Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ 2024 -2025: Βγαίνουν οι προσωρινοί πίνακες των δικαιούχων

2024-06-17

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα αναρτηθούν στη σελίδα της ΔΥΠΑ οι πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα και οι πρώτες επιταγές των δικαιούχων του Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025.

Η υπηρεσία θα πρέπει να σπεύσει να βγάλει τα οριστικά αποτελέσματα και τις επιταγές, διότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την 1 Ιουλίου. Επομένως θα πρέπει άμεσα να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα και να ξεκινήσει επιβολή των ενστάσεων και επιλογή των τελικών δικαιούχων που θα βγουν με βάση τα μόρια. Τα οριστικά αποτελέσματα και οι επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ αναμένεται να βγουν τελευταία εβδομάδα Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Φέτος το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις. Δυστυχώς απογοήτευση σε πάνω από μίσους εν δυνάμει δικαιούχους, που έχουν αιτηθεί, θα φέρουν οι τελικοί πίνακες ωφελούμενων λόγω τεράστιου όγκου των αιτήσεων σε σχέση με διαθέσιμο προϋπολογισμό, που είναι 300.000 επιταγές. Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει τις αιτήσεις σχεδόν 600.000 πολίτες για τις 900.000 επιταγές, που αφορούν τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Αυτό σημαίνει πως μόνο οι μισοί από όσους έχουν αιτηθεί θα επωφεληθούν τελικά από το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024 - 2025.

Έχουν προστεθεί και άλλες κατηγορίες δικαιούχων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν 50 ένσημα του προηγούμενου έτους, όπως ήταν τις προηγούμενες χρονιές. 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Δικαιούχοι είναι:

• εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

• ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.20223 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

• άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Η επιλογή των τελικών δικαιούχων θα γίνει με μοριοδότηση και περισσότερες πιθανότητες έχουν ΑΜΕΑ, οικογένειες με περισσότερα παιδιά, μονογονείς και όσοι έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα.  

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Συγκεκριμένα:

Για τους συμμετέχοντες που κατόπιν του ελέγχου προκύπτει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος αποκλεισμού, εφαρμόζεται διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Δ.ΥΠ.Α, στην οποία θα στηριχθεί η επιλογή τους ή μη για την επιδότηση της διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκής μετακίνησης.

Η επιλογή ενός δικαιούχου συνεπάγεται την επιλογή των ωφελούμενων μελών του –εφόσον αποδεδειγμένα πληρούν τις προϋποθέσεις και την έκδοση Επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού, μέσω των οποίων θα γίνει η επιδότηση.

Οι δικαιούχοι θα επιλεχθούν με βάση τα μόρια που θα δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Όπως θα δείτε τις περισσότερες πιθανότητες να λάβουν τις επιταγές έχουν ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, οσοι έχουν ιδιότητα ΜΟΝΟΓΟΝΕΑ, όσοι έχουν περισσότερα τέκνα, όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, αλλά και Νέοι δικαιούχοι η δικαιούχοι που συμμετείχαν στα προηγούμενα προγράμματα, αλλά δεν επιλέχθηκαν λόγω μοριοδότησης.


Πρόσφατες δημοσιεύσεις