Αίτηση για το επίδομα θέρμανσης- Οδηγός υποβολής αίτησης με εικόνες

2021-11-16

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 15η Φεβρουαρίου. 

Μπορείτε να ζητήσετε την ένταξη σας στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης ή να δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης που σας αναλογούν στην πολυκατοικία και να επωφεληθείτε, αρκεί να καταναλώνετε για θέρμανση:
πετρέλαιο εσωτερικής καύσης
φυσικό αέριο ή υγραέριο
καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ)

Τι πρέπει να κάνετε: 

  • επιλέξτε "Εκδήλωση ενδιαφέροντος"
  • επιλέξτε το καύσιμο που καταναλώνετε
  • συμπληρώστε τον αριθμό παροχής ρεύματος
  • επιλέξτε αν διαμένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  • επιλέξτε αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος (συμπληρώστε τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη)
  • συμπληρώστε έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) όπου θα πιστωθεί το επίδομα

Σημειώστε πως:
Η διασταύρωση των παραστατικών αγοράς γίνεται αυτόματα για όσους καταναλώνετε πετρέλαιο

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, υποβάλετε τα στοιχεία των παραστατικών αγοράς τους επιλέγοντας "Τα παραστατικά μου"

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης σε περίπτωση μονοκατοικιών η διαμερισμάτων ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ 

Μπαίνουμε στη πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος MyΘερμανση
Κάνουμε είσοδο με τους κωδικούς TaxisNet και επιλέγουμε "Υποβολή/Διαχείριση αίτησης" 
Επιλέγουμε " Συμπλήρωση αίτησης " και τσεκάρουμε το κουτάκι "Δηλώνω υπεύθυνα ότι όλα τα στοιχεία της αίτησης είναι αληθές "
Παρακάτω εμφανίζεται η φόρμα για την συμπλήρωση αίτησης,  στην οποία βάζουμε όλα τα στοιχεία της κατοικίας.

Προσοχή: Δεν τσεκάρετε το κουτάκι "Η κατοικία σας ανήκει σε πολυκατοικία η σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών όπου μοιράζεται η κατανάλωση" ακόμα και αν μένουμε σε πολυκατοικία,  αν έχουμε ατομική θέρμανσή (δικό μας καυστήρα).

Τα τετραγωνικά τής κατοικίας να συμπληρωθούν ακριβώς αυτά που έχουμε δηλώσει στην φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους. 

Μετά την εισαγωγή των 9 πρώτων ψηφίων της παροχής ρεύματος χωρίς κενά εμφανίζεται η διεύθυνση της κατοικίας και επιλέγουμε από την λίστα οικισμών, που θα εμφανιστεί, τον δικό μάς οικισμό. 
Στη συνέχεια τσεκάρουμε το κουτάκι,  αν η κατοικία μάς είναι ενοικιαζόμενη η  Δωρεάν παραχώρηση. Σε κάθε περίπτωση βάζουμε το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και πατώντας πάνω στο " Ονοματεπώνυμο Εκμισθωτή " η σε περίπτωση Δωρεάν παραχώρησης " Ονοματεπώνυμο Παραχωρούντος " βλέπουμε αν εμφανιστεί το ονοματεπώνυμο του. 
Αν έχει δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός (IBAN) στο TAXISnet εμφανίζεται με πράσινο επισήμανση πως "Βρέθηκε δηλωμένος τραπεζικός λογαριασμός". Σε περίπτωση,  που ο λογαριασμός δεν έχει δηλωθεί,  πριν την οριστικοποίηση θα πρέπει να δηλωθεί. 
Σε περίπτωση εγγάμων ή μερών συμφώνων συμβίωσης με κοινή δήλωση, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος της δήλωσης Φόρου Εισοδήματος. 

Προσοχή:  Ακόμα και αν η αίτηση θα έχει υποβληθεί από την σύζυγο το επίδομα θα πιστωθεί στο δικό του IBAN,  πού θα πρέπει να έχει δηλωθεί στο TAXIS. 

Σε περίπτωση εγγάμων που υποβάλλουν χωριστή δήλωση δικαιούχος είναι ο ένας εκ των δυο και στον Α.Φ.Μ. του θα πρέπει να εκδοθεί το παραστατικό αγοράς καυσίμου.  

Μετά από την συμπλήρωση όλων των στοιχείων,  πατάμε " Υποβολή " . Σε περίπτωση πού όλα είναι σωστά,  θα εμφανιστεί το αποδεικτικό της υποβολής αίτησης.  Η αίτηση θα πρέπει να είναι σε κατάσταση " Αποδεκτή ".

Η αίτηση έχει υποβληθεί.
Ξανακάνουμε είσοδο στην εφαρμογή myθερμανση και Μπαίνουμε ξανά στην αίτηση μάς,  πατώντας "Υποβολή/Διαχείριση αίτησης ", στην εικόνα παρακάτω βλέπουμε πως η αίτηση έχει γίνει αποδεκτή και πατώντας pdf κατεβάζουμε η εκτυπώνουμε το αποδεικτικό,  όπου αναφέρονται όλα τα στοιχεία της αίτησης. 

Τροποποίηση αίτησης: Μπορείτε να αλλάξετε όλα τα στοιχεία της υπάρχουσας αίτησης εκτός από τους κωδικούς παροχής ΔΕΗ της κατοικίας και της πολυκατοικίας σας, τον ΑΦΜ του Διαχειριστή και το Διαμέρισμά σας. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση απόρριψης της τροποποιητικής αίτησης (π.χ. λόγω μεταβολής της περιουσιακής σας κατάστασης) απορρίπτεται και η προηγούμενη αίτηση και δεν θα μπορείτε να λάβετε το ποσό επιδόματος που ήταν εγκεκριμένο. Εάν κάνετε κάποιο λάθος στην εισαγωγή των δεδομένων και απορριφθεί η αίτησή σας, μπορείτε να κάνετε νέα αίτηση.

Ανάκληση/Ακύρωση αίτησης: Μετά την ανάκληση έχετε τη δυνατότητα να κάνετε νέα αίτηση οποιαδήποτε στιγμή.


Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο εταιρικό μας blog

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Στις 9 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το φετινό επίδομα θέρμανσης και Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η διασταύρωση αγορών και η πληρωμή της προκαταβολής, αλλά και των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως 30 Νοεμβρίου 2022.Η πρώτη πληρωμή σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου οικονομικών θα πραγματοποιηθεί μέχρι 21...

Αρχίζει από σήμερα η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

Από την Δευτέρα 5 ως και τις 9 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 131,6 εκατ. ευρώ σε 291.575 δικαιούχους στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ, της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με δυσκολία ανταποκρίνονται πλέον στα δάνειά τους οι περισσότεροι δανειολήπτες, οι οποίοι ανακαλύπτουν με τρόμο πως, με την αύξηση των επιτοκίων, φτάνουν να πληρώνουν ακόμα και το ισόποσο τριών δόσεων επιπλέον κάθε χρόνο.

Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος...

Απαραίτητο φαίνεται να είναι το Food Pass, καθώς από τη στιγμή που δεν διαφαίνεται σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ένα επίδομα τροφίμων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μικρό βοήθημα στους πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί πέντε διμηνιαίες δόσεις του επιδόματος παιδιού Α21, πού αφορούσαν τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάϊο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Μονόδρομος είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, ειδικά μετά την πανδημία, και όλες οι τράπεζες οδηγούν τους πελάτες τους στο να χρησιμοποιούν το e-banking για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, η πρακτική αυτή δεν είναι δωρεάν, αφού χρεώνουν υψηλά αυτές τις υπηρεσίες, για τις οποίες τις περισσότερες φορές η εναλλακτική είναι από...