200 ευρώ για τις ευάλωτες οικογένειες: Πληροφορίες από την ΕΛΠΩ για τις Δωροεπιταγές

2023-12-09

Όπως έχει αναφέρει το enaklik.com στο προηγούμενο άρθρο ο Οργανισμός ΕΛΠΩ θα προσφέρει στις μονογονεϊκές οικογένειες τις Δωροεπιταγές 200 ευρώ για τις αγορές από τα σούπερ μάρκετ.

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του οργανισμού, μας ενημέρωσε για την παροχή δωροεπιταγής αξίας 200 ευρώ σε όλους όσοι γίνουν μέλη ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ στον οργανισμό Έλπω (Elpo Family).

Η αποστολή δωροεπιταγών θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας εγγραφής και θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Προκειμένου κανένας μονογονέας να μην αισθανθεί άβολα, η Έλπω (Elpo Family) επέλεξε να δίνει δωροεπιταγές για αγορές σε σούπερ μάρκετ ώστε τα εγγεγραμμένα μέλη να επιλέξουν αβίαστα ό,τι χρειάζονται.

Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο 2022 και ο Οργανισμός απαντάει στους υποψήφιους δικαιούχους γιατί έχει καθυστερήσει η διαδικασία επιλογής ωφελούμενων και έκδοση των επιταγών.

Συγκεκριμένα στην απάντηση του ο Οργανισμός αναφέρει το εξής:

"Έχοντας ήδη πάρει πάνω από 2000 αιτήσεις για συνδρομή, έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες πιστοποίησης από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να είμαστε απολύτως διάφανοι και να ενεργούμε εντός του πλαισίου των νόμων. Παράλληλα, επεξεργαζόμαστε τις αιτήσεις προκειμένου να να μπορούμε να στέλνουμε newsletters προσωπικά και ομαδικά, ένω έχουμε ξεκινήσει και την καμπάνια για να επανδρωθούμε με εθελοντές που θα συνδράμουν στο έργο μας. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας εύκολα μέσω Gmail στο [email protected]. Παρακαλούμε σε κάθε επικοινωνία να βάζετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και το λογαριασμό του e-mail στο οποίο θα θέλατε να λαμβάνετε ενημέρώσεις.

Πολλά από τα μέλη μας ρωτούν τι απέγιναν τα προσωπικά στοιχεία που μας απέστειλαν ηλεκτρονικά και οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας δηλώνουμε κατηγορηματικά τα εξής: Τα προσωπικά στοιχεία τα οποία με τη δική τους βούληση και κατόπιν σαφούς συμφωνίας χρησιμοποιήθηκαν ΜΟΝΟ για τους σκοπούς της "ΕΛΠΩ" ήτοι για την εγγραφή ως μέλη της "ΕΛΠΩ" και τη συμμετοχή στα προγράμματα της οργάνωσης.

Τα στοιχεία αυτά καταστρέφονται σταδιακά και μόνιμα όταν τελειώνει η αξιολόγηση κάθε αίτησης και η εγγραφή στα μητρώα των μελών μας. Κρατούνται μόνο τα στοιχεία επικοινωνίας. Το έργο της αξιολόγησης και της εγγραφής θα ολοκληρωθεί την 30 Ιουνίου 2023 και τότε όλα τα προσωπικά στοιχεία των μελών που έχουν περιέλθει στην κατοχή μας θα είναι μόνιμα και οριστικά κατεστραμένα πλην των στοιχείων επικοινωνίας.

Για τα τελευταία θα έχουν δικαίωμα τα μέλη μας να τα διαγράψουν εφόσον ή δεν επιθυμούν να είναι πλέον μέλη μας ή εφόσον δεν θέλουν να λαμβάνουν ενημερώσεις από την "ΕΛΠΩ". Η παρούσα δημόσια δημοσίευση ενέχει θέση δέσμευσης από την πλευρά μας για τα αναγραφόμενα σ' αυτή."

