Έρχεται νέο "Αλλάζω Συσκευή" για φούρνο και πλυντήριο - Πότε η αίτηση

2024-06-12

Έρχεται το «Αλλάζω Συσκευή 2» για φούρνο και πλυντήριο - Πότε η αίτηση

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει το νέο «Αλλάζω Συσκευή» το οποίο θα περιλαμβάνει συσκευές όπως πλυντήρια, φούρνους, ψυγεία και κλιματιστικά, με WiFi για απομακρυσμένο έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν απομακρυσμένα τις ώρες λειτουργίας των συσκευών τους. Το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» θα εμπλουτιστεί περαιτέρω, παρέχοντας νέες δυνατότητες στους πολίτες, σε συνδυασμό με τη μεταφορά του νυχτερινού τιμολογίου σε πιο μεσημεριανές ώρες, το λεγόμενο... «μεσημεριανό» ρεύμα.

Από τη στιγμή που θα μεταφερθεί το νυχτερινό ρεύμα το μεσημέρι -όπου οι περισσότεροι πολίτες είναι εκτός σπιτιού λόγω δουλειάς- είναι σχεδόν απαραίτητο να μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους τις ώρες με το φθηνότερο ρεύμα για να μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό.

Αυτό φυσικά θα γίνει μόνο αν μπορούν να βάλουν πλυντήριο από την δουλειά τους μέσω WiFi, και για αυτό το ΥΠΕΝ φέρνει το πρόγραμμα για πιο smart συσκευές.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Παραδείγματος χάρη μια νέα επιδότηση θα τους δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να αντικαταστήσουν τις παλαιές συσκευές τους με νέες, πιο σύγχρονες «έξυπνες συσκευές», τις οποίες θα μπορούν να χειρίζονται από απόσταση μέσω WiFi και αυτό θα είναι το βασικό κριτήριο για αγορά νέας συσκευής.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πιθανότερο το φθινόπωρο.

Τι αλλάζει με το νυχτερινό ρεύμα και τι έρχεται το φθινόπωρο

Το νυχτερινό ρεύμα σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για τη χώρα, καθώς το μέτρο αυτό καθιερώθηκε σε μια εποχή που η ηλεκτροπαραγωγή στηριζόταν κυρίως στις θερμοηλεκτρικές μονάδες.

Με την αυξημένη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), τα δεδομένα έχουν αλλάξει: η υπερπροσφορά ενέργειας από τις ΑΠΕ κατά τη διάρκεια της ημέρας και η χαμηλή ζήτηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκών δικτύων και συστημάτων αποθήκευσης, έχουν οδηγήσει τους διαχειριστές σε περικοπές για να διασφαλίσουν την αντοχή του εθνικού συστήματος ηλεκτρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχεδιάζει την εφαρμογή κινήτρων για τη μεταφορά της κατανάλωσης στις ώρες που μεγιστοποιείται η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το φθινόπωρο περιλαμβάνουν την αναπροσαρμογή του «νυχτερινού ρεύματος» και την εισαγωγή του πορτοκαλί τιμολογίου, δηλαδή του δυναμικού τιμολογίου ρεύματος που απαιτεί τη χρήση έξυπνου μετρητή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις