Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν χρήματα μέχρι 29 Απριλίου

2022-04-18
Έως την 29 Απριλίου 2022 θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης,  που έχουν υποβάλλει την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2021-2022.

Η καταβολή Απριλίου αφορά τις αγορές,  πού έχουν τιμολογηθει εως την 31 Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρησης απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022. 

Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 31.03.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μάϊου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2022. 

Θα πρέπει να τονίσουμε πως οι δικαιούχοι θα λάβουν το μέγιστο ποσό επιδόματος, πού δικαιούνται βάσει συντελεστή της περιοχής της κύριας κατοικίας τους και αριθμού των ανήλικων μελών του νοικοκυριού. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι έχουν λάβει χρήματα στις προηγούμενες πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων και τυχών πόσων προκαταβολής, τα ποσά αυτά αφαιρούνται από το Μέγιστο ποσό επιδόματος και ο δικαιούχος λαμβάνει το υπόλοιπο. 

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης

 • 10 Δεκέμβριου προκαταβολή σε περσινούς δικαιούχους του ποσού επιδόματος που τους είχε καταβληθεί κατά τη χειμερινή περίοδο 2020/2021 σε όσους υπέβαλλαν αίτηση μέχρι 30 Νοέμβριου και
 • 29 Δεκέμβριου για το σύνολο των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως την 30ή Νοεμβρίου 2021 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Δεκεμβρίου 2021
 • 25 Φεβρουαρίου για το σύνολο των αγορών πού τιμολογήθηκαν έως τη 31η Ιανουαρίου και με την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2022
Για να δουν οι δικαιούχοι τι ποσό πρόκειται να πληρωθούν,  θα πρέπει να δουν τις διασταυρωμενες αγορές, που εμφανίζονται στη πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων. 

Τι βλέπουμε στις διασταυρώσεις:

 1. Τυχόν προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης που σας αποδόθηκε.
 2. Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης που σας αντιστοιχεί, που αναφέρεται ως Μέγιστο ποσό επιδόματος.  Το ποσό αυτό αποτελεί στην ουσία το "ταβάνι ", δηλαδή η επιδότηση  δεν πρόκειται να ξεπεράσει το συγκεκριμένο πόσο, όσα καύσιμα και αν αγοράσουμε. 
 3. Τις αγορές καυσίμου θέρμανσης που διασταυρώθηκαν με την αίτησή σας και (στην περίπτωση πετρελαίου θέρμανσης) τα λίτρα πετρελαίου που αντιστοιχούν σε αυτή.
 4. Τα στοιχεία του παραστατικού της αγοράς (Αριθμό Τιμολογίου - Ημερομηνία Αγοράς - Επωνυμία Προμηθευτή - Λίτρα (στην περίπτωση πετρελαίου θέρμανσης)).
 5. Την ποσότητα πετρελαίου που αναλογεί σε εσάς καθώς και αυτή για την οποία δικαιούστε επιδότησης σε λίτρα, στην περίπτωση πετρελαίου θέρμανσης.
 6. Την υπολογισθείσα αξία παραστατικού.
 7. To λογαριασμό IBAN στον οποίο θα πιστωθεί η επιδότηση.

Προσοχή: Σε περίπτωση που η πληρωμή του επιδόματος εμφανίζει μηνύματα περί προβλήματος με τον ΙΒΑΝ, θα πρέπει να δηλώσετε ορθό ΙΒΑΝ στην επιλογή "Δήλωση Λογαριασμού - IBAN" του myAADE.

Πώς θα δούμε τις διασταυρωμένες αγορές:

 • μπαίνουμε στη πλατφόρμα myθερμανση
 • επιλέγουμε "Υποβολή αίτησης "
 • βάζουμε τους κωδικούς taxisnet του αιτούντα
 • επιλέγουμε "Υποβολή/Διαχείριση Αίτησης "του έτους 2021-2022
 • κάτω με μπλε γράμματα "Προβολή Διασταυρωμένων Αγορών "

Τι να προσέξουμε:

1) Για να εισπράξει ο δικαιούχος το επίδομα θέρμανσης πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τα οποιαδήποτε παραστατικά η σύνδεση της παροχής θέρμανσης μου ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ/ΑΙΤΟΥΝΤΑ!

Παράδειγμα: Αν μισθώνω κατοικία και έχω αέριο πρέπει απαραίτητα η σύνδεση αερίου να είναι στο όνομα ΜΟΥ(μισθωτής) και όχι στου εκμισθωτή μου (ιδιοκτήτη). 

2) ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Ο ΑΙΤΟΥΝΤΑΣ
Αν έγγαμο ζευγάρι η με σύμφωνο συμβίωσης υποβάλλει αίτηση με κωδικούς taxis ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ, και καταχωρίσει κατά την αίτηση εκείνη το δικό της ΙΒΑΝ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ, αρκεί φυσικά εκείνος μέσα ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ λογαριασμό TAXISNET να έχει καταχωρημένο αριθμό λογαριασμού που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να είναι ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ η σε περίπτωση συνδικαιουχων, να είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Μάθετε πρώτοι τα νέα!