"Σχετικά με το θέμα των προσωπικών δεδομένων στο οποίο επανέρχονται πολύ συχνά αρκετοί/ες φίλοι μας: Όσα στοιχεία έχουν παραληφθεί από το προηγούμενο ΔΣ έχουν την ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ όσων τα έδωσαν. Κανένα προσωπικό στοιχείο δεν έχει ληφθεί χωρίς τη συναίνεση του δικαιούχου. Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά πως τα στοιχεία αυτά έχουν καταστραφεί και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΙΤΟ φορέα ή άτομο, κι έχουν κρατηθεί μόνο στοιχεία επικοινωνίας, τα ονοματεπώνυμα και ο αριθμός των τέκνων κάθε μονογονεϊκής οικογένειας. 

Αρχικά θα αναρτήσουμε δημόσια κατάλογο μελών στέλνοντας e-mails στα μέλη που έχουμε ήδη καταχωρήσει με κωδικό μέλους. Όσοι/ες για τον οποιοδήποτε λόγο δε βρουν το όνομα τους στον κατάλογο θα κληθούν εκ νέου να αποστείλουν ΜΟΝΟ τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τίποτα άλλο. 

Για το πρόγραμμα των δωροεπιταγών θα απαιτείται ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ να επιδείξει το μέλος ΚΑΙ ΟΧΙ να καταθέσει το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και το τελευταίο εκκαθαριστικό του εισοδήματος του. Έτσι η "ΕΛΠΩ" δεσμεύεται πως στο μέλλον ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό στοιχείο δε θα κρατείται από μέλος ή από τη γραμματεία. Όσο για τους χορηγούς ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ σε κανέναν και δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως όφελος ούτε σα ΜΚΟ ούτε σαν άτομα. Όσοι και όσες θεωρούν τις προσφορές καλές ας τις πάρουν, όσοι όχι ας μην τις χρησιμοποιήσουν. Ευελπιστούμε να μην επανέλθουμε ξανά στο θέμα των προσωπικών δεδομένων, καθότι η παρούσα ανάρτηση αποτελεί ρητή και κατηγορηματική δέσμευση για το θέμα αυτό από το νέο ΔΣ της "ΕΛΠΩ"."

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

  • Email:
    [email protected]
  • Διεύθυνση:
    Κερκύρας 6 Ν.Ερυθραία
  • Τηλέφωνο:
    +210 62 54 645

Σημαντικό είναι ότι, για να γίνετε μέλη της Έλπω (Elpo Family) δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχετε ανήλικα παιδιά ή συγκεκριμένη ηλικία. Μέλη της ELPO FAMILY μπορούν να γίνουν όλοι όσοι είναι μονογονείς ανεξαρτήτου ηλικίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες μονογονέων που μπορούν να εγγραφούν είναι οι εξής:

α) Διαζευγμένοι

β) Χήροι

γ)Ανύπαντροι γονείς

δ) άτομα που εκτίουν ποινή σε σωφρονιστικό ίδρυμα

Στην εύλογη ερώτηση πώς συντηρείται ο οργανισμός Έλπω (Elpo Family), η απάντηση είναι οι χορηγίες συμπολιτών μας. Γι' αυτό, όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο έργο της Έλπω (Elpo Family) μπορεί να δει πληροφορίες στο ακόλουθο λινκ https://elpo-family.gr/simmetexo/

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Έλπω (Elpo Family) μετρά αναρίθμητες συνεργασίες για φιλανθρωπικό σκοπό μερικές από τις οποίες είναι με την Κοινωνική κουζίνα "Άλλος Άνθρωπος", με το Δίκτυο Αγάπης και Αλληλεγγύης Κολωνού, με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα και πολλές άλλες.

Κάτι αρχίζει να αλλάζει στο τοπίο για τις μονογονεϊκές οικογένειες όσο υπάρχει Έλπω, υπάρχει και ελπίδα….

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) www.enaklik.com 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις