Εκκαθάριση πληρωμής Α21: Λάθος συστήματος του ΟΠΕΚΑ - Βρέθηκαν χρεωμένοι χιλιάδες δικαιούχοι

2023-03-26
Έχει γίνει εκκαθάριση πληρωμής του επιδόματος παιδιού Α21 για τους δικαιούχους που η αίτηση τούς έχει υποβληθεί και έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών από τον ΟΠΕΚΑ. 

Οι δικαιούχοι μπαίνοντας στην αίτηση τούς με τους κωδικούς taxisnet βλέπουν πλέον το ποσό της πρώτης δόσης του επιδόματος που αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. 

Θα πρέπει να τονίσουμε πώς για να πληρωθεί το επίδομα θα πρέπει να προηγηθεί η εκκαθάριση πληρωμής, που εμφανίζεται στην αίτηση του δικαιούχου λίγο πριν τη κάθε πληρωμή.

Για να δουμε την εκκαθάριση θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως η αίτηση έχει υποβληθεί μέσα στο χρονικό περιθώριο, που έχει δοθεί από τον ΟΠΕΚΑ, συγκεκριμένα από 1 μέχρι 13 Μαρτίου, όποτε και είχε κλείσει η πλατφόρμα. Αν η αίτηση για το έτος 2023 δεν έχει γίνει, η πλατφόρμα σας οδηγεί στην περσινή αίτηση και δείχνει στην εκκαθάριση Μαρτίου τα ποσά, που έχετε πάρει μέσα στο έτος 2022. Επίσης πρέπει να είστε βέβαιοι πως η αίτησή σας είχε υποβληθεί. Αν σε μια αίτηση, που ξεκίνησε η υποβολή της φέτος αλλά ποτέ δεν οριστικοποιήθηκε και δεν υποβλήθηκε η κατάσταση αντί υποβληθείσα γράφει νέα, τότε, όπως είναι λογικό, δεν υπάρχει εκκαθάριση, ούτε θα γίνει η πληρωμή Μάρτιου.

Ωστόσο έχει παρατηρηθεί πως σε πολλούς δικαιούχους εμφανίζεται μη αναμενόμενο χρέος προς ΟΠΕΚΑ από τα προηγούμενα έτη, ενώ δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε στο εισόδημα τους,  ούτε στην οικογενειακή τους κατάσταση. 

Η ενημέρωση που έχουμε είναι πως πρόκειται για ένα λάθος συστήματος,  που πρόκειται να διορθωθεί τις επόμενες ημέρες

Ωστόσο συνιστάται οι δικαιούχοι σε όσους εμφανίζεται το συγκεκριμένο σφάλμα να επικοινωνήσουν και οι ίδιοι με τον ΟΠΕΚΑ αναφέροντας το πρόβλημά. 

Σε όσους στην εκκαθάριση πληρωμής γράφει πώς υπάρχουν αχρεωστήτως καταβληθέντα από τα προηγούμενα έτη η έχει γίνει αναστολή πληρωμής, για να μάθετε τον λόγο πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ΟΠΕΚΑ, υποβάλλοντας το ερώτημα σας στη φόρμα επικοινωνίας στο σύνδεσμο https://opeka.gr/epikoinonia/
Επίσης μπορείτε να καλείτε στο 2131519103

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ΟΠΕΚΑ αν η αίτηση σάς είναι σε κατάσταση Υποβληθείσα και εμφανίζονται οι μήνες πληρωμής, έχουν εγκριθεί τα έγγραφα, αλλά η εκκαθάριση δεν έχει πραγματοποιηθεί. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις