Επίδομα θέρμανσης: Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ - Ποιοι πληρώνονται

2022-12-20

Σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 από τις 17:00 και μέχρι το βράδυ θα καταβληθούν τα χρήματα για το επίδομα θέρμανσης σε παλαιούς και νέους δικαιούχους, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. 

Χιλιάδες δικαιούχοι θα λάβουν ως προκαταβολή ολόκληρο το ποσό της περυσινής επιδότησης, ενώ και οι νέοι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα που δικαιούνται στους τραπεζικούς τους λογαριασμού.

Η πρώτη δόση για το σύνολο των αγορών, που έχουν τιμολογηθεί έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 και υπό την προϋπόθεση ότι τα απαιτούμενα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί στο MyΘέρμανση έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.

Ποιοι δικαιούχοι θα πληρωθούν

Η πρώτη πληρωμή σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου οικονομικών θα πραγματοποιηθεί μέχρι 21 Δεκεμβρίου και θα αφορά και περσινούς και φετινούς δικαιούχους.

Συγκεκριμένα:

Σε ότι αφορά τους περσινούς δικαιούχους θα λάβουν την προκαταβολή ίση με το ποσό επιδόματος, που έλαβαν πέρσι, ακόμα και αν δεν έχουν πραγματοποιηθεί φέτος οι αγορές ειδών καυσίμων. Αφορά όλα τα είδη θέρμανσης.

Οι δικαιούχοι που δεν έλαβαν πέρυσι το επίδομα θα λάβουν την πρώτη πληρωμή αν και εφόσον έχουν κάνει αγορές μέχρι 30 Νοεμβρίου και έχουν καταχωρηθεί τα παραστατικά μέχρι 9 Δεκεμβρίου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις