Επιδότηση Voucher για....αγορά αυτοκινήτου - Πως θα μπορεί να φτάσει μέχρι 10.000 ευρώ

2024-05-20
Έρχεται νέο πρόγραμμα που θα επιδοτεί αγορά αυτοκινήτου και αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση. 
Η επιδότηση αφού αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και είναι ένα μέρος του τρίτου κύκλου προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά" που ήδη τρέχει μερικά χρόνια στην Ελλάδα. 
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό επιδότησης για φυσικά πρόσωπα μπορεί να φτάσει μέχρι 8.000 ευρώ και θα προσαυξανεταται κατα 2.000 ευρώ για απόσυρση παλιού αυτοκινήτου. 

Για την αγορά έξυπνου οικιακού φορτιστή, η επιδότηση είναι 500 ευρώ.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), νέους έως 29 ετών, και πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίοι θα λαμβάνουν επιπλέον επιδοτήσεις.

Επιχειρήσεις

Το ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου μειώνεται στις 6.000 ευρώ.

Επιπλέον 2.000 ευρώ παρέχονται για την απόσυρση παλιού οχήματος.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επιδοτούνται για απεριόριστο αριθμό οχημάτων.

Επιδοτείται η αγορά και εγκατάσταση έξυπνων φορτιστών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιούνται για εμπορική εκμετάλλευση.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών και τουριστικές εταιρείες θα μπορούν να επιδοτούνται και για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ειδική μέριμνα θα υπάρχει για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά, με επιπλέον 4.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο​.

Ειδικές κατηγορίες οχημάτων:

Το ποσοστό επιδότησης για τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα κατηγορίας L5e έως L7e αυξάνεται στο 40%, με μέγιστο ποσό επιδότησης τις 3.000 ευρώ.

Το ποσοστό επιδότησης για τα ηλεκτρικά δίκυκλα κατηγορίας L1e έως L4e παραμένει στο 20%, με μέγιστο ποσό επιδότησης τις 800 ευρώ​.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι πιο ευέλικτο και με ταχύτερες διαδικασίες για την εκταμίευση των επιδοτήσεων, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) και την διατήρηση όλων των ενεργών συνδέσμων που υπάρχουν μέσα στο κείμενο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις