Άυλη κάρτα "Τουρισμός για όλους PASS" από Alpha Bank η Viva Wallet: Πως να την παραλάβετε & να χρησιμοποιήσετε

2022-07-26

Με το νέο «Τουρισμός για Όλους PASS» οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα από Alpha Bank η Viva Wallet, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Στην αίτηση όσοι είναι δικαιούχοι αναφέρεται Κατάσταση αίτησης ΚΛΗΡΩΘΕΙΣΑ

Και σε όσους δεν έχουν κληρωθεί ΜΗ ΚΛΗΡΩΘΕΙΣΑ

Πως θα εκδοθεί η άυλη κάρτα Viva wallet η Alpha bank

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Κατά την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος έχει καταχωρίσει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του (Viva Wallet η Alpha Bank), από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα. 

Δεν χρειάζεται να διαθέτετε λογαριασμό στις αναφερόμενες τράπεζες, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή Viva Wallet Mobile App η myAlpha Mobile App στο κινητό σάς. 

Πώς εκδίδω την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα για τον "Τουρισμό για όλους"

Μέσω της ειδικής εφαρμογής Viva Wallet Mobile App η myAlpha Mobile App κι εφόσον είστε δικαιούχος μετά την κλήρωση, δικαιούστε την έκδοση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στην οποία πιστώνεται το αναλογούν ποσό. 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Μετά την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών (Viva Wallet η Alpha Bank) σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθετε στον ανωτέρω σύνδεσμο, δημιουργείτε προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνετε κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Για τη χρήση της κάρτας, απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών.

Ειδικότερα:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, εφόσον την έχετε προσθέσει μέσα από το Viva Wallet Mobile App η myAlpha Mobile App σε ένα από τα ψηφιακά πορτοφόλια: ApplePay (για συσκευές iOS) και GooglePay (για συσκευές Android).

Σημείωση: H κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φυσικά τερματικά POS, ενώ είναι δυνατή η χρήση της και σε web POS καθώς και σε διαδικτυακές κρατήσεις.

Πότε η κάρτα ενεργοποιείται και είναι έτοιμη προς χρήση;

Μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης και εφόσον είστε δικαιούχος , ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών που επιλέξατε κατά την υποβολή αίτησης (Viva Wallet η Alpha Bank) σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για την ενεργοποίηση της κάρτας. Με την ενεργοποίηση αυτής, αποκτάτε αυτομάτως το δικαίωμα χρήσης της σε συναλλαγές.

Πώς και πού μπορώ να χρησιμοποιήσω το Τουρισμός για όλους Pass

Με το Τουρισμός για όλους Pass μπορείτε να κάνετε αγορές εντός Ελλάδος σε επιχειρήσεις με το σήμα της MasterCard και οι οποίες δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα υπηρεσιών διαμονής.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • για ηλεκτρονικές συναλλαγές, εντοπίζοντας τα στοιχεία της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μέσα από τον Tourismos For All Pass λογαριασμό σας, μόνο για υπηρεσίες διαμονής (ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, σε αντίστοιχους κωδικούς εμπόρων- MCCs).
  • για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS ) ή Google Pay (για συσκευές Android), μόνο για υπηρεσίες διαμονής (ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, σε αντίστοιχους κωδικούς εμπόρων- MCCs).
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Το διαθέσιμο υπόλοιπό σας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 30/06/23. Τυχόν υπολειπόμενο ποσό, επιστρέφεται στο φορέα μετά την ολοκλήρωση της δράσης.

Σημείωση: Το Τουρισμός για όλους Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

*Στον παρακάτω πίνακα εντοπίζετε τις επιτρεπόμενες κατηγορίες εμπόρων για συναλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