Επίδομα παιδιού Α21 : Οι 5 + 1 πληρωμές του 2024 - Κάθε πότε κάνεις αίτηση

2024-05-14
Έκλεισαν προσωρινά οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21 μέχρι να ολοκληρωθεί η πληρωμή της Β δόσης στους δικαιούχους. 
Η πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21 γίνεται κάθε δίμηνο και αφορά κάθε φορά τους δύο προηγούμενους μήνες. Έτσι 31 Μαΐου (από 30 Μαΐου) στα ΑΤΜ θα πληρωθεί επίδομα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου. 
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Η πρώτη δόση πληρώθηκε 29 Μαρτίου και αφορούσε τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Όσοι δικαιούχοι για τον Α, Β λόγο δεν πληρώθηκαν θα πληρωθούν αναδρομικά τους συγκεκριμένους μήνες και θα λάβουν το επίδομα δύο μηνών. 

Έτσι με την πληρωμή Μαΐου απομένουν άλλες πέντε τακτικές πληρωμές και μια ακόμη εμβολιμη πληρωμή που αφορά μόνο όσους έχουν να πληρωθούν κάποια ποσά που δεν τους έχουν καταβληθεί στις προηγούμενες πληρωμές. 

Πληρωμές του επιδόματος παιδιού Α21**

Πρώτη δόση:
29 Μαρτίου η πρώτη δόση Επιδόματος Παιδιού για τούς μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Δεύτερη δόση:
31 Μαΐου η δεύτερη δόση και αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Τρίτη δόση:
31 Ιουλίου η τρίτη δόση και θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Τετάρτη δόση:
30 Σεπτεμβρίου η τέταρτη δόση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Πέμπτη δόση:
29 Νοεμβρίου η πέμπτη δόση για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Έκτη δόση:
Τελευταία εργάσιμη* Δεκεμβρίου η έκτη και η τελευταία δόση για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. (Η συγκεκριμένη δόση κανονικά θα πληρωνόταν τελευταία εργάσιμη Ιανουάριου, αλλά πληρώνεται Δεκέμβριο για να κλίσουν οι πληρωμές του έτους). *Υπάρχει ενδεχόμενο να πληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα αυτή η δόση.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Εμβόλιμη πληρωμή Ιανουάριου:

Τελευταία εργάσιμη ημέρα Ιανουάριου θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού Α21 σε όσους δεν έχουν λάβει το επίδομα στις προηγούμενες πληρωμές, έχουν εκκρεμότητες η έχουν αποκτήσει τέκνα για τα οποία δεν θα έχουν λάβει τα αντίστοιχα ποσά στις προηγούμενες πληρωμές.

**Όλες οι δόσεις αρχίζουν να πληρώνονται απο την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της καθορισμένης ημερομηνίας.

Κάθε πότε γίνεται αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21 

Η αίτηση γίνεται μια φορά κάθε έτος και δεν υποβάλλεται ξανά. Οι αιτήσεις ανοίγουν πάντα αρχές της χρονιάς και συγκεκριμένα Φεβρουάριο η Μάρτιο και μας καλύπτουν για όλο το υπόλοιπο έτος.

Μόνο εάν υπάρχει λόγος τροποποίησης η προσθήκης κάποιου Εγγράφου πρέπει να υποβληθεί αίτηση δεύτερη φορά στο ίδιο έτος.

Ωστόσο, εντός του Ιανουαρίου κάθε έτους και συγκεκριμένα έως τις 15/1, υπάρχει δυνατότητα υποβολής αίτησης σε όσους για κάποιον λόγο δεν έκαναν αίτηση μέσα στο περασμένο έτος και δεν έχουν λάβει το επίδομα και σε δικαιούχους έχοντες εκκρεμότητες από την περασμένη χρονιά, η οποία εκκαθαρίζει αυτές της εκκρεμότητες με τη μορφή εμβόλιμης δόσης πριν την τακτική πληρωμή της α'δόσης του επιδόματος.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Το επίδομα χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ και καταβάλλεται στους δικαιούχους κάθε έτους ανά δίμηνο, με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε διμήνου. Το ποσό υπολογίζεται βάσει των στοιχείων της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητικής το ποσό του επιδόματος επαναϋπολογίζεται με βάση το εισόδημα και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται τότε αυτό συμψηφίζεται με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) www.enaklik.com και την διατήρηση όλων των ενεργών συνδέσμων που υπάρχουν μέσα στο κείμενο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις