Επίδομα θέρμανσης – Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων – 700 ευρώ για νέους δικαιούχους

2022-09-12

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Σταϊκούρας έχουμε αύξηση του επιδόματος θέρμανσης που καλύπτει πλέον 1, 3 εκατ. πολίτες με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων και συγκεκριμένα σε 16.000 ευρώ από 14.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 από 20.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. 

Επιπλέον αυξάνεται το βασικό επίδομα από 300 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμοημέρες σε 350 ευρώ. Επίσης, όσοι δικαιούχοι καταναλώσουν για πρώτη φορά πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμων εκτός από φυσικό αέριο δικαιούνται διπλάσιου επιδόματος. Το κόστος ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε ότι το επίδομα θέρμανσης είναι αρκετά μεγαλύτερο από πέρυσι και πρόσθεσε ότι δίνονται κίνητρα για να μεταβούμε μακριά από το φυσικό αέριο που είναι πολύ ακριβό.

Το βασικότερο κίνητρο για την μετάβαση αυτή είναι το γεγονός ότι για τους νέους δικαιούχους, αυτοί, δηλαδή, που θα φύγουν από την θέρμανση με ηλεκτρισμό, θα πάρουν διπλάσια επιδότηση, αυξημένη 100% και θα είναι στα 700 ευρώ. «Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι πως αυτοί που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για θέρμανση καταναλώνουν ως βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο», είπε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις