανουήλ Φραγκούλη τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά ) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, θα παραμείνουν προληπτικά κλειστά την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση καύσωνα. Επίσης κλειστό κατά τις παραπάνω ημέρες και για τους ίδιους λόγους θα είναι το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Eκπαίδευσης Ιεράπετρας.

Κλειστά τα σχολεία για δυο μέρες στα Χανιά λόγω καύσωνα

Κλειστά λόγω καύσωνα θα είναι για δύο μέρες τα σχολεία στα Χανιά. Συγκεκριμένα θα είναι κλειστά έως και την Πέμπτη 12 Ιουνίου, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα είναι κλειστά καθώς αναμένεται και τα Χανιά να βρεθούν σε συνθήκες καύσωνα. Αναλυτικά, από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι έπειτα από Απόφαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία) σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα. Kλειστά για 2 μέρες Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στην Πάτρα

Κλειστά λόγω καύσωνα θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 13/6, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, λόγω της πρόβλεψης για επικράτηση συνθηκών καύσωνα.

Λουκέτο στα σχολεία μετά τις 11:30 στην Καρδίτσα

Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας αποφάσισε, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αύριο Πέμπτη 13/6 , η λήξη μαθημάτων σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου να γίνει στις 11:30.

Κλειστά τα σχολεία στην Σπάρτη την Πέμπτη

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία) του Δήμου Σπάρτης, καθώς και του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ Μυστρά) την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω έντονων καιρικών συνθηκών (καύσωνα), αποφάσισε ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος. Να σημειωθεί ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Σπάρτης θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Κλειστά σχολεία σε Λουτράκι, Περαχώρα, Άγιους Θεοδώρους

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων), έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Η αναστολή λειτουργίας κρίνεται απαραίτητη για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Άργους Μυκηνών

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων την Τετάρτη την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Άργους-Μυκηνών θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων ανακοίνωσε κλειστά σχολεία για τις επόμενες μέρες λόγω καύσωνα. Ειδικότερα, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Το λουκέτο στα σχολεία Πρωτοβάθμιας της Χαλκίδας παραμονές καύσωνα κρίθηκε απαραίτητο για την προστασία των μαθητών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Επισημαίνεται ότι, οι Παιδικοί Σταθμοί,τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Κλειστά σχολεία στην Ηλεία την Πέμπτη

Λαμβάνοντας υπόψιν το δελτίο πρόβλεψης καιρικών συνθηκών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και κυρίως τις συνθήκες καύσωνα που αναμένεται να επικρατήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, τις ερχόμενες ημέρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού την Πέμπτη 13-06-2024, για λόγους δημόσιας υγείας.

Μέχρι τις 11:30 το πρωί ανοιχτά τα σχολεία στην Μεγαλόπολη

Με απόφαση του Δημάρχου ανακοινώθηκε τροποποίηση ωραρίου σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μεγαλόπολης την Πέμπτη 13 Ιουνίου με τα μαθήματα να ολοκληρώνονται στις 11:30.

Δήμος Μονεμβασίας τα σχολεία κλειστά μετά τις 11:30 στις 13 Ιουνίου

Δήμος Μετεώρων: Μέχρι τις 11:30 το πρωί η λειτουργία των σχολείων

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου λόγω καύσωνα μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν.

Κλειστά τα σχολεία και στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας

Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα και στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας.

Ειδικότερα, με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης ενημερώνει ότι διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του παιδικού σταθμού του Μαντουδίου την Πέμπτη 13 Ιουνίου λόγω του επερχόμενου καύσωνα.

Κλείνει τα σχολεία ο Δήμος Ερέτριας

Με απόφαση του Δημάρχου Ερέτριας ανακοινώθηκαν κλειστά σχολεία για τον καύσωνα. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Νικόλαος Γουρνής για την προστασία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το κύμα καύσωνα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Κλειστά σχολεία

Τη διακοπή μαθημάτων και το κλείσιμο των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών την Πέμπτη 13 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων.

Ο Βρεφικός και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου καθώς και το Κ.Δ.Α.Π.Με.Α θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Κλειστά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στο Δήμο Τρικκαίων μετά τις 11:30

Ο Δήμος Τρικκαίων λαμβάνει μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα και τη προστασία πολιτών, παιδιών, εκπαιδευτικών αποφασίζοντας ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, στις 13 Ιουνίου 2024. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά στις 13 Ιουνίου 2024. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α΄ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β΄ βάρδια, το ίδιο διάστημα.

Δήμος Μουζακίου: Μέχρι τις 11.30 το πρωί θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Μέχρι τις 11.30 το πρωί θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δημου Μουζακίου. Η αποφαση ελήφθη απο τον δήμαρχο Μουζακιου Θ. Στάθη λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας.

Δήμος Λαμιέων

Με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, τροποποιείται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, καθώς και όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30 π.μ.

Δήμος Θηβαίων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου θα διακοπούν τα μαθήματα στις 11.30 π.μ. σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων την Πέμπτη 13/6/2024 λόγω καύσωνα.

Δήμος Σιντικής (Σέρρες)

Δεν θα λειτουργήσουν λόγω καύσωνα και τα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, σε όλο τον δήμο Σιντικής. Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος.

Δήμος Επιδαύρου

Από τον δήμο Επιδαύρου ανακοινώθηκε ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Επιδαύρου θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 13 Ιουνίου καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, λόγω των συνθηκών καύσωνα και των έκτακτων δελτίων της Πολιτικής Προστασίας.

Δήμος Ερμιονίδας

Λόγω της αναμενόμενης επέλασης του κύματος καύσωνα και έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας όλες οι Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Ερμιονίδας θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Τυρνάβου

Ο Δήμος Τυρνάβου ανακοίνωσε ότι λόγω του επερχόμενου καύσωνα, τα σχολεία Α/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου (νηπιαγωγεία και δημοτικά) θα λειτουργούν την Πέμπτη 13 του μηνός μεχρι τις 11:30 π.μ.

Αναστολή λειτουργείας στα σχολεία Αίγινας

Με απόφαση του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) λόγω του επερχόμενου καύσωνα.

Η αναστολή θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 13/6/2024.

Η αναστολή λειτουργίας κρίνεται απαραίτητη για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών μετά τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Κλειστά σχολεία στο Λασίθι

Με απόφαση Δημάρχου τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο παιδικός- βρεφονηπιακός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 13/6 λόγω προβλέψεων της ΕΜΥ για υψηλές θερμοκρασίες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις