Α21 με λάθος στην εκκαθάριση: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι για πληρωθούν

2023-03-27
Όπως είχαμε ενημερώσει στο προηγούμενο άρθρο έχει γίνει ένα συστημικό λάθος στην εκκαθάριση πληρωμής της Α δόσης σε πάρα πολλούς δικαιούχους,  βγάζοντας χρέος από τα προηγούμενα έτη. 
Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε μετά από την επικοινωνία με τον ΟΠΕΚΑ είναι ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να ελεγχθούν από την αρχή από τους υπαλλήλους και σε όσους όντως έχει γίνει λάθος και τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τα προηγούμενα έχει δεν υπάρχουν,  τότε θα γίνει εκ νέου εκκαθάριση με σωστά ποσά πληρωμής. 
Το θέμα είναι όπως όλοι καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολο και σχεδόν αδύνατον λόγω όγκου των αιτήσεων και πολύ λίγων ημερών μέχρι την ερχόμενη πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου, να μπορέσουν να γίνουν όλοι αυτοί οι έλεγχοι. 

Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι δικαιούχοι που υπάρχει το αναφερόμενο λάθος να επικοινωνήσουν με τον ΟΠΕΚΑ, και να ζητήσουν άμεσο έλεγχο της αίτησης τους. Ίσως και γίνει πιο γρήγορα η εκκαθάριση και να προλάβετε να πληρωθειτε την ερχόμενη Πέμπτη. 

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ΟΠΕΚΑ επίσης αν η αίτηση σάς είναι σε κατάσταση Υποβληθείσα και εμφανίζονται οι μήνες πληρωμής, έχουν εγκριθεί τα έγγραφα, αλλά η εκκαθάριση δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Φόρμα επικοινωνίας στο σύνδεσμο https://opeka.gr/epikoinonia/

Επίσης μπορείτε να καλείτε στο 2131519103  

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ. ΕΤΟΙΜΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ. ΒΙΝΤΕΟ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις